به گزارش دفاعپرس از آذربایجان شرقی، همزمان با روزهای پایانی ماه مبارک رمضان جلسه تفسیر قرآن ویژه دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز صبح امروز در محل سالن اجتماعات جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی برگزار شد.
«جعفر امجدی» مدرس دانشگاه علمی کاربردی استان، در این مراسم، اظهار داشت: برای بهرهمندی از هدایت قرآن، تنها تلاوت کفایت نمیکند و همراه بودن با این کتاب آسمانی، شرط است.
وی عنوان کرد: دین آرامشی به انسان میدهد که متعهد بودن به آن برنامه زندگی صحیح را میآموزد که در سلامت روحی روانی فرد موثر است و باعث میشود انسان در زندگی خود نیز از احساس آرامش و رضایت برخوردار باشد. برای آشنایی با دین اسلام لازم است که قرآن را بیاموزیم، متاسفانه به عنوان مسلمان این روزها انس با قرآن آن گونه که باید باشد نیست با این وجود که بزرگترین وظیفه هر مسلمانی همراهی با قرآن در تمام مراحل زندگی است.
امجدی با اشاره به اینکه برای شناخت قرآن نیاز به درک و فهم زبان عربی داریم، عنوان کرد: قرآن به زبان عربی است، پس بهتر است نخست با ادبیات این زبان آشنا باشیم زیرا برای هر مسلمانی یادگرفتن زبان عربی از اهم واجبات است. قدم دوم دقت در ترجمه قرآن است یعنی تا جایی که مقدور است سعی کنیم، کنار تلاوت آیات قرآن در تفسیر و ترجمه این آیات نیز دقت و تامل کنیم.
این مدرس گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تبریز، خاطرنشان کرد: خداوند متعال قرآن را به زمین نازل کرد تا مردم مسلمان همواره همراه با قرآن باشند، اما مردم گاهاً میان خود و قرآن فاصله میاندازند که این فاصله به معنای مهجوریت قرآن است. همراه داشتن جلد قرآن در کیف خود، ماشین و حتی خانه برای فهم قرآن کافی نیست و قرآنی بودن را باید در رفتار، گفتار و اخلاق خود نمایان کنیم.
وی تصریح کرد: در قرآن میتوان پاسخ تمام مسائل ریز و درشت انسانها را پیدا کرد، هیچ موضوعی را در زندگی نمیتوان مطرح کرد که قرآن به آن نپرداخته باشد برای مثال در خوردن و آشامیدن، خوردن مواد غذایی حلال و پاک، اسراف نکردن و... از جمله بیانات قرآن در مورد آداب درست خوردن است.
مدرس دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز افزود: خدواند در قرآن جوانان را در انتخاب همسر مناسب نیز راهنمایی کرده است و کسانی که در این امر از قرآن کمک بگیرند، مطمئناً زندگی موفق و پر از آرامش را تجربه خواهند کرد.
وی با بیان اینکه، ماه مبارک رمضان در آیات قرآنی، ربیع القرآن نام گرفته است، بیان کرد: رمضان بهار قرآن است که توصیه میشود در این ماه به آشنایی بیشتر با قرآن بپردازیم زیرا رمضان، ماه برکت، مغفرت، رحمت و نعمت است. ماه مبارک رمضان اردوگاهی برای آماده شدن فرد در روز رستاخیز است، بیداری در شبهای قدر به معنای بیداری معنوی انسان از غفلت درونی و یاد خداوند است.
امجدی با بیان اینکه معنای لغوی غفلت، عدم توجه به علم آشکار است، خاطرنشان کرد: غفلت یعنی من میدانم چه کسی هستم و میدانم که باید چه کنم ولی نسبت به آن بیتوجه هستم، غفلت آفت بزرگی است که اگر کسی به آن مبتلا شود از دایره انسانیت خارج شده و وارد جرقه حیوانات می شود، این جمله نیز بنابر آیات قرآن است.
وی ادامه داد: رمضان ماه بیداری از غفلت است، تا با این بیداری مسیر زندگی خود را از نو ترسیم کنیم، راهنمایی و راهبری دو معنای متفاوت دارد که قرآن کتابی برای هدایت و راهبری است که فقط با خواندن قرآن نمیتوان راه درست زندگی را پیدا کرد زیرا برای قرانی شدن باید با قرآن همراه شد.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: قرآن کتابی است که هر بار خواندنش نکات جدیدی میآموزد، فهم قرآن با شناختن نهجالبلاغه آسانتر است و نهج البلاغه نیز منبعی غنی برای آشنایی با امام علی(ع) است.
وی گفت: در ماه مبارک رمضان هر نفسی که فرد روزهدار میکشد به اندازه یک تسبیح صلوات ثواب دارد و اعمال و دعا هایشان در این ماه مستجاب میشود، همچنین روزده داری و مقابله با هواهای نفسانی تاثیر بسیار عمیقی در روح، روان و همچنین جسم ما دارد.
مدرس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی، بیان داشت: جهت حفاظت از سلامت روحی و جسمانی تا رمضان سال بعد در مرحله نخست باید روزه کامل و واقعی باشد، روزه کامل و واقعی یعنی هرگاه روزه هستید، باید گوشها و چشم هایتان نیز از هر آنچه حرام است، دور بماند.
امجدی متذکر شد: همچنین لازم است، روزهدار به غیر از ذکر نام و یاد خدا باید به امور روزانه خود بپردازد، روزه صرفاً امتناع از خوردن و آشامیدن نیست بلکه باید با تمام وجود روزه باشیم و دلیل روزه گرفتن دست یابی به تقوا باشد. بهترین عمل نزد خدواند این است که بعد از ماه رمضان نیز مومن خود را از گناهان پاک نگه دارد و به ارادهای که در این ماه مبارک تقویت کرده است، متعهد باشد.
انتهای پیام/