آینده خواندنی است/ در سی‌ و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مطرح شد؛

شرایط دولت برای حمایت از مجمع ناشران انقلاب اسلامی/ نخستین کنگره سراسری ناشران دفاع مقدس برگزار می‌شود

مدیرعامل مجمع ناشران دفاع مقدس مهمترین برنامه مجمع ناشران دفاع مقدس در سال جاری را برگزاری «نخستین کنگره سراسری ناشران دفاع مقدس» عنوان کرد.
کد خبر: ۵۸۹۶۷۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۹ - 17May 2023

نخستین کنگره سراسری ناشران دفاع مقدس برگزار می‌شودبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، مستقر در محل برگزاری سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران؛ «یاسر احمدوند» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در محل مجمع ناشران دفاع مقدس واقع در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: ما می‌توانیم با جلسات منظم به نقد و بررسی طرح‌ها و پیشنهادات شما بپردازیم و آن‌ها را با حضور خودتان مورد ارزیابی دقیق‌تر قرار دهی، به‌ویژه که ما در حوزه تولید، تبلیغ، ترویج و حمایت دغدغه‌های مشترکی داریم.

این مدیر فرهنگی پس از استماع سخنان ناشران دفاع مقدس در سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که دوستان راه کار‌های خود را برای حل مسائل با توجه به شرایط و امکانات ارائه کنند. قطعا شما بهترین کارشناسان برای ارائه راه حل‌ها هستید و ما از پیشنهادات شما استقبال می‌کنیم.

وی افزود: وظیفه معاونت فرهنگی تامین کاغذ نبوده و نیست، ولی چون دغدغه ناشران را می‌دانیم وارد این حوزه شده ایم. منظور از عدالت فرهنگی این نیست که به همه یک سهم برسد. ناشرانی که پنجاه کتاب را منتشر کرده و ۳۰ کتاب او جزو کتاب‌های خوب محسوب می‌شوند؛ طبیعیست باید مورد حمایت بیشتری قرار گیرد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: حمایت ما از ناشر نیست بلکه از کالای خوب فرهنگی است. شیوه عطای یارانه‌ها هم باید به سمت مصرف کنندگان بروند. تولیدکنندگان نشر دفاع مقدس باید حمایت شود این درست است، ولی تصور این نیست که همه کتاب‌های این حوزه باید خریداری شود. ارشاد کتاب‌ها را برای کتابخانه‌ها خریداری می‌کند، اما اگر کتابی را کسی نخواند چه؟

نظام مالیاتی حمایت کند ملک برای ناشران دفاع مقدس می‌خریم

وی بیان داشت: مفهوم خرید کتاب به معنی حمایت از کتاب دفاع مقدس باید مشخص شود. ارشاد موظف است به بیشتر خوانده شدن کتاب‌ها کمک کند. منظور از عدالت فرهنگی این نیست که به همه یک سهم برسد. ناشرانی که پنجاه کتاب را منتشر کرده و ۳۰ کتاب او جزو کتاب‌های خوب محسوب می‌شوند؛ طبیعیست باید مورد حمایت بیشتری قرار گیرد.

احمدوند در پاسخ به ناشری که خواهان حمایت ارشاد از ناشران علاقمند دفاع مقدس در برپایی فروشگاه‌های این حوزه شده بود گفت: پیشنهاد برپایی فروشگاه‌های نشر کتاب دفاع مقدس پیشنهاد خوبی است. ما مصوبه در این زمینه داشتیم، ولی اعتبار ریالی برای آن در نظر گرفته نشد. مسائل اعتباری و مالیاتی در این مسئله مهم است. اگر نظام مالی حمایت کند، ما برای خرید ملک به منظور ایجاد فروشگاه برای ناشران آمادگی داریم.

وی برپایی نمایشگاه تخصصی ویژه ناشران را پیشنهاد خوبی توصیف و تاکید کرد: این نمایشگاه‌ها می‌تواند ما را به سمت واقعی‌تر شدن صنعت نشر کمک کند البته این موضوعی است که باید مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد.

نخستین کنگره سراسری ناشران دفاع مقدس برگزار می‌شود

در ابتدای این نشست امیرشهریار امینیان مدیرعامل مجمع ناشران دفاع مقدس ضمن ارائه کارنامه‌ای از فعالیت‌های این مجمع گفت: در دو ساله اخیر مجمع ۱۷۶ پایگاه مطالعاتی در مجموعه‌های دولتی و غیر دولتی ایجاد کرده است. همچنین فعال سازی۹۰ پایگاه مطالعاتی دیگر در قالب طرح شمس در دست اجرا است. مجمع در طول این دو سال توانسته است ارتباط خوبی با سازمان‌ها و مراکز دولتی و غیردولتی برقرار کند و با تعاملات فی مابین برنامه‌هایی در خصوص ترویج فرهنگ دفاع مقدس همچون طرح «شمس» و برنامه «سر دلبران» را اجرا نماید.

مدیرعامل مجمع ناشران دفاع مقدس مهمترین برنامه مجمع را در سال جاری برگزاری «نخستین کنگره سراسری ناشران دفاع مقدس» اعلام کرد و گفت: تا کنون بیش از ۱۰۴۰ ناشر در حوزه دفاع مقدس آثار ارزشمندی تولید کرده اند؛ بنابراین شایسته است که برای هم افزایی ظرفیتها، توسعه تعاملات و ایفای نقش همه فعالان دولتی و غیر دولتی و نیز ارزیابی مسایل مهم نشر دفاع مقدس چاره اندیشی شده و راهبرد‌ها و راهکار‌های مناسب اتخاذ شود. رویکرد مجمع و هدف از برگزاری کنگره سراسری ناشران دفاع مقدس تحقق این امر است و امید می‌رود چشم اندازی روشن و افقی منطبق با سیاست‌های کلان فرهنگی نظام بخصوص در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری با برگزاری این کنگره تدوین و ترسیم شود.

ادبیات دفاع مقدس باید به سمت مردمی شدن برود

در ابتدای این برنامه رحیم مخدومی نیز با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در زمینه ضرورت صد برابری کردن ادبیات دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس، دفاعی مردمی بود، ولی برای مردم شدن کتاب‌های آن، این کتاب‌ها باید در دسترس باشند. مردم برای تالیف این کتاب‌ها باید وارد شوند. همچنان که باید در حوزه نشر و آن فعال شوند.

این نویسنده ادبیات با تاکید بر افزایش صد برابری کتاب‌های دفاع مقدس که مورد تاکید مقام معظم رهبری بود، تصریح کرد: ادبیات دفاع مقدس باید مردمی شود همانطور که دفاع پدیده‌های مردمی بود. برای مردم شدن کتاب، باید کتاب در دسترس باشد. مردم برای تالیف این کتاب‌ها و نشر آن‌ها باید وارد شوند. دانشگاه‌ها می‌تواند در این حوزه به ما کمک کند، اما به طور جدی وارد نشده اند قرار است ادبیات مقدس را، در تولید، توزیع، ترویج و آموزش مردمی شود تا بتوانیم به سمت صد برابری شدن آن حرکت کنیم.

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) تهران و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir در حال برگزاری است و غرفه مجمع ناشران دفاع مقدس در شبستان اصلی سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران واقع شده است.

انتهای پیام/ ۱۴۱

نظر شما
پربیننده ها