به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، «کوروش زارعی» دبیر جشنواره ملی تئاتر رضوی در نشست خبری شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی در سخنانی اظهار داشت: بعد از اینکه حکم خودم را در سال گذشته دریافت کردم فراخوان این دوره از جشنواره ملی تئاتر رضوی را تنظیم کردم. بر این اساس در این فراخوان به موضوع که اهمیت قائل شدیم بحث پژوهش بود. یعنی به تمامی هنرمندان شرکت کننده اعلام کردیم که نذر و شفاء یکی از کرامات علی ابن موسی الرضاء است. اما زندگی و سیره عملی و علمی این امام عزیز آنقدر بزرگ و گسترده است که ما باید به غیر از شفاء و نذر به چیزهای دیگری هم بپردازیم.
زارعی افزود: لذا بحث پژوهش و کارهای پژوهشی را در اولویت قرار دادیم و حتی اعلام کردیم متنهایی که پژوهشی باشند و در این دوره از جشنواره پذیرفته شده باشند را نیز مبلغی مجزا خواهیم داد. در نهایت ۱۵۸ اثر به دبیرخانه این دوره از جشنواره ملی تئاتر رضوی ارسال شد که پس از بازخوانی تعداد ۸۰ اثر به مرحله بازبینی راه پیدا کرد.
دبیر جشنواره ملی تئاتر رضوی ادامه داد: همانند جشنواره بین المللی فجر داوران برای تماشای زنده آثار به استانها سفر کردند و نمایشها را در آن شهرها بازبینی کردند. داوران این دوره از جشنواره متشکل از محسن سلیمانی فارسانی، سیدحسین فدایی حسین و حسن عابدی به استانهای کشور سفر کردند و ۸۰ اثر را بازبینی کردند که از بین این آثار ۱۴ اثر انتخاب شد.
وی خاطرنشان کرد: حقیقت ماجرا این است که آثار بسیار خوب دیگری هم در این میان بود که در پشت درهای ورود به جشنواره ماندند. دلیل آن هم این است که همه ما خوب میدانیم که وضعیت اقتصادی کشور به آن صورتی نیست که ما بتوانیم از گروههای بیشتری استفاده کنیم؛ لذا بین ۴ تا ۵ نمایش خوب و توانمند که هم به لحاظ ساختار و هم به لحاظ متن و محتوی در پشت درهای ورود به جشنواره ماندند. البته امیدواریم که بتوانیم برای این آثار هم تدبیری را بیاندیشیم تا حداقل در شهرهای خودشان به روی صحنه بروند.
زارعی اضافه کرد: این ۱۴ اثری در نهایت انتخاب شدند از ۸ استان میزبان آنها هستیم. البته به غیر از استان آذبایجان شرقی که تعداد ۵ اثر هم از این استان در انتخاب نهایی آثار حضور دارند. بر این اساس از استانهای مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، تهران، اردبیل و یزد استانهایی هستند که آثار آنها به بخش مسابقه راه پیدا کرده است.
دبیر جشنواره ملی تئاتر رضوی یادآور شد: اجراهای تئاتر رضوی در سالهای گذشته به صورت تک اجرا بودند. اما امسال برای داوران و شرکت کنندگان دو سانس را درنظر گرفتیم. در حقیقت به دنبال این موضوع هستیم که مردم هم از این اجراها استفاده کرده و نفع ببرند. از آن طرف هم ۵ اثر برتر مردمی هم انتخاب کردیم که اگر شرایط آن فراهم شود آنها را در نقاط مختلف و پررفت و آمد شهر تبریز به روی صحنه خواهیم برد.
انتهای پیام/ ۱۳۴