یک کارشناس مسائل آفریقا:

سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی مشوق بسیار خوبی برای مقامات مصری است

قنادباشی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ارتباط با استقبال ایران از گسترش روابط با مصر و اینکه در این زمینه مشکلی از سوی ایران وجود ندارد، اظهار کرد: صحبت‌های اخیر رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط با گسترش تعامل با مصر مشوق بسیار خوبی برای قاهره جهت برقراری روابط با تهران است و امیدواریم مصری‌ها از این فرصت به نحو مناسب استفاده کنند.
کد خبر: ۵۹۲۹۵۰
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰ - 30May 2023

سخنان رهبر انقلاب مشوق بسیار خوبی برای مقامات مصری استبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جعفر قنادباشی» کارشناس مسائل آفریقا در گفت‌وگویی با بیان اینکه مقام معظم رهبری پیش از این نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر اهمیت گسترش روابط ایران و مصر تاکید کرده بودند و با سفارش‌ها و پیگیری‌های ایشان در مقاطعی شاهد سفر مقامات عالی‌رتبه ایران از جمله روسای مجلس پیشین به مصر و دیدار آن‌ها با حسنی مبارک بوده‌ایم، اظهار داشت: رهبر انقلاب جایگاه مصر در جهان اسلام و منطقه را جایگاهی راهبردی و بسیار مهم می‌دانند.

قنادباشی با بیان اینکه اظهارنظر اخیر رهبری در مورد استقبال ایران برای گسترش روابط با مصر بیانگر آمادگی تهران در این زمینه است، گفت: به نظرم صحبت‌های اخیر مقام معظم رهبری در ارتباط با روابط با قاهره مشوق بسیار خوبی برای مقامات مصری است و امیدواریم آن‌ها از این فرصت به نحو مناسب استفاده کنند.

این کارشناس مسائل آفریقا همچنین با اشاره به پیگیری‌های عمان برای گسترش روابط بین تهران و قاهره اظهار کرد: جایگاه عمان نیز در منطقه جایگاه محترمی است و مقامات دو کشور ایران و عمان به یکدیگر اعتماد دارند و مسقط هیچگاه در صف‌بندی‌های منطقه‌ای علیه ایران نبوده است.

وی با بیان اینکه پیش از این یکی از موانع در برقراری روابط بین ایران و مصر، عربستان بود چراکه ریاض به خاطر بعضی از رقابت‌ها و خصومت‌هایی که با تهران داشت برخی از کشور‌های عربی و اسلامی را به قطع روابط با ایران تشویق می‌کرد، ادامه داد: در همین چارچوب مصر نیز حرف‌شنوی زیادی از عربستان دارد و همانطور که می‌دانید ژنرال السیسی با کمک عربستان توانست قدرت را در مصر در اختیار بگیرد. ولی اکنون با توجه به از سر گیری روابط بین تهران و ریاض این مانع نیز برداشته شده است.

قنادباشی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه از سال‌های قبل کشور‌های غربی بر این موضوع تاکید داشتند که نباید اجازه داد سه کشور ایران، مصر و ترکیه به یکدیگر نزدیک شوند و باید از طریق ایجاد فاصله بین این سه کشور مسائلی مانند پان‌ایرانیسم، پان ترکیسم و پان‌عربیسم را تقویت کرد تا در منطقه یک مرزبندی قومی و زبانی جدی وجود داشته باشد، گفت: از طرف دیگر مصر از نظر فرهنگی به نوعی سمبل جریان اهل تسنن است و ایران نیز سمبل جریان تشیع است و غربی‌ها با دور کردن ایران و مصر از یکدیگر تلاش دارند که بر آتش اختلافات بین اهل تسنن و اهل تشیع بدمند.

این کارشناس مسائل آفریقا همچنین با تاکید بر اینکه از دیگر سو اسرائیلی‌ها نیز تمایلی ندارند که ایران و مصر به یکدیگر نزدیک شوند چراکه نزدیکی این دو کشور باعث تسهیل حل موضوع فلسطین در جهان اسلام می‌شود، در بخش دیگری از صحبت‌های خود ادامه داد: برقراری روابط بین تهران و قاهره دستاورد‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی قابل توجهی برای دو کشور و منطقه خواهد داشت. مثلا کانال سوئز که از خاک مصر می‌گذرد برای ایران جهت انجام تجارت جهانی مهم است و ما از این کانال می‌توانیم برای سهولت تجارت با کشور‌های مختلف استفاده کنیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه متاسفانه بعضا شاهد این هستیم که مقامات مصری در عرصه سیاست خارجی کشورشان براساس منافع ملی این کشور عمل نمی‌کنند و به دنبال چراغ سبز برخی از کشور‌های خاص هستند، گفت: مثلا مصر در چمبره قدرت نظامی آمریکا قرار دارد بنابراین چراغ سبز آمریکا، برای آن‌ها جهت گسترش روابط با تهران مهم است.

قنادباشی همچنین با بیان اینکه مردم مصر خود علاقه‌مند به برقراری رابطه با ایران هستند و تهران را حامی فلسطین می‌دانند، افزود: برای مردم مصر نیز موضوع فلسطین بسیار مهم است؛ بنابراین آن‌ها علاقه‌مند هستند که دو کشور ایران و مصر با یکدیگر رابطه داشته باشند. در همین چارچوب این تمایل در برخی از مقامات مصری به وجود آمده که در جهت گسترش روابط با ایران قدم بردارند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار