به گزارش گروه سایررسانههای دفاع پرس، حجت الاسلام علی اکبری شامگاه سه شنبه در دیدار با اعضاء انجمن های اسلامی دانش آموزان به بیان موضوع برش اجتماعی و تمدنی الگوی تعالی دختران پرداخت و اظهار داشت: آنچه در عرصه حیات بشری و در الگوی تعالی دختران بررسی می شود نقش تمدن سازی آن ها است.
وی با بیان اینکه کسانیکه به خودشناسی و خودسازی پرداخته باشند می توانند نقش تمدن سازی داشته باشند عنوان کرد: نقش تمدن سازی از نقش جامعه سازی و جامعه پردازی فراتر است.
تشریح نقش تمدن سازی در یک جامعه
نماینده رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان کشور با اشاره به اینکه نقش تمدن سازی فراتر از سهم نقش یک شخص در خانواده و دیگر نهادهاست تصریح کرد: تمدن سازی واحدی است که به منزله امت عمل می کند و در ساختن تمدن عالی آینده تاثیرگذار است.
حجت الاسلام علی اکبری به وجود ظرفیت های عظیم و بی پایان در شخصیت انسان اشاره کرد و گفت: به خاطر وجود این ظرفیت های فراوان است که خداوند برای آفرینش انسان به خود تبریک گفت لذا انسان با وجود این همه استعداد می تواند در کل چرخه هستی سهم داشته باشد.
وی اضافه کرد: انسان در کتاب آفرینش یک کلمه برجسته، خوش ظرفیت، خوش معنا همراه با سرمایه های بیانی و عرفانی عظیم است و استعدادهای زیادی درون او در مسیر فعلیت و رشد قرار دارد.
ضرورت اصلاح مجالس عزاداری و توجه به نقش تمدن سازی ائمه
نماینده رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان کشور حضرت زینب (س) را شخصیتی دانست که می تواند در تراز بشریت اثرگذاری داشته باشد و عنوان کرد: در کاروان اسرای کربلا غیر از امام سجاد (ع) بقیه افراد از کودکان و زنان حضور داشتند که صفت ویژه بسیاری از این شخصیت ها صفت تمدن سازی و تاریخ سازی است.
حجت الاسلام علی اکبری با بیان اینکه در مجالس عزاداری ما تنها از وجه عاطفی به افراد حاضر در کاروان کربلا نگاه می شود افزود: این در حالی است که در این کاروان بانوان رشید و بزرگی حضور داشته و نقش تاثیرگذاری داشته اند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است مجالسمان را مقداری اصلاح کنیم بیان داشت: انتظار داریم در هیئت ها و جلسات حسینی از منظر تمدن سازی این شخصیت ها به آن ها نگاه شود و حضور، صلابت، بصیرت، صبر، معرفت، معنویت، حیا، عفت و قیام آن ها مورد توجه قرار گیرد.
نماینده رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان کشور تصریح کرد: این کاروانیان در حیات بشریت سهم داشته و حیات آفرین هستند زیرا استواری و صلابتشان آن ها را به گروهی تبدیل کرد که تاریخ را تحت تاثیر قرار دادند.
حجت الاسلام علی اکبری با بیان اینکه کاش خطبه های حضرت زینب (س) در مجالس ما خوانده شود اضافه کرد: این خطبه ها برخاسته از روح بزرگ و نهاد آرام این بانو دارد به طوریکه در یکی از این خطبه ها یزید را کوچک و حقیر خطاب کرد و باعث مچاله شدن این شخصیت شد.
وی ادامه داد: حضرت زینب (س) در جلسه ای که یزید حضور داشت علاوه بر خرد کردن شخصیت وی حرف هایی زد که حکایت از نگرش تاریخ سازی این حضرت دارد لذا زینب را باید دوباره شناخت و تا شناخت واقعی این شخصیت فاصله زیادی وجود دارد.
بزرگترین جلوه تهاجم فرهنگی دشمن سلب نقش تمدن ساز جوانان کشور است
نماینده رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان کشور به وجود فرصت تاریخ سازی که برای جامعه بانوان امروز فراهم شده است اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانی های اخیر خود از تعبیر نفوذ بسیار استفاده کرده است که این موضوع به جای اینکه باعث بیداری برخی ها شود برایشان گران آمده است.
