به گزارش دفاعپرس از کرمان، «فریدون فعالی» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان امروز در مراسم اهدا گلولههای سنگی توپهای تاریخی یافت شده در کاوش و مرمتهای قلعه منوجان به موزه جنوبشرق ارتش در کرمان که با حضور قائم مقام وزیر میراث فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: سیاست و بنای ما در استان این است که مراکز تاریخی استان را تبدیل به موزه کنیم تا مرکز بازدید گردشگران شوند.
وی عنوان کرد: باید تنوع بازدید را در سطح استان ایجاد کنیم تا مدت زمان حضور مسافران در کرمان را بتوانیم، بیشتر کنیم.
فعالی گفت: این بنای تاریخی با عظمت (موزه ارتش) با کمک و همکاری قرارگاه جنوبشرق ارتش در کرمان مرمت شده است و مشابه این کار در سطح استان در دست اقدام داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان بیان داشت: موزه سلاح جنوبشرق ارتش همیشه یکی از مراکز توصیه شده ما به گردشگرانیست که به کرمان سفر میکنند.
در ادامه این مراسم «نادر علیدادیسلیمانی» مسوول گروه کاوش و مرمت قلعه منوجان اظهار داشت: اولینبار ایرانیان در دوره صفویه با توپ آشنا شدند و بعد از آن شاهان صفوی از این ابزار استفاده کردند.
وی تصریح کرد: در کاوشهایی که از قلعه منوجان طی سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ انجام دادیم ،۱۲ توپ در این کاوشها کشف شده که ۶ مورد آن را امروز به موزه جنوبشرق ارتش تقدیم کردیم.
«شاهحیدری» مسؤول موزه جنوبشرق ارتش در کرمان نیز در مورد تاریخچه موزه جنوبشرق ارتش در کرمان بیان داشت: ساختمان موزه سلاح ارتش مربوط به اواخر دوره قاجار است و در ابتدا بهعنوان باشگاه افسران ارتش ساخته شده و این سبک بنا در نوع خودش به گفته مدیر گروه ثبت یونسکو بینظیر است.
وی عنوان کرد: موزه سلاح جنوبشرق ارتش در کرمان ۲۶ متر عرض،۳۲ متر طول ،۹ متر ارتفاع و بدون ستون است.
مسؤول موزه جنوبشرق ارتش در کرمان با اشاره به اینکه هیچگونه ستون در بنای موزه به کار نرفته است، گفت: پایههای ستونهای این بنا بر روی الوار ساخته شده بهدلیل اینکه کرمان روی خط زلزله و بلاهای طبیعی قرار دارد سازنده آن در ساخت این بنا از اسکلت بدن نهنگ الهام گرفته است.
شاهحیدری با اشاره به اینکه قدمت بنای این موزه بالای یک قرن است، ادامه داد: در این موزه سیر تکاملی سلاح از دوران صفویه تا قاجار به نمایش گذاشته شده است.
انتهای پیام/