به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، حجتالاسلام «علیرضا پناهیان» استاد حوزه و دانشگاه در مراسم گرامیداشت بیست و چهارمین سالگرد شهادت سپهبد صیاد شیرازی که صبح امروز (دوشنبه) در ستاد فرماندهی ارتش برگزار شد، با بیان اینکه شهید صیاد شیرازی افتخار نیروهای ارتشی در جامعه و یک الگوی تمام عیار است، اظهار داشت: تمدن غرب دشمن نظم و ادب ارتش است.
وی ادامه داد: حرکتی که در جامعه با ثبات باشد اثرگذار است و برای هدایت جامعه به سمت یک رفتار کافی است یک گروه با یکدیگر قراری بگذارند و کل جامعه را تحت تاثیر قرار بدهند که اگر رفتار آنها خوب باشد جامعه به سمت خوبی و اگر بد باشد جامعه به سمت بدی حرکت میکند.
حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه شهید صیاد شیرازی معنویت و نظامیگری را با یکدیگر تلفیق کرد، افزود: نیروهای ارتش کارکرد اجتماعی و فرهنگی قوی در جامعه برای رفتار دینی دارند و ماهیت رفتار دینی نزدیکترین رفتار به نظامیگری است.
این استاد اخلاق با بیان اینکه رفتار نظامیگری برای کودکان و نوجوانان بسیار جذاب است اظهار کرد: سرود سلام فرمانده با اقتباس از فرماندهان نظامی سروده شده و برای جوانان و کودکان بسیار جذاب و آنها را بسیار تحت تأثیر قرار داد.
وی یادآور شد: کودکان و نوجوانان مخصوصا پسرها در این دوران به دنبال فرمان و فرمانده هستند و همیشه در خیالات و تصورات خود را در لباسها متحدالشکل میبینند و این امر در فریضه آنها وجود دارد و رسول گرامی اسلام (ص) نیز با توجه به این ویژگی کودکان و نوجوانان سفارش کردند که آنها را در این سنین به نماز ببرید.
حجتالاسلام پناهیان با اشاره به نظم پررنگ در رفتارها و سکنات ارتشیان در پادگانها تصریح کرد: رفتار ارتشیان در صبح گاههای مختلف همان نظم و ترتیبی است که در نماز جماعت در سه وعده رخ میدهد، اما باید بدانیم که مسجد صرفا جای نماز خواندن نیست که اگر اینگونه بود مسجد بنا نمیشد، زیرا نماز را در خانه هم میتوان به جا آورد.
وی خاطر نشان کرد: هویت مسجد در نماز، نظم است که افراد در جمعی پرشور با نظم در کنار یکدیگر قرار میگیرند و هیچ کس نباید از امام جماعت در نماز جلوتر باشد و در تاخیر نماز هم بیش از دو رکن صحیح نیست. ماهیتا نماز جماعت با آنچه در ارتش است تفاوتی ندارد، سکوت نمازگزاران در هنگام اقامه نماز توسط امام جماعت بسیار شکل نظامیگری دارد.
این استاد اخلاق: ما جایی باید تمرین نظم و فرمان پذیری را بدانیم و فرمانپذیری و هماهنگی جمعی را بیاموزیم که اساساً این رفتار مقابله با خواهش نفس است.
وی با اشاره به مفهوم ادب و نظم در جامعه و تاکید اسلام در این امر گفت: متاسفانه امروز نسبت به برخی آیینها در ادب در جامعه عقب هستیم و برخی افرادی که میخواهند هرزگی را در جامعه رواج دهند میگویند «مادر مفهوم مقدسی است یعنی چه؟».
این استاد خلاق در مورد نیاز جامعه امروز خاطرنشان کرد: اکنون عملا در جامعه به نظم و ادب نیازمندیم امروز افرادی در جامعه پر نظم و ادب هستند و منشأ صدور نظم و ادب محسوب میشوند که تاثیر بالایی در جامعه دارند و اگر ارتشیان زیبایی نظم و ادب را برای خود پنهان کنند، نقص بزرگ فرهنگی در جامعه ایجاد میشود.
وی گفت: کارکرد نظامیها در امنیت ایجاد آرامش و ابهت در جامعه است و مأموریت فرهنگی آنها از جنس ادب است. ادب نیاز جامعه و نیاز فرهنگ ما است.
حجتالاسلام پناهیان اظهار داشت: من در شهید صیاد تلفیق ادب و نظم را دیدم. وی ارتش و بسیج را تلفیق کرد و بسیجی وار عمل و معنویت و ادب را با هم جمع بست.
وی سپس با اشاره به موضوع بی حجابی در جامعه تصریح کرد: بی حجابی در جامعه معضل فرهنگی است و ارتش باید به خودش بیاید که چیزی در جامعه کم است و آن ادب است و ادب را به جامعه ببرد.
حجتالاسلام پناهیان تاکید کرد: ادب در قرآن ارزش بالایی دارد و در تعریف از ارتش به دنبال فایده آن نیستم، بلکه به دنبال ادب و نظامی گری آن هستم که در جامعه کم شده است. شهید صیاد شیرازی بدون تشویق و تنبیه یک ارتشی بود و ترکیب نظم و ادب وصیت امیرالمومنین علی (ع) است.
وی گفت: شما ارتشیان میتوانید حجاب را در کشور تثبیت کنید و میتوانید بسیاری از نقصهای تعلیم و تربیت را در جامعه از بین ببرید. تمدن غرب دشمن نظم و ادب است و زمانی لباس پاره در جامعه شکل بدی داشت و کسی که لباسش پاره بود، شرم حضور در جمع داشت، اما اکنون این رفتار به مد در جامعه تبدیل شده است و غرب این رفتار را در جامعه عادی نشان میدهد که خلاف نظم و ادب است.
انتهای پیام/ 271