به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر
دفاعپرس، مستقر در محل برگزاری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛ کتاب «از تیر دوقلو تا انقلاب» با حضور «علیاکبر میرزاآقایی»، نویسنده اثر و چند تن از کارشناسان کتاب در سالن نشستهای تخصصی نمایشگاه نقد و بررسی شد.
میرزاآقایی نویسنده کتاب «از تیر دوقلو تا انقلاب» با اشاره به رخدادهای تلخ و شیرین دوران زندگیاش اظهار داشت: هدف از این خاطرهگوییها که البته در کتاب مفصل و با الفاظی ساده بیان شده، ایجاد الگوهای تربیتی است. شما ببینید وقتی یک رخداد و حادثهای اتفاق افتاده، خواننده با خواندن آن پی به کنشها و واکنشها میبرد و بر معلومات خود میافزاید و در مواقع ضروری استفاده میکند.
میرزاآقایی زبان روستایی را در این کتاب مقدم دانست و گفت: من خود روستازادهام، اما در شهر تهران بزرگ شدهام. کتاب «از تیر دوقلو تا انقلاب» از دیدگاه یک روستازاده به رشته تحریر درآمده و همه چیز در این خاطرهنویسیها صادق است.
مدیر انتشارات سیب صادق، فهم ساده کتاب را یکی از امتیازات برجسته آن خواند و گفت: کتاب به زبان ساده و شیوا نوشته شده و همه میتوانند درکش کنند. نوجوانها هم میتوانند درکش کنند و بعد از آن بیانش کنند. به نظر من مهمترین اصل برای این کتاب، این است که مخاطب میتواند به راحتی آن را بیان کند و با آن خاطرهها خاطرهسازی کند.
میرزاآقایی اوج خاطراتش را در جدال و تقابل سنت با مدرنیته خواند و گفت: زندگی من و جریانات مربوط به آن بیشتر حال و هوای آداب و رسوم قدیمیها را دارد و با تکنولوژی سر لج دارد.
وی با اشاره به ابهامات ایجادشده در خصوص اسم کتاب گفت: کتاب «از تیر دوقلو تا انقلاب» را هر که بشنود، در ذهن خود یک موقعیت اجتماعی را تصور میکند. تصورش به خیابان تیر دوقلو تا میدان انقلاب میرود؛ اما این در صورتی است که واژه تیردوقلو نمایانگر محلهی ما است که در رخدادهای زمان انقلاب ۱۳۵۷ تاریخسازی میکند.
میرزاآقایی از شرایط بد زندگی مردم در دوران پهلوی گفت و افزود: عمده زندگی مردم در دوران پهلوی بسیار بد و اسفناک بود و مردم حتی در رفع نیازهای اولیه خود با مشکل مواجه بودند. محلههای جنوب شهر تهران بسیار بد بود و روحیه مردم بسیار بد بود. بوی انقلاب که پیچید همه چیز تغییر کرد و مردم جان دوباره گرفتند.
در پایان از خانم سودابه حمزهای که نویسنده بخشهای اول کتاب بود، تقدیر شد و ایشان این کتاب را یک کتاب تاریخ شفاهی توصیف کرد.
«از تیر دوقلو تا انقلاب» به قلم علیاکبر میرزاآقایی و سودابه حمزهای است که به بیان جریانات و رخدادهای زندگی نویسنده میپردازد.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنیست» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) تهران و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir در حال برگزاری است.
انتهای پیام/ 121