آینده خواندنی است/ یک تاریخ‌نگار در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:

باید از ورود کتاب ضعیف به نمایشگاه کتاب تهران جلوگیری شود

نیک‌بخت با تاکید براینکه همه باید در حفظ حرمت نمایشگاه کتاب تهران بکوشند، گفت: باید از ورود کتاب ضعیف به نمایشگاه جلوگیری شود و رسانه‌ها نیز در تولید اخبار این رویداد بیشتر بکوشند.
کد خبر: ۵۸۷۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۷ - 09May 2023

«محمد نیک‌بخت» تاریخ‌پژوه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران دو وجه بسیار مهم دارد، اظهار داشت: نخست اینکه به عنوان بازویی توانمند به کمک اقتصاد نشر می‌آید و ناشران بسیاری از جمله ناشران کوچک و ناشران فعال در شهرستان‌ها و دور از مرکز می‌توانند با حضور در این نمایشگاه تولیدات خود را عرضه کنند.

وی افزود: وجه دوم اهمیت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این است که فضای نه تنها تهران که بسیاری از شهرستان‌ها را نیز کتابی می‌کند و کتاب را به صدر اخبار رسانه‌ها می‌برد. به همین دلیل اهالی قلم و صاحبان اندیشه نیز تلاش دارند تا کتاب‌شان نخستین بار در این رویداد معرفی شود. این دو وجه اهمیت بسیاری دارند و فلسفه وجودی نمایشگاه را اثبات می‌کنند.

نیک‌بخت ادامه داد: با توجه به وجوهی که خدمتتان عرض کردم، ضرورت دارد که همه دست‌اندرکاران و فعالان حاضر در نمایشگاه، فعالیت خود را در امتداد اهداف آن تعیین کنند. ناشران باید مسئولیت غرفه‌های خود را به کارشناسان خبره کتاب که در حوزه روابط عمومی نیز توانمندند، بسپارند و نهاد برگزار کننده نیز باید نیروهای اجرایی را از میان کتابخوانان برگزیند. در این نمایشگاه باید معرفی کتاب به همدیگر حرف اول را بزند. خبرنگاران و اصحاب رسانه هم باید تمام تلاش خود را برای تولید اخبار از نمایشگاه به کار ببرند و به شیوه‌های نوین تولید خبر فکر کنند.

محقق مجموعه «تاریخ ایران از نگاهی دیگر» در ادامه با اشاره به این نکته که باید حرمت نمایشگاه کتاب تهران را حفظ کرد، گفت: همه باید تلاش کنند تا کتاب ضعیف به نمایشگاه کتاب تهران راه پیدا نکند. پس از آن باید این نمایشگاه مهم و اثرگذار را در رسانه‌های مختلف جهان نیز تبلیغ کرد تا مردمان دیگر کشورها و صنعت نشر دیگر کشورها با نمایشگاه آشنا شوند.

نیک‌بخت گفت: کتاب خوب در ایران کم نیست و نویسندگان ایرانی نیز بسیار خوشفکر و خوش قلم‌اند. بنابراین ضرورت دارد که به جهانیان معرفی شوند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز معمولا همراهی خوبی با ناشران دارد، بنابراین باید کاری کرد که در نمایشگاه کتاب تهران تبادل رایت با ناشران دیگر کشورها صورت گیرد تا صنعت نشر ایران بازاری به وسعت جهان پیدا کند و محدود به مرزهای جغرافیایی خودمان نشود. ما اگر مخاطبان جهانی پیدا کنیم، وضعیت اقتصاد نشر ایران نیز بسیار متفاوت از قبل خواهد شد.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی‌ است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار