گروه بینالملل دفاعپرس - رسول شادمانی؛ کشورهای عربی منطقه بعد از اینکه با تشویق و یا تحت فشار آمریکا راه و مسیر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را رفته بودند هم اکنون با جنایتهایی که این رژیم اشغالگر و نظامیان آن به همراه شهرکنشینان صهیونیست علیه فلسطینیان و اماکن مقدس آنها بویژه مسجد الاقصی روا میدارند، هرچند بسیار دیر، ولی بالاخره به این نتیجه رسیدند که این رژیم نامشروع اصلاح ناپذیر بوده و عادی سازی روابط با آن نه تنها سودی برای این کشورها ندارد بلکه برای آنها در آینده تبعات و خطرات پیشبینی نشدهای را به همراه خواهد داشت.
اما چه شد که در سالهای اخیر شاهد فاصله افتادن مابین ملتهای عربی با رژیمهای اقتدارگرای عربی حاکم بر آنها بودیم؟ پاسخ این سوال را باید مقطع زمانی پس از شکست کشورهای عربی در جنگ شش روزه در برابر ماشین جنگی رژیم صهیونیستی جستجو کرد. در حقیقت رژیمهای عربی پس از متحمل شدن سنگینترین شکست نظامی خود در برابر این رژیم اشغالگر، استراتژی خود را در برابر برخورد با رژیم صهیونیستی تغییر دادند و به منظور کاهش و از بین بردن خطرات ناشی از وجود خصومت بین خود با این رژیم اشغالگر از در دوستی و عادیسازی روابط با آن برآمدند.
این در حالی بود که آنها از یک نکته بسیار مهم و استراتژیک غافل شدند و آن علت، فلسطین بود. در واقع این موضوع همان عاملی بود که بر سر آن با رژیم صهیونیستی جنگ کرده بودند. ولی پس از پایان این جنگ، از آنجایی که رژیمهای حاکم بر این کشورهای عربی اقتدارگرا و عموما غیر مردمی بودند به مرور زمان با فاصله گرفتن از ملتهای خود ضمن اینکه به دنیای غرب و آمریکا نزدیک و نزدیکتر میشدند، تحت فشار آمریکا قرار گرفتند و مجبور شدند تا به پروژه صهیونیستی - آمریکایی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تن در بدهند.
حال اینکه از زمان تشکیل کشور جعلی رژیم صهیونیستی و اشغال سرزمینهای فلسطینی تمامی کشورهای عربی و مسلمان به این نتیجه رسیدند که مسئله اصلی کشورهای مسلمان باید فلسطین باشد. از این روی تمامی این کشورها در برابر دشمنی واحد و مشترک به نام رژیم صهیونیستی قرار گرفتند. اما دشمن صهیونیست با حمایت آمریکا و غرب هم در این سالها بیکار نبود و با انواع مشوقها و تهدیدهای پیدا و پنهان نهایت سعی و تلاش خود را کرد تا کشورهای عربی از از هدف یگانه خود که همانا آزادسازی سرزمینهای فلسطین از چنگال رژیم صهیونیستی بود منحرف کند.
تمامی این وقایع و رویدادها ادامه داشت تا اینکه کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو تشکیل شد، ولی هنوز سه ماه از روی کار آمدن این کابینه نگذشته بود که با تصمیمات و اقدامات افراطی و تندرو آنها شاهد افزایش و تشدید بحران و ناآرامی در سرزمینهای فلسطینی و بلکه شاهد افزایش اعتراضات و درگیریها در شهرکهای صهیونیستنشین نیز هستیم. امری که موجب شد تا سرزمینهای اشغالی حساسترین و شکنندهترین شرایط امنیتی خود را در طرل سالهای اخیر تجربه کند.
البته این تمام ماجرا نبود و کابینه جدید رژیم صهیونیستی و در راس آن بنیامین نتانیاهو بعد از روی کار آمدن اصلاحات قضایی را در دستور کار خود قرار داد. ولی داستان اصلی در مورد این اصلاحات قضایی این بود که نتانیاهو بابت تمامی پروندههای فسادی که دارد از پیگرد قانونی و قضایی درامان بماند. موضوعی که موجب خشم و اعتراض صهیونیستهای ساکن سرزمینهای اشغالی شد.
بر این اساس شاهد بودیم که تظاهراتهای اعتراضی فراوانی با حضور جمعیت گستردهای از مردم صهیونیست ساکن سرزمینهای اشغالی در تل آویو، حیفا و بسیاری دیگر از شهرهای دیگر برگزار شد و تظاهرات کنندگان ضمن اعتراض به تصویب اجرای این اصلاحات قضایی خواستار متوقف شدن آن شدند.
اما کار به همینجا هم ختم نشد و با فرارسیدن «عید پسح» شاهد اقدامات تنش آفرین و خطرناک صهیونیستها و هتک حرمت اماکن مقدس مسلمانان فلسطینی به خصوص مسجد الاقصی توسط سران و مقامات رژیم صهیونیستی و همچنین صهیونیستهای ساکن در شهرکهای واقع در سرزمینهای اشغالی بودیم. موضوعی که همانند انفجار یک بمب موجب فوران خشم و عصبانیت فلسطینیان شد و به دنبال آن مبارزان فلسطینی و گروههای مقاومت با موشک باران شهرکهای صهیونیست نشین پاسخ این هتک حرمت و بی احترامیها را دادند.
اینگونه بود که سران و مقامات کشورهای عربی وقتی مشاهده کردند و دیدند با تمامی تلاشهای آنها در مسیر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و برخلاف تمامی تبلیغات رسانهای آنها هیچگونه تغییر و تحولی در ذات و سرشت تجاوزگر و اشغالگر صهیونیستها پدید نیامده است و بلکه میزان و شدت تجاوزگری و وحشیگری آنها افزایش هم پیدا کرده است به نوعی شاهد پشیمانی و در ادامه عقب نشینی محسوس و نامحسوس آنها در مسیر عادیسازی روابط با این رژیم اشغالگر هستیم.
در پایان باید گفت لغو چندین قرارداد همکاری بین رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای عربی در حوزه تولید و ساخت محصولات و تجهیزات نظامی و همچنین لغو روادید ورود صهیونیستها به برخی از این کشورها و همچنین محکومیت شدید هتک حرمت مسلمانان و حمله به مسجد الاقصی توسط تمامی کشورهای عربی و اسلامی گوشههایی از پشیمانی و عقب نشینی کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.
انتهای پیام/ ۱۳۴