به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور همزمان با سالروز ارتحال جانگداز معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و قیام خونین پانزدهم خرداد در خصوص جایگاه اندیشه و آرمانهای امام (ره) و انقلاب در سینما اظهار داشتند: متأسفانه قد و قواره سینمای کشور کوتوله مانده و تا زانوی انقلاب اسلامی هم نرسیده است! این افراد تأکید کردند: بدیهی است که در خصوص پرداختن به ارزشها و تاریخ انقلاب و دفاع مقدس در سینما بسیار حقیرانه عمل کردیم و امروز به طور کلی شعائر و آرمانهای انقلاب را در سینما نمیبینیم.
سالروز ارتحال جانگذار معمار کبیر انقلاب اسلامی و قیام خونین پانزدهم خردادماه فرصتی شد تا به بررسی چرایی بی توجهی و مهجور ماندن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بیندازیم! در همین راستا با ۸ تن از سینماگران و کارشناسان برجسته فرهنگی کشور خانمها و آقایان: مجتبی شاکری، دکتر فرشته روح افزا، محمد سلیمی راد، احمد نجفی، سعید سعدی، پرویز شیخ طادی، الهام چرخنده و حبیب والی نژاد گفتگو کردیم که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.
مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی و کارشناس فرهنگی در آستانه سالروز ارتحال جانگداز معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و قیام خونین پانزدهم خرداد در خصوص جایگاه اندیشه و آرمانهای امام (ره) و انقلاب در سینما گفت: متأسفانه قد و قواره سینمای کشور کوتوله مانده و تا زانوی انقلاب اسلامی هم نرسیده است؛ سینمای ما سالها است قد نکشