به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، وخامت اوضاع امنیتی به اسرائیلیها این فرصت بزرگ را داده است تا ۱۰۰ روز پس از تشکیل کابینه جدید، ناکامیها و شکستهای آن را فهرست کنند. اعضای ائتلاف کنونی اعتراف میکنند همچنان بسیاری از برنامهها و وعدههای انتخاباتی محقق نشده است و مشخص نیست در اوضاع کنونی میتوانند به آن عمل کنند یا خیر.
نتانیاهو قبل از انتخاب، مملو از وعدههایی در زمینه اقتصاد، هزینه زندگی، مسکن و همچنین امنیت شخصی بود؛ اما این واقعیت که کابینه بلافاصله برای کودتای قضایی فشار آورد، این موضوعات را از اولویت خارج کرد. در زمینه مقابله با مقاومت فلسطین، کابینهها بارها مورد انتقاد شدید وزیران برجسته قرار گرفت و همچنین برای حمله نظامی به کرانه باختری اشغالی آماده به نظر نمیآید.
درباره توافق ابراهیم، نتانیاهو در جریان انتخابات به گرم شدن روابط با سایر کشورهای منطقه به عنوان بخشی از تلاش برای گسترش این توافق پرداخت؛ اما به نظر میآید از زمان شروع کودتا و افزایش تنشهای امنیتی، عادیسازی روابط از بین رفته و عربستان سعودی روابط خود را با ایران ازسر گرفته است که آسیب راهبردی جدی به اسرائیل وارد کرد.
۱۰۰ روز پس از روی کار آمدن کابینه ائتلافی، آشکار است نتانیاهو نتوانسته است آنچه را که در جریان انتخابات به رأیدهندگان وعده داده بود، عملی کند. اعتراضات گسترده در سرزمینهای اشغالی با مسدود شدن جادهها و درگیری با پلیس همراه و بدیهی است اسرائیل اکنون در وضعیت بسیار بدتری نسبت به قبل از تشکیل ائتلاف قرار دارد. کابینه جدید همچنین شکستهای امنیتی آشکاری داشت؛ خواه مربوط به مسجدالاقصی باشد یا تشدید تنش با نوار محاصره شده غزه، رشد عملیات مقاومت در کرانه باختری اشغالی یا وقوع جبهه لبنان.
نتانیاهو و وزیرانش مسؤولیت وخامت اوضاع امنیتی را برعهده نمیگیرند و کابینه قبلی را مقصر میدانند. کابینه نتانیاهو اصرار دارد با این موضوع بدون راهبرد روشن و تصمیمات متناقض برخورد کند. دومین شکست امنیتی کابینه نتانیاهو در ۱۰۰ روز نخست، شلیک دهها موشک به وسیله حماس از نوار غزه بود که اسرائیل به بسیاری از آنها پاسخی نداد. در عین حال، عملیات مسلحانه در کرانه باختری و در داخل خط سبز تشدید شد که در آن بسیاری از اسرائیلیها کشته شدند. از مارس ۲۰۲۲ عملیات کماندویی در بئرالسبع (بئر شبع)، حضره، بنی براک و تل آویو تشدید شده است، اما اسرائیل قادر به توقف آنها نیست.
شمال اسرائیل با موشکهای حماس از خاک لبنان موشکباران شد، موضوعی که بسیاری میگویند تنها با تأیید حزبالله انجام میشود؛ گرچه تل آویو به حملات هوایی با موشکباران جنوب لبنان پاسخ داد، اما پاسخ آن ضعیف و ناکارآمد بود. این واکنش ضعیف را میتوان در واکنش اسرائیل به ایران از زمان روی کار آمدن ائتلاف جدید مشاهده کرد.
در حالی که نخستوزیر اسرائیل خود را حاکمی میداند که میتواند طوفانهای امنیتی و نظامی را آرام کند، این حملات و تحولات تصویر دقیقتری از شکست کابینه وی ترسیم میکند که قطعاً از سویی بر جایگاه وی تأثیر میگذارد و از سوی دیگر تهدیدات امنیتی را افزایش میدهد.
منبع: راهبرد معاصر
انتهای پیام/ ۱۳۴