به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، امروز بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب پرشکوه اسلامی شاهد درخشش متخصصان صنایع موشکی و دانشمندان کشورمان در عرصه تولیدات تاکتیکی، موشکهای بالستیک، انواع پهپاد، موشکهای فضایی و کروز دریایی، هوا به زمین، زمین به زمین و پدافندی و دیگر تسلیحات نظامی هستیم؛ ایرانی که در زمان فتح خرمشهر به وسیله دشمن بعثی با دستهای خالی ایستادگی کرد، ولی خاک وطن را به دشمن نداد و حال نسخه چهارم موشکی به نام خونین شهر را به تولید نهایی رسانده است.
احساس نگرانی دشمن
هم زمان با انتشار خبر رونمایی از موشک خیبر میشد بروز ترس را در مواضع تک تک دشمنان این مرز و بوم حس کرد. رونمایی به روزترین موشک بالستیک ایران از خانواده خرمشهر با بُرد ۲ هزار کیلومتر و وزن سرجنگی یک هزار و ۵۰۰ کیلوگرم باعث ترس دشمن شد؛ همانهایی که از ابتدا به دنبال تحریم نظام اسلامی ایران بودند.
این موشک، آخرین نسخه پیشرفته خرمشهر از انواع موشکهای نقطه زن بدون نیاز به هدایت در مرحله نهایی است و موتور پیشرفته اروند با سوخت هایپرگولیک دارد.
باید عنوان کرد، ایران اسلامی تا پیش از انقلاب اسلامی بزرگترین وارد کننده تسلیحات نظامی از آمریکا و انگلیس بود، اما امروز به اعتراف تحلیلگران نظامی، در زمره کشورهای برتر در حوزه فناوری موشکی است؛ چنانکه اکنون بیشترین ذخیره موشکی در غرب آسیا را داراست.
نگاهی به گذشته
پس از آغاز جنگ تحمیلی، لزوم وجود موشک و دانش موشکی برای ایران نمایان شد و با وجود تحریمها علیه ایران، در این دوره سعی شد بخشی از نیازهای موشکی ایران از جانب کشورهای دیگر همچون لیبی و سوریه برطرف شود. در این مدت خریدهای موشکی از روسیه، کرهشمالی و چین انجام شد؛ اما مهمتر از آن، اقداماتی است که برای ساخت موشک در ایران شکل گرفت.
نخستین موشک بومی ایران با نام «مشک» که «ایران ۱۳۰» نیز نام داشت، در سال ۱۳۶۷ ساخته شد. بُرد موشک ۱۳۰ کیلومتر بود و در آزمایشها تا ۱۶۰ کیلومتر نیز موفق بود. این موشک در همان سال علیه عراق مورد استفاده ایران قرار گرفت. زلزال، فاتح ۱۱۰ و پس از آن خانواده شهاب، دیگر موشکهای ساخت ایران بودند.
دانشمندان و متخصصان از پای ننشستند و همین سبب شد ایران در زمینههای مختلف موشکی ازجمله تغییر سوخت مایع به جامد، افزایش بُرد و قابلیت هدایت موشکها، ساخت سامانههای موشکی و پدافندی و طراحی موشکهای فضایی اقدامات فراوانی انجام دهد که به ساخت انواع موشکها منجر شده است.
از لحاظ قابلیت، مهمترین موشکهای ایران، شهاب ۳ با بُرد ۲ تا ۳ هزار کیلومتر، رعد، سجیل، خانواده فاتح و چندین سامانه پرتاب موشک و پدافندی هستند.
موفقیتهای فضایی
ایران در زمینه فضایی نیز به موفقیتهایی همچون ساخت موشکهای با بُرد بلند برای نصب ماهواره در مدارهای دور زمین، ساخت ماهواره و سکوهای فضایی دست یافته است. ایران برای نخستین بار در سال ۱۳۷۵ موشکی آزمایشی به سمت فضا شلیک و در سال ۱۳۸۴ با همکاری روسها ماهواره سینا را به فضا پرتاب کرد.
با قرار گرفتن ماهواره سینا در مدار زمین و در ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری از زمین، ایران چهل و سومین کشور دارنده ماهواره در جهان شد. در ۱۴ بهمن ۱۳۸۷ ماهواره امید با پرتابگر سفیر ۲ به فضا پرتاب شد و در مدار خود جای گرفت. ایران همچنین موفق شده است موجود زنده به فضا بفرستد و به صورت زنده بازگرداند.
در نوامبر ۲۰۲۲ ایران موشک قائم ۱۰۰ را آزمایش کرد. این موشک نخستین موشک پرتابگر سه مرحلهای ایران است که میتواند ماهوارهای با وزن ۸۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد.
اعتراف دشمن به اقتدار ایران
نگرانی آمریکا از برنامه موشکی ایران در دو محور بُرد موشکی و قابلیت حمل کلاهک هستهای است. رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از متحدان آمریکا در منطقه که در تیررس موشکهای ایران قرار دارد، توان موشکی ایران را تهدیدی علیه خود و بخشهایی از اروپا قلمداد میکند.
همین موضوع هراس دشمنان ایران اسلامی را بیش از گذشته کرده و حاکی از آن است تحریمها از ابتدا برای جلوگیری از قدرت و اقتدار این سرزمین کهن و برای مشغول سازی ایران به دیگر موضوعات بوده و همه این موارد در حالی است که ایران اسلامی با جوانان، دانشمندان و متخصصان غیور هرگز تسلیم فشارها نشده است.
چنانچه ژنرال مکنزی، فرمانده پیشین سنتکام در سمیناری سیاسی در زمینه قدرت پهپادی و موشکی ایران گفته بود، «در ۱۰ سال گذشته ایران ذخیره پهپادی، موشکهای کروز و موشکهای بالستیک خود را گسترش داده و در این زمینه بر کشورهای همجوار خود برتری یافته است. قدرت پهپادی و موشکی ایران مهمترین نقطه قوت ارتش این کشور است».
پیشتر اسحاق بریک، ژنرال نیروی ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در اظهاراتی با تأکید بر افزایش توان موشکی ایران گفته بود: «تهدیدات ایران علیه رژیم صهیونیستی بسیار خطرناکتر از گذشته و میتوان گفت، قدرت تهدید ایران نسبت به سال ۲۰۰۹ میلادی صدها برابر شده است. این کشور میتواند سرزمینهای اشغالی را با موشکهای دوربرد مورد هدف قرار دهد».
سیگنالهای بیمعنا
مقامهای آمریکایی، اروپایی و صهیونیستی به دنبال هراس ناشی از دستیابی ایران به این قدرتها دست به مخابره انواع سیگنالهای تهدیدآمیز علیه جمهوری اسلامی ایران زدند و حتی در لفافه و آشکار از حمله احتمالی به ایران سخن میگفتند و حال رونمایی از موشک خیبر تمامی معادلاتشان را بر هم زده است.
آنها سرگردانتر از قبل چشم به پیشرفتهای باور نکردنی ایران اسلامی در تمامی حوزهها دوخته اند و شاید هم در اندیشه تحریمی دیگر هستند، اما ایران غیور و مقتدر به این راحتیها کوتاه نمیآید و تا آخر ایستاده است.
منبع: راهبرد معاصر
انتهای پیام/ ۱۳۴