به گزارش دفاعپرس از کرمانشاه، « محمدعلی زُلفیگل » وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در همایش ملی یک روزه آموزش عالی در غرب کشور که به مناسبت پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه رازی از صبح امروز در سرسرای اجتماعات این دانشگاه آغاز شده است اظهار داشت: در این راستا پیشنهاد شده است تا دولت در برنامه هفتم توسعه کشور لایحه ای را تصویب کند تا همه سازمان ها و نهادها دانشجویان دانشگاه ها را برای کارورزی و کارآموزی بپذیرند.
وی تاکید کرد: این پذیرش دانشجو نیز نباید به حالت الزام و اجبار باشد بلکه باید مشوقاتی به سازمان ها در قبال پذیرش دانشجویان ارایه شود تا آنها با فراغ بال بیشتری از این امر استقبال کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: برای مهارت محور کردن آموزشها، شبیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که بیمارستان ها در اختیار دانشگاه است و دانشجو آنچه در کلاس می آموزد در میدان عمل به بیمارستان میرود و یک کارورزی جدی پیش روی دانشجوی پزشکی است و یا شبیه دانشگاه فرهنگیان که آموزش های لازم را همزمان به دانشجویان ارایه و آنها بلافاصله بعداز فراغت از تحصیل وارد فضای کلاس و مدرسه می شوند عمل کرد.
پژوهانه به ۶ هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها پرداخت شده است
زلفیگل، همچنین با اشاره به اهمیت پژوهش و تحقیق در دانشگاه ها افزود: امسال به ۶ هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها پژوهانه پرداخت شده است ضمن آنکه تصمصم گرفته شده است تا میزان پژوهانه اعضای هیات علمی را نیز چند برابر افزایش دهیم.
وی یادآور شد: برای میدان دادن به اعضای جوان هیات علمی دانشگاه ها نیز برای اساتیدی که طی پنج سال اخیر جذب شده اند برای رشته های تجربی ۵۰ و رشته های نظری نیز ۲۱ میلیارد تومان اختصاص یافته است که دانشگاه های محل کار آنها نیز به همین میزان باید به استادیاران جوان اختصاص دهند.
زلفی گل ادامه داد: به دانشمندان یک و ۲ درصد و ممتاز اعتبارات و بودجه ویژه ای برای تهیه تجهیزات اختصاص خواهد یافت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از دانشگاه رازی برای برگزاری این مراسم اظهار کرد: برگزاری این آیین باشکوه امروز نشان دهنده این امر مهم است که باید قدردان اساتید علمی و بزرگان خود بوده و به این نکته توجه کنیم از کجا به کجا رسیده ایم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: امروز باید باور کنیم در نظم نوین جهانی شیوه کشورگشایی تغییر یافته است و در عصر کنونی از شیوه جنگ سخت به قدرت نرم که همانا شیوه علمی و فناوری تبدیل شده است.
وی افزود: اگر در کشور نیز به دنبال توسعه و پیشرفت همه جانبه هستیم راهی جز این نیست که با توجه به علم و دانش حرکت کرده و مسوولان به دانشگاه ها اعتماد کنند.
ایجاد سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) در وزارت علوم
زلفیگل با بیان اینکه در نظام آموزش عالی باید نوع نگاهمان را تغییر دهیم گفت: در همین راستا این وزارتخانه «سامانه نظام ایده ها و نیازها» (نان) را طراحی کرده است و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسید.
وی افزود: در این راستا تمام نیازهای صنایع خصوصی و دولتی را نمایهسازی میکنیم و در اختیار دانشجویان و اساتید دانشگاهها قرار میدهیم.
زلفیگل تاکید کرد: تمام صنایع خصوصی و دولتی موظف و مکلف هستند نیازها و اولویت های تحقیقاتی شان را در این سامانه ثبت و ضبط کنند ضمن اینکه دانشجویان و اساتیدی که پژوهش و تحقیقاتش در راستای نیازهای ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها باشد از پایه های تشویقی بهره مند شود.
راه اندازی سامانه درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا)
وزیر علوم ، تحقیقات فناوری ادامه داد: بزودی در اجلاس آینده روسای دانشگاه ها که ۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت در شیراز برگزار می شود از سامانه جدیدی تحت عنوان «درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان» (دانا) رونمایی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه جامعه هدف سامانه درگاه آشنایی با نخبگان و آینده سازان (دانا) اساتید، محققان و دانشجویان و دانش پژوهان کشورهای اسلامی هستند افزود: در این سامانه برای هر پژوهشگر و محقق به چهار زبان فارسی، ترکی، انگلیسی و عربی صفحه خانگی تشکل و کارنامه علمی آنها ثبت و ضبط خواهد شد.
زلفیگل یادآور شد: یقینا راه اندازی سامانه (دانا) موجب ارتقا وب سنجی و رتبه بندی مؤسسه ها و کشور خواهد شد.
انتهای پیام/