امیرعبداللهیان: ایران می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد

وزیر امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر کشور‌های همسو و علاقه‌مند می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد.
کد خبر: ۵۹۳۶۸۹
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۰ - 02June 2023

امیرعبداللهیان: ایران می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشدبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) ۱۲ خرداد در اجلاس وزرای خارجه کشور‌های دوست بریکس (بریکس پلاس) در کیپ تاون حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.

امیرعبداللهیان ضمن ابراز خرسندی از حضور در نشست وزرای امور خارجه دوستان بریکس در کیپ تاون و همچنین تشکر از دولت آفریقای جنوبی به خاطر میزبانی این نشست، از کشور‌های عضو گروه بریکس به خاطر این ابتکار و دعوت از کشور‌های دوست بریکس تشکر کرد.

وزیر امور خارجه افزود: دوستان بریکس قبل از هرچیز دوستان همکاری و مشارکت و در یک کلام «دوستان چندجانبه گرایی» هستند. جمهوری اسلامی ایران از جمله کشور‌های پیشرو در عرصه چندجانبه گرایی است. روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه ما با کشور‌های عضو بریکس در سطح بسیار خوبی است و تجارت فیمابین به بیش از ۳۰ میلیارد دلار رسیده است.

وی با بیان اینکه سازوکار‌های چندجانبه‌ای که ایران و برخی کشور‌های عضو بریکس در آن عضویت دارند مهم است، اطهار داشت: ما بزودی روابط خود با سه کشور عضو بریکس یعنی روسیه، چین و هند را در قالب سازمان همکاری شانگ‌های توسعه خواهیم داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران، هند و جمهوری آفریقای جنوبی از اعضای فعال اتحادیه کشور‌های حاشیه اقیانوس هند (آیورا) هستند و در حوزه‌های مختلف اقتصادی همکاری دارند. همچنین جمهوری اسلامی ایران، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی از اعضای فعال و همسو در گروه کشور‌های در حال توسعه موسوم به گروه ۷۷ هستند.

امیرعبداللهیان گفت: برای جمهوری اسلامی ایران، بریکس می‌تواند هدف مهم بعدی در سیاست چندجانبه گرایی باشد. به همین جهت ما از جمله اولین کشور‌هایی هستیم که رسما علاقه‌مندی خود به حضور در چهارچوب‌های بریکس و البته عضویت در آن را اعلام کرده‌ایم. تعداد زیاد کشور‌های علاقه‌مند به عضویت در بریکس، موید این است که ما انتخاب درستی کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: گروه بریکس به دلیل توان خود و به جهت تلاش برای رفع برخی کاستی‌ها در نظام بین‌الملل و تقویت چندجانبه گرایی، جایگاه مهمی در عرصه مبادلات جهانی کسب کرده است. قطعا این جایگاه با پیوستن دیگر قدرت‌های منطقه‌ای و همسو، تقویت خواهد شد. یک بریکس گسترده می‌تواند الگو‌های موفقی از حکمرانی جمعی و شمولی، همکاری‌های نوین جنوب جنوب و ائتلاف اقتصاد‌های نوظهور را ارائه دهد.

امیرعبداللهیان گفت: جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر کشور‌های همسو و علاقه‌مند می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد. ایران با تجربه بالای حضور فعال در نهاد‌ها و ابتکارات بین‌المللی؛ برخورداری از ذخایر کامل انرژی؛ شبکه‌های حمل‌ونقل و ترانزیت کوتاه و ارزان؛ نیروی انسانیِ آموزش‌دیده و دستاورد‌های علمی چشمگیر و بالاتر از همه اراده‌ای قوی برای مشارکت در ایجاد نظمی عادلانه در جهان، می‌تواند شریک مهمی برای بریکس باشد.

وی خاطرنشان کرد: البته اهداف بریکس و اهداف جمهوری اسلامی ایران به قدری هم راستا هستند که ما از هم اکنون، راه‌های همکاری و مشارکت با بریکس را در دست بررسی داریم. بزودی کنفرانسی را در تهران با همکاری سفارتخانه‌های کشور‌های عضو بریکس میزبانی خواهیم کرد تا ظرفیت‌های همکاری ایران با بریکس را تبیین کنیم. از همه کشور‌های عضو دعوت می‌کنم در این کنفرانس شرکت کنند.

انتهای پیام/ 271

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار