سردار «محسن شیخی» جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، مستقر در محل برگزاری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اظهار داشت: پیرامون نهضت خاطرهگویی باید بگویم که از آنجایی که این موضوع بیواسطه به مخاطبان انتقال پیدا میکند میتواند بسیار مفید و موثر باشد. زیرا کسی که در دوران جنگ در صحنههای نبرد حضور داشته بسیاری از موضوعات را دیده است.
سردار شیخی افزود: من زمانی که در دانشگاه حاضر میشوم و بسیاری از مسائل را که بیان میکنم سعی میکنم تا موضوع آن درس را به همراه آن خاطرات بیان کنم. ضمن اینکه دانشجوها هم به من میگویند ما کتاب را میخوانیم و امتحان هم میدهیم، اما شما خاطرات آن دوران را برای ما بگوئید که ماندگار است و در اذهان باقی میماند.
جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادامه داد: ضرورت این مسئله بسیار مهم است و این کار هم خوشبختانه شروع شده است. ما در غالب این طرح پیشکسوتان را در مساجد، مدارس و دانشگاهها میفرستیم که اثرات بسیار خوبی را هم داشته است.
وی خاطرنشان کرد: نکتهای که در این میان است در حوزه مکتوب کردن آثار است که ما در این حوزه متاسفانه مقداری ضعیف هستیم. ما بارها اشاره کردیم و امروز هم تاکید میکنیم که در زمان خاطرهگویی تمامی این صحبتها ثبت و ضبط شوند که بتوانیم بعد از تجمیع این صحبتها، آنها را به صورت کتابی منتشر کنیم.
سردار شیخی اضافه کرد: بعد از اینکه اداره کل بنیاد حفظ آثار استان تهران با موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تجمیع شده است هفتهای یک کتاب را منتشر میکنیم. ما یک تعهدی داریم که در سال چیزی در حدود ۱۰۰ کتاب را در حوزه دفاع مقدس تدوین و منتشر کنیم.
جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس عنوان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند چاپ کتابها باید به سوی کتب فاخر بروند. ولی همیشه تمام کتابها نمیتوانند فاخر منتشر شوند. زیرا کتابهایی که در حوزههای محلی، منطقهای و ملی منتشر میشوند با یکدیگر متفاوت هستند.
وی تصریح کرد: طبیعتا وجود یک سری از جمعآوریها میتواند به چاپ و انتشار هرچه بیشتر کتب فاخر منتهی شود. از طرف دیگر یکی دیگر از فاکتورهایی که ما الان درمورد آن صحبت میکنیم و بر روی آن فشار وارد میکنیم حوزه کتب کودک و نوجوان است.
سردار شیخی افزود: آمار دقیقی از فعالیت در حوزه کتب کودک و نوجوان الان در ذهن من نیست، ولی باید بگویم که فعالیتهایی که تا امروز انجام دادیم بسیار موثر بوده و بسیاری از کتابهایی که برای ما ارسال میکنند مشخصا در حوزه کودک و نوجوان ارسال میکنند. این موضوع نشان میدهد که فعالیت در این حوزه نهادینه شده است و یک فرهنگسازی برای عرصه و کودک و نوجوان میشود.
جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادامه داد: در حوزه ورود ناشران غیر دولتی و غیر دفاع مقدسی هم باید به این نکته اشاره کنم که تعداد زیادی از این ناشران هستند که در حوزه دفاع مقدس فعالیتهای گستردهای داشتند که در حال تجمیع آنها هستیم تا از آنها تقدیر و تشکری انجام بدهیم.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) تهران و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir در حال برگزاری است.
انتهای پیام/ ۱۳۴