به گزارش گروه فرهنگ و هنر
دفاعپرس، «عماد افروغ» جامعهشناس، پژوهشگر و نویسنده کشورمان، دقایقی پس از اذان صبح آخرین شب قدر ماه مبارک رمضان، دیده از جهان فرو بست.
فرزند آن مرحوم در گفتوگویی با تأیید این خبر گفت: پدرم در اواخر دوران سرطان خود از مشکلات ریه رنج میبرد و نارسایی تنفسی فوت او را رقم زد.
افروغ که متولد سال ۱۳۳۵ شیراز بود در سال ۱۳۶۵ از دانشگاه همان شهر، کارشناسی جامعهشناسی و در سال ۱۳۶۹ از همین دانشگاه کارشناسی ارشد را گرفت و دکتری جامعهشناسی را از دانشگاه تربیت مدرس در سال ۱۳۷۶ دریافت کرد.
وی در سال ۱۳۷۳ به عنوان دانشجوی نمونه کشور در مقطع دکتری شناخته شد و از سال ۱۳۷۶ به مدت ۶ سال عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس بود. از سال ۱۳۸۲ به عنوان عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فعالیتش را آغاز کرد و تا روزهای آخر عمرش، مدیریت گروه علم و دین این پژوهشگاه را بر عهده داشت.
ماقال و من قال، سه جلد، خاطرات عماد افروغ از ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۱، ترجمه کتاب «قدرت، نگرشی رادیکال، تألیف استیون لوکس»، فضا و نابرابری اجتماعی، ایجاد فضای نابرابریهای اجتماعی، هویت ایرانی، فرهنگشناسی و حقوق فرهنگی، چشماندازی نظری به تحلیل طبقاتی و توسعه، چالشهای کنونی ایرانی، اسلام و جهانی شدن، رنسانس دیگر، ترجمه کتاب «روش در علوم اجتماعی، رویکردی رئالیستی»، تألیف آندرو سایر، گفتارهای انتقادی ترجمه تئوری رفتار جمعی، تألیف نیل اسملسر و ترجمه رضا دژاکام، هویت ایرانی و حقوق فرهنگی، انقلاب اسلامی و مبانی بازتولید آن، ما و جهانی شدن، مناقشه حق و مصلحت و بنبست دانشجویی، محتواگرایی و تولید علم، گفتگو، ابزار یا گفتمان، حقوق شهروندی و عدالت، روشن فکری و اصلگرایی فلسفی، ارزیابی انتقادی نهاد علم در ایران و ... از جمله آثار و کتابهای عماد افروغ هستند.
افروغ در مجلس هفتم شورای اسلامی، ریاست کمیسیون فرهنگی این مجلس را نیز عهدهدار بود.
به گفته فرزند آن مرحوم، عماد افروغ به دلیل ارادت ویژهای که به مولای متقیان علی علیهالسلام داشت، در واپسین سالهای عمرش مشغول پژوهش روی نهجالبلاغه بود، اما بسیاری از کارهای او به دلیل بیماری و مرگش، ناتمام ماند.
انتهای پیام/ 241