به گزارش خبرنگار دفاعپرس از قزوین، سردار «عبدالله عراقی» در مراسم سالروز آزادسازی خرمشهر که در سالن همایش اداره کل آموزش و پرورش برگزار شد، با بیان آزادسازی خرمشهر یومالله و نقطه عطف تاریخی است، اظهار داشت: باید برای معرفی این واقعه بزرگ از کار شعاری پرهیز کنیم و بیشتر از شعار به شعور بپردازیم تا عمق و ماندگاری در اذهان دانشآموزان ما داشته باشد.
وی با بیان اینکه خرمشهر را به راحتی بازپس نگرفتیم، اضافه کرد: ارتش بعث عراق یک ارتش کاملاً بیدین بود و از آداب، فرهنگ و انسانیت هیچچیز نمیفهمیدند و به هیچ کس اعم از دیندار و غیردیندار رحم نمیکردند و شاهد مثال آن هم مصیبتهایی است که نیروهای نظامی، غیرنظامی و خانوادههای ما در خرمشهر و جاده ماهشهر تحمیل کردند.
عراقی با اشاره به حمله رژیم بعث عراق در سال 59 گفت: در آن شرایط که در کشور ما تازه انقلاب شده بود، نظام سیاسی، اقتصاد و کشور ما دچار مشکل شده بود و تجربه کشورداری و حکومتداری نداشتیم و سازوکار ارتش ما به هم ریخته بود، چرا که بعضی از سران ارتش فرار کرده بودند و برخی هم دستگیر و اعدام شدند، البته اغلب بدنه ارتش انقلابی بودند و در رکاب حضرت امام(ره) بودند.
وی ادامه داد: از طرفی ارتش عراق ارتش مقتدر و توانمندی بود که آموزشهای کلاسیک دیده بود و تجهیزات این ارتش شرقی بود و بهترین تجهیزات نظامی را شوروی در اختیار آنها گذاشته بود. ارتش عراق از نظر توپخانه و هواپیما بهروز شده بود و تانک تی-72 در اختیار آنها قرار داده بودند. در ضمن سازمانهای بینالمللی از عراقیها حمایت میکردند و ما هیچکدام از اینها را نداشتیم.
فرمانده سابق لشگر 17 علی ابن ابیطالب(ع) در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در ابتدای جنگ خیلی کمتجربه بودیم، گفت: یادم هست که در اول جنگ ارتش بعث عراق قصر شیرین را گرفته و سرپل ذهاب را محاصره کرده بود. 20 نفر نیروی نظامی را به منطقه برده بودیم، آنهایی که خدمت سربازی کرده بودند، خمپاره را میشناختند و آنهایی که خدمت نکرده بودند، فقط به خاطر پایگاههای بسیج کلاش را میشناختند. به خاطر همین کمتجربگی فقط 4 روز گذشتیم تا دشمن را در منطقه پیدا کردیم.
وی افزود: برآورد دشمن نسبت به برتری نظامی بر ما درست بود، اما در علوم نظامی عواملی به نام عوامل برتریساز داریم و روحیه، اعتقاد، ایمان و شجاعت فرمانده و رزمندگان جزو این عوامل برتریساز هستند و همین عوامل بود که ورق جنگ را به نفع ما برگرداند و سرنوشت جنگ را به نفع ما تغییر داد.
عراقی با بیان اینکه قبل از سقوط خرمشهر 34 روز در کوچه پسکوچههای خرمشهر با دست خالی مقاومت کردیم، ادامه داد: برای دفاع از خرمشهر یک «سازمان دلی» در خرمشهر شکل گرفت که در آن نیروهای نظامی و مردمی با هم متحد شدند، بدون اینکه ارتباط سازمانی به معنی کلاسیک با هم داشته باشند. در نهایت بعد از سقوط خرمشهر پیکر بسیاری از شهدا در شهر باقی ماند. وقتی عراق خرمشهر را گرفت، غرور ملی ما خدشهدار شد.
فرمانده سابق سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ در ادامه تصریح کرد: عملیات بیتالمقدس برای آزادی خرمشهر از 10 اردیبهشتماه سال 1361 شروع شد و در نهایت در 3 خردادماه همان سال به نتیجه رسید و بر مبنای گفته مشاوران نظامی روس خود بهترین دژ را در خرمشهر ساخته بودند و لشگر 10 زرهی که لشگر معروف عراق بود، آنجا به کار گرفتند. حتی ریلهای قطار را جمع کرده و در اطراف خرمشهر به صورت عمودی کاشتند تا حتی نتوانیم در منطقه چترباز پیاده کنیم.
عراقی یادآور شد: در عملیات بیتالمقدس و فتحالمبین با تکیه بر ایمان و با همکاری همه نیروهای مسلح به یک «ید واحده» تبدیل شدیم و توانستیم ارتش مخوف عراق را از پیش رو برداریم.
وی افزود: وقتی با پلهای متحرک از کارون عبور کردیم، درگیری خیلیسختی نداشتیم و جنگ سخت ما در جاده اهواز ـ خرمشهر بود که با خاکریز 5 متری عراقیها و با تانک، نفربر و تیربار 23 میلیمتری رزمندگان ما را زیر آتش میگرفتند و رزمندگان ما را مثل برگ خزان به زمین میریختند. با وجود اینکه بچهها خوب میجنگیدند، اما مقاومت ارتش عراق خیلیخوب بود.
عراقی ادامه داد: وقتی در روز میجنگیدیم، عراقیها ما را زمینگیر میکردند و مجبور بودیم گونیهای سنگری به رزمندگان بدهیم تا هر جا گیر کردند، این گونیها را با خاک پر کرده و جلوی سرشان بگیرند تا تیر نخورند. بنابراین وقتی خط اهواز-خرمشهر شکسته شد، در واقع ستون فقرات ارتش بعث عراق شکسته شد.
عراقی تصریح کرد: آزادسازی خرمشهر سرنوشت جنگ را تغییر داد و خود صدامحسین در دیدار با فرماندهان ارتش به نیکی از عملکرد ما در این عملیات یاد کرد. بعد از این عملیات دنیا احساس کرد که جنگیدن با ایران خطرناک است و به دنبال جمعوجور کردن ماجرای تجاوز نظامی عراق به ایران بودند.
انتهای پیام/