حجت الاسلام علی اکبری دانش آموزان را به مطالعه بیانات اخیر رهبری که در دیدار با اساتید دانشگاه ها مطرح شد تشویق کرد و بیان داشت: رهبر حکیم انقلاب در سخنان اخیر خود افشاگری کرده و این یک پرده برداری از اتفاقاتی که در جریان است لذا باید مردم، مسئولین و نخبگان چشمهایشان را باز کرده و دشمن را رهگیری و دیده بانی کنند و جلوی تحرک آن را بگیرند.
وی بزرگترین جلوه تهاجم فرهنگی دشمن تمدن سوز کشور را سلب نقش تمدن ساز جوانان ایران به عنوان کانون تحولات زمانه دانست و اظهار داشت: دشمن برای رسیدن به این هدف سرمایه گذاری های زیادی کرده است و می خواهد این نقش را از جوانان ما بگیرد.
نماینده رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان کشور به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص نفوذ دشمن استناد کرد و گفت: بنا به فرمایش رهبری دشمن می خواهد برنامه ریزی کند که خواسته او به خواسته ما تبدیل شود و این نفوذ به معنی نفوذ تربیتی بوده که از نفوذهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... بالاتر است.
انجمن های اسلامی دانش آموزی نقش غریق نجات را در مدارس داشته باشند
حجت الاسلام علی اکبری با بیان اینکه رهبر انقلاب از انجمن های اسلامی دانش آموزان توقع دارد در مدرسه خود نقش غریق نجات را داشته باشند اضافه کرد: با وجود انجمن های اسلامی در مدارس نباید حتی یک نفر هم در دام دشمن بیفتد.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف دشمن کاهش شخصیت افراد است عنوان کرد: دشمن می خواهد جوان ما را به یک عنصر اسیر در گرداب هوس ها و خواهش های نفسانی تبدیل کند تا از این طریق انتهای آرزوی جوانان به خواسته های دنیوی محدود شود که این تفکر در مقابل آرمان های انقلاب قرار دارد.
نماینده رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان کشور یادآور شد: از یک مادر شهید گرفته تا دختری که مدرسه را پهنه عملیات بصیرتی، فکری، اعتقادی و آرمانی خود قرار داده در چرخه تمدن سازی نقش آفرینی می کنند.
حجت الاسلام علی اکبری اجرای طرح اندولوسیزه کردن ایران و توسعه خواهش های نفسانی را از دیگر اقدامات دشمن خواند و افزود: وظیفه انجمن های اسلامی دانش آموزی در مقابله با این مسائل بسیار سنگین است.
طرح «الگوی تعالی دختران» در حال طراحی است
وی به در دست طراحی بودن «الگوی تعالی دختران» اشاره کرد و گفت: در این الگو نیمرخی از یک دختر برگزیده ترسیم می شود که در این الگو دختری برگزیده است که نقش تمدن سازی دارد.
نماینده رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان کشور با اشاره به اینکه بخشی از «الگوی تعالی دختران» مربوط به بینش و شناخت و بخشی دیگر مربوط به حوزه اخلاق و رفتار است تصریح کرد: در محور بینش و شناخت مراجعه به الگوی عاشورایی، پیدا کردن بینش تمدنی، فهم زمانه یا همان پیچ تاریخی، ایمان آوردن به سرمایه های وجودی بانوان ضروری است.
حجت الاسلام علی اکبری به بخش اخلاقی و رفتاری «الگوی تعالی دختران» اشاره کرد و افزود: برای اینکه بتوان به نقش تمدنی خود عمل کنیم باید اهل کار و تلاش بوده، از عنصر صبر و استقامت برخوردار بود، مثبت اندیش و مسئولیت پذیر بود.
وی داشتن روحیه خیرخواهی، داشتن روحیه فداکاری، داشتن حیا و عفت و داشتن روحیه جهادی و حماسی را از ویژگی های مورد نیاز برای ایفای نقش تمدنی برشمرد و اضافه کرد: اصلاح گرایی، خانواده مداری، داشتن معنویت و تعالی اخلاقی همچنین قناعت و ساده زیستی از دیگر ویژگی های ۱۲ گانه مورد نیاز برای ایفای نقش تمدنی هستند.
منبع: مهر