به گزارش دفاعپرس از آذربایجان شرقی، «یاسین توکلی» فرماندار شهرستان چاراویماق، روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حجتالاسلام «سید ابراهیمی رییسی» فردا و در پاسخ به مطالبه به حق مردم و مسئولان چاراویماق به این شهرستان محروم سفر میکند و دیدارهای مردمی ایشان بدونشک نویدبخش توسعه و راهگشا خواهد بود.
وی بیان کرد: کمیته ارتباطات مردمی با استقرار در چند مکان مشخص، نامههای مردم را دریافت خواهد کرد تا به همه آنها پاسخ داده شود. همانظور که دولت مردمی تاکنون نیز به همه نامههای مردم پاسخ داده است، بدونشک این بار نیز به همه آنها پاسخ میدهد.
بر اساس اعلام مسئولان از مجموع اعتبارات ۱۹ هزار و ۳۷۳ میلیارد تومانی سفر اول رییسجمهور به آذربایجانشرقی، تاکنون هشت هزار میلیارد تومان اختصاص یافته و برخی از مگاپروژههای استان که در سالهای گذشته متوقف شده بود با تزریق اعتبارات از محل منابع سفر استانی فعال شده و آماده بهرهبرداری است.
میانگین پیشرفت فیزیکی پروژهها ۶۲ درصد است
تعهد استان برای اجرای پروژهها در سال اول تعداد ۲۷ پروژه بود که در این راستا برای ۱۲ پروژه تخصیص ۱۰۰ و بیشتر از ۱۰۰ درصدی محقق شده و عملیات ۱۵ پروژه نیز به اتمام رسیده است.
در سفر اول رییس جمهور به آذربایجانشرقی ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای واحدهای تولیدی و خدماتی در چهار بخش گردشگری، صنعت، کشاورزی و پارک علم و فناوری در نظر گرفته و مقرر شد طی ۲ سال پرداخت شود که ۶ هزار میلیارد تومان مربوط به سال اول به صورت کامل پرداخت شده است.
چاراویماق محروم اما مستعد توسعه
شهرستان محروم چاراویماق با سه هزار و ۲۰۸ کیلومتر مربع وسعت که هفت درصد مساحت آذربایجان شرقی را شامل میشود، در ۱۸۰ کیلومتری تبریز واقع است و از سمت شمال با شهرستان هشترود، از سمت شرق با میانه، از سمت غرب با استان آذربایجانغربی و شهرستان مراغه و از سمت جنوب با استانهای آذربایجانغربی و زنجان هممرز است.
طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان چاراویماق دارای دو بخش به نامهای مرکزی (شامل دهستانهای چاراویماق مرکزی، چاراویماق جنوبغربی، ورقه و قوریچای شرقی) و شادیان (شامل دهستانهای چاراویماق شرقی و چاراویماق جنوبشرقی)، یک نقطه شهری به نام قرهآغاج و ۲۴۸ آبادی است.
اهالی چاراویماق به کشاورزی، باغداری، کار در معدن، زنبورداری، مرغداری و دامداری اشتغال دارند و از صنایعدستی آن فرش با طرح گل ابریشم است که صادر میشود و قالیچههای بادوام (برای مصارف محلی)، جاجیم و گلیم نیز از دیگر صنایع دستی این شهرستان به شمار میرود.
محصولات عمده چاراویماق، گندم و جو، بنشن، علوفه، ترهبار و محصولات باغی است و فرآوردههای لبنی، عسل، گندم، بنشن، چغندرقند، دانههای روغنی، انواع صیفی، پوست، فرش و خاک صنعتی کائولن از صادرات آنجاست.
با توجه به اختصاص سهم بالای اراضی زراعی استان به این شهرستان و ظرفیت مناسب برای تولید حبوبات، غلات به ویژه گندم دیم، برخورداری از ۱۵ معدن فعال با استخراج ۹ نوع ماده معدنی و داشتن وضعیت انحصاری در استخراج برخی مواد معدنی از جمله گچ، تالک و خاک چینی کائولن، نمک آبی بسیار مرغوب و سنگ منگنز، محوریت سرمایهگذاری در این شهرستان به ترتیب بر پایه کشاورزی، معدن و بالاخص صنایع فرآوری معدنی استوار است.
انتهای پیام/