به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «علی رمضانی» قائم مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عصر امروز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار داشت: امروز نمایشگاه میهمانان مختلف داشت البته همچنان مهمترین مهمان مردم هستند که امروز هم روز پر نشاطی را رقم زدند. همچنین معاون اول و معاون اجرایی ریاست جمهوری، تولیت آستان قدس و عزیزان دیگری در نمایشگاه کتاب حضور داشتند.
رمضانی افزود: آنچه توجه مسئولان است گره گشایی از صنعت نشر است که جلسات پایانی بازدید این مهم را رقم میزدنند؛ معاون اول در جلسه با ناشران مختلف آموزشی، عمومی، کودک و نوجوان گفتگو کردند. مثالی مانند مالیات، بیمه تأمین اجتماعی، کاغذ، بحث صنفی نشر، موضوعات کتب کودک و نوجوان و سایر مباحث در صنعت نشر توسط ۱۰ نفر از اعضای تشکلها و ناشران در جلسه بیان شد.
قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: استقبال مردم کتابخوان وظیفه نمایشگاه را سنگینتر میکند. امیدواریم پس از پایان این دوره از این رویداد جلسات ارزیابی و آسیب شناسی برگزار کنیم و این فرایند در دوره آتی کم نقصتر باشد برای مثال یکی از نویسندگان که در سالهای مختلف در نمایشگاه بودند گفتند برای نمایشگاه امسال فکر شده و این مسئله مسئولیت ما را سنگینتر کرده است.
وی افزود: مردم میتوانند امروز و فردا با افزایش ساعت کاری نمایشگاه یک ساعت بیشتر از این رویداد استفاده کنند و تاکید میکنم حتماً با وسایل نقلیه عمومی به نمایشگاه بیایند. همچنین در بخش مجازی خرید را به ساعات پایانی موکول نکنند و آن را توزیع کنند که سامانه فشار مضاعفی را تحمل نکنند و موجودی کتاب به پایان نرسد.
رمضانی با اشاره به اینکه روز گذشته ۳۷ برنامه در این رویداد برگزار شد گفت: در بخش کودک و نوجوان به دو سالهها نیز خدمت رسانی انجام شده است. همچنین ۱۰۰ نفر از تماشاچیان به سینما کتاب مراجعه کردند و پویانمایی لوپتو را مشاهده کرده و پس از آن در باره کتابی که یکی از ناشران با این نام منتشر کرده است گفتگو شد.
وی افزود: میز خدمت اهل قلم ۴۷۰ خدمت به اهالی قلم ارائه کرده است همچنین سرای ملل از دو کتاب به زبان اردو و ترکمن رونمایی کرد.
رمضانی با اشاره به اینکه کمیته اطلاع رسانی نمایشگاه از ۱۰ صبح تا ۲۰ شب به ۳۸ هزار نفر پاسخگویی داشته و تاکنون ۱۱ هزار نقشه میان مخاطبان توزیع شده است گفت: مرکز پاسخگویی به هفت هزار و ۸۰۰ تماس ورودی و ۹۳۰ تماس خروجی پاسخ دادهاند.
ارسال بیش از ۱۶۳ هزار مرسوله به دست مخاطبان
قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: تاکنون ۱۶۳ هزار و ۳۴۰ مرسوله به دست مخاطبان رسیده است و ۱۱۱ هزار و ۹۴۰ بسته در حال آماده سازی توسط ناشران است. همچنین ۱۹۰ هزار بسته در حال توزیع است.
رمضانی افزود: شهرهای تهران، مشهد، اصفهان تاکنون بیشترین سفارشات را داشتند و از مجموع ۱۱ هزار بسته بیش از ۹۷۳ بسته به روستاها و ۶۷۴ بسته به درهای رنگی ارسال شده است.
وی گفت: هیئت رسیدگی به تخلفات برای یکی از ناشران که عرضه و فروش کتاب مغایر با ضوابط نشر داشت محرومیت از تسهیلات حمایتی، کاهش ۵۰ درصدی غرفه در سال بعد و تعهد کتبی رأی صادر کرد. همچنین برای ناشر دیگری که کتاب مغایر با ضوابط نشر داشت به تعطیلی چهار ساعته و درج تخلف در پرونده و تعهد کتبی محکوم شد.
قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: یک ناشر که اقدام به واگذاری غرفه به چهار ناشر کرده بود به تعهد کتبی، درج در پرونده و تعطیلی تا پایان نمایشگاه محکوم شد. همچنین ناشر دیگری که در نظم راهروها اختلال ایجاد کرده بود به تعهد کتبی، عدم تکرار تخلف و درج در پرونده محکوم شد.
وی گفت: همچنین یک مورد شکایت از ناشر داشتیم که اقدام به بازنویسی کتاب کرده بود که پس از بررسی کپی بودن کتابها محرز نشد و حکمی صادر نشده است.
وی با اشاره به حضور مهمامانی از سفرا و وزرا در نمایشگاه کتاب گفت: مجموع تولیدات ستاد خبری به ۶۵۰ خروجی در روز گذشته رسیده است.
فروش ۱۵۸ میلیاردی بخش حضوری نمایشگاه کتاب
رمضانی درباره آمار فروش افزود: تا ساعت ۲۰ روز هشتم در بخش مجموع فروش در بخش حضوری به ۱۵۸ میلیارد تومان میرسد که از این مبلغ ۱۱۶ میلیارد تومان متعلق به کارتخوانهای رسمی و ۴۲ میلیارد تومان شامل فروش نقدی، کارت به کارت و کارتخوان غیر رسمی است. همچنین در بخش مجازی مجموع فروش به ۸۳ میلیارد تومان میرسد که از این میزان ۶۶ میلیارد و نیم سهم ناشران و ۱۶ میلیارد و نیم سهم کتابفروشان است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون نمایشگاه فروش ۲۴۱ میلیارد تومانی را تجربه کرده است گفت:۷۲۰ هزار نسخه کتاب در بخش مجازی به فروش رسیده است.
استقبال مخاطبان از بخش کودک و نوجوان
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تاکنون از کدام یک از بخشهای نمایشگاه استقبال بیشتری شکل گرفته است افزود: دو بخش ناشران عمومی و کودک و نوجوان در میزان استقبال مخاطب به رقابت با یکدیگر میپردازند برای مثال روز سه شنبه در زمانهایی مجبور به بسته نگه داشتن درهای بخش کودک و نوجوان بودیم؛ با توجه به مساحت و تعداد غرفهها در این بخش شاید بتوان گفت بخش کودک و نوجوان پر استقبالتر بوده است.
رمضانی در پاسخ به سوالی درباره میزان استقبال از بخش بین الملل گفت: اگر بخواهیم به صورت مقایسهای بگوییم بخش بین الملل تخصصی است و مخاطبان به دنبال آثار خاصی در این بخش هستند.
وی افزود: در بخش بین الملل ناشرانی که مطابق آئین نامه ۱۰ روز قبل از شروع نمایشگاه کتب را وارد گمرک کردند کتابها را دریافت کردند؛ چه کنیم ناشری در روز پنجم و با باری غیر متناسب با فضای غرفه کتابهای خود را وارد گمرک میکند؟
این مقام مسئول در پاسخ به سوالی مبنی بر تخلفات بخش مجازی نمایشگاه کتاب گفت: بخش عمدهای از تخلفات بخش مجازی عدم ارسال کتاب هاست که این موضوع در آئین نامه دیده شده است و با سرعت اعمال میشود، مطابق آئین نامه در صورتی که تعداد تحویل بستهها از تعدادی پایینتر باشد پنل ناشران بسته میشود و زمانی که سفارشات صفر شد پنل مجازی دوباره باز میشود.
رمضانی افزود: در حال حاضر کتابفروشانی داریم که سفارشات گسترده دریافت کردند و درخواست لغو سفارشات را دارند؛ این مسئله تخلف است و موجب بدبینی مخاطبان به کتابفروشان میشود. به طور کلی تخلفات بخش مجازی رصد، رسیدگی، صدور حکم و اعمال میشود.
وی درباره کمبود فضای پارکینگ نمایشگاه کتاب گفت: بخش پارکینگ در مجموعه مصلی در اختیار نمایشگاه نیست و تاکید میکنم مخاطبان برای مراجعه به نمایشگاه از حمل و نقل عمومی استفاده کنند چراکه هر مقدار فضا برای پارکینگ تأمین شود پاسخگوی مراجعه مردم نیست.
رمضانی با اشاره برگزاری جشنی به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر در نمایشگاه کتاب گفت: با توجه به فراخوان حضور گروههای مختلف مذهبی در روز جمعه پیشنهاد میکنم مخاطبان با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به نمایشگاه مراجعه کنند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تعداد ثبت نام کنندگان بن کارتها افزود: تعداد ثبت نام دانجشویان، طلاب و هیئت علمی برای دریافت بن کارتها ۱۸۰ هزار نفر است؛ طبق بررسی ۶۰ درصد ثبت نام کنندگان به صورت کامل از این بنها استفاده کردند.
انتهای پیام/ 241