به همت مؤسسه بوستان کتاب؛

کتاب «شیوه‌های مواجهه با منکرات اجتماعی» منتشر شد

کتاب «شیوه‌های مواجهه با منکرات اجتماعی» نوشته کاظم مطلبی در ۱۱۲ صفحه به چاپ رسید.
کد خبر: ۵۹۵۳۵۶
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۱ - 10June 2023

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، کتاب «شیوه های مواجهه با منکرات اجتماعی» نوشته کاظم مطلبی در ۱۱۲ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب روانه بازار نشر شد.

آنچه در مواجهه انسان با جهان پیرامونش اهمیت دارد، قدرت برقراری ارتباط و اثرگذاری بر دیگران است. این ویژگی مهم، هویت و حقیقت انسان را می سازد و تغییرات درونی و بیرونی و سبک زندگی او را رقم می زند. از سوی دیگر در همه ابعاد زندگی رفتارهای از انسان سر می زند که آثار و پیامدهایی برای خود او و دیگران دارد؛ بنابراین، هیچ انسانی نمی تواند به اثرات رفتاری خود بی تفاوت باشد و خواسته یا ناخواسته الگویی را در مواجهه با رفتارهای خود و دیگران دنبال می کند. در این میان شیوه و الگوی مواجهه، از جمله مفاهیمی است که در سبک زندگی اهمیت ویژه ای دارد و باید تبیین شود.

در این نوشتار، برآنیم تا با بررسی الگوهای دینی شیوه مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی؛ اولاً تبیینی روشن از موضوع ارائه دهیم. ثانیا با نگاه کاربردی و هدفمند، ظرفیت های فردی و اجتماعی را در این زمینه افزایش دهیم.

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ در فصل اول پس از اشاره به حیات، روابط، اخلاق و معاشرت اجتماعی، به تبیین ارکان روابط اجتماعی پرداخته و کجروی اجتماعی تشریح شده است؛ در ادامه این فصل، نقش امر به معروف و نهی از منکر در روابط انسانی و انواع منکرات اجتماعی مورد تأکید قرار گرفته است.

نویسنده در دومین فصل از این کتاب، به بیان خودشناسی کاربردی، خود ارزیابی و خود اصلاح‌گری پرداخته و مواجهه با افکار، احساسات و رفتار را مورد بررسی قرار داده است.

کتاب «شیوه های مواجهه با منکرات اجتماعی» منتشر شد.

در سومین و آخرین فصل از این کتاب انتخاب راهبرد، شناخت ابزارهای مواجهه، مخاطب شناسی و منکر شناسی مورد توجه قرار گرفته و اصول (هدف¬گیری فعل منکر، توجه به شرایط فاعل، خیر خواهی در همه‌حال، جلب اعتماد و حفظ کرامت انسانی)، آداب و شیوه‌های مبارزه با منکرات اجتماعی (تلقین مستقیم، تصحیح اطلاعات، تشویق به اصلاح و تغییر، مهرورزی، مزاح و شوخی، تکریم و احترام، خیرخواهی و ایجاد شرایط خاص) به رشته تحریر درآمده است.

خیرخواهی به معنای خواستن خیر و خوبی برای دیگران است و در فرهنگ دینی جایگاهی والا دارد. گاهی خیرخواهی هم معنای نصیحت است و نصیحت یعنی درخواست و دعوت به آنچه صلاح مخاطب در آن است و نهی از چیزی که تباهی و فساد را در پی دارد.

یکی از بهترین شیوه ها در مواجهه با منکرات اجتماعی، خیرخواهی بوده و این روشی است که اولیای الهی در ارشاد و راهنمایی به کار می بستند و به وسیله آن از افراد خطاکار و ناهنجار، انسان های ارزشمند و با فضیلت تربیت می کردند.

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار