به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز گذشته (دوشنبه) در دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که در سالن همایشهای فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن تبریک ایام دهه کرامت و ابراز خرسندی از برگزاری این آیین در جهت زنده نگه داشتن مفهوم مقدس ایثار و گسترش این نماد متعالی در جامعه، اظهار داشت: معرفی قدرت فرهنگ ایثار و فداکاری و الگوگیری از ایثارگران باعث ایجاد همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی جامعه میشود و مردم یاد میگیرند که برای جامعه و خانواده با فرهنگ از خودگذشتی و ایثار در سختی و محدودیت به دیگران کمک کنند و به ارزش معنوی این کار بیاندیشند.
وی افزود: سرمایهگذاری در زمینه معرفی فرهنگ ایثار و شهادت باعث ایجاد همبستگی و اعتماد جامعه و افزایش حس اعتماد و ایجاد نشاط میشود اینکه اگر من نیازمند کمک شدم کسی هست به من کمک کند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نظام جدید جامعه امروز که سازمانهای بیمه و اورژانس بهوجود آمدند، خاطرنشان کرد: در گذشته ساختار جامعه بر اساس قبایل و ایلات شکل گرفته بود و در زمان بحرانها این جوامع از هم حمایت میکردند وقتی نظام اجتماعی تغییر کرد و طبقه متوسط شکل گرفت و دولتها قدرتمند شدند ساختار اداری ایجاد شد برای همین بشر به فکر جایگزینی برای حمایت از افراد جامعه گرفت و خانههای سالمندان ایجاد شد.
قاضیزاده هاشمی افزود: درست است که نظام اداری در کشور ما مدرن شده است، اما تناقضاتی وجود دارد و فرهنگ ازخودگذشتگی و ایثار جبران کننده این تناقضات است؛ زیرا دین ما نگاه به آخرت و رضایت الهی دارد در حالی که در جامعه مادی این نگاه وجود ندارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: چه ارزشهای الهی و چه ارزشهای مادی به عنصر ایثار و فداکاری برای حفظ جامعه نیازمند هستند و بدون آن قادر به اداره جامعه نیستند؛ همانطور که در دوران کرونا در حالی که روش کنترل بیماری کشف نشده بود جامعه پزشکی با علم به خطر مرگ بر بالین بیماران حاضر میشدند. نه تنها کادر سلامت میدان را خالی نکردند بلکه افرادی به آنها ملحق شدند در حالی که اگر هرکسی به فکر جان خودش بود فاجعه چند برابر میشد همان طور که در کشورهای مدرن با وجود تجهیزات و واکسن، آمار کشته بیشتر از کشور ما بود و شاید اصلیترین دلیل این موضوع، تفکر فداکاری و ایثارگری بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فداکاری و ایثارگری در حوادثی مثل سیل و زلزله و مقایسه میزان کمک مردم در زلزله سرپل ذهاب با طوفان کاترینا در آمریکا، گفت: مردم در ایران با تمام وجود به کمک و حمایت از زلزلهزدگان پرداختند، ولی با وجود نظام حمایتی و اقتصادی آمریکا در طوفان کاترینا نماد این حمایت غارت برخی فروشگاهها بود. روحیه فداکاری باعث همبستگی اجتماعی میشود و در اوج این همبستگی و ایثار، شهدا هستند که از عزیزترین داشته خود یعنی جانشان گذشتند.
وی بابیان اینکه مقام معظم رهبری سبک زندگی شهدا را الگو و الهامبخش برای جامعه معرفی کردند، اظهار داشت: مفهوم ایثار تنها مربوط به جبههها نیست و ایثار در جامعه جاری و ساری است و ابعاد مختلف دارد و یکی از آنها ایثار اجتماعی است که این یادواره به معرفی آن پرداخت. مردم ما دل داده هستند و قلبشان برای هم میتپد و جوانهای ما همیشه در سیل و زلزله پای کار هستند و امیدواریم با برگزاری این مراسم این شخصیتها شناسایی و به جامعه معرفی شوند.
حجتالاسلام رستمی: فداکاری الگویی است که اسلام و قرآن به ما میآموزند
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین «مصطفی رستمی» رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز طی سخنانی اظهار داشت: این آئین موجب نشان دادن الگوهایی است که برای رسیدن به مقصد بدان نیاز داریم. شهدا و عزیزانی که حماسه آفریدند الگوهایی هستند که بدانها نیازمندیم.
وی افزود: یکی از وظایف ما نشان دادن حرکت و همت عمومی برای حل مسائل جامعه و بیتفاوت نبودن نسبت به آسیبها است. در حوادث مختلف اجتماعی کشور و نیز بلایای طبیعی بسیاری از دانشجویان در صحنه حاضر بودند و حضور اینها گرهگشای مشکلات بوده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه این جهاد و تلاش محصول نگاه همراه با غیرت و مروتی است که در درون جامعه ما نهادینه شده است، افزود: فداکاری الگویی است که اسلام و قرآن به ما میآموزند، انسانی که در بند وظایف سازمانی نیست بلکه اینها حداقلهایی است که او همگی را پشت سر گذاشته و مانند حاجقاسم سلیمانی در دوران پیری به فکر کودکان ستمدیده از داعش و ... بود.
وی تصریح کرد: دانشجویانی که در مناطق محروم کشور و در عرصههای مختلف علمی و فرهنگی حضور دارند، برآمده از فرهنگ درونی ایثار و فداکاری در جامعه ایرانی هستند. برخلاف غرب که برگرفته از تفکر لیبرالیسم است، مکتب ایرانی و اسلامی ما به فداکاری ارزش داده و برای ایثار و ازخودگذشتگی احترام ویژه قائل است.
در دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که «سمیه گنجی» مشاور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در امور بانوان و خانواده نیز حضور داشت با اهدای لوح تقدیر توسط معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از خانواده شهید «حمیدرضا الداغی» تجلیل شد.
شهید حمیدرضا الداغی، هنگامی که اراذل و اوباش در یکی از خیابانهای سبزوار برای ۲ دختر جوان ایجاد مزاحمت کرده بودند برای دفاع از آنان با اراذل درگیر شد و به شهادت رسید و با عنوان شهید غیرت شناخته میشود.
در پایان این مراسم از برگزیدگان دوازدهمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران تجلیل شد.
انتهای پیام/ 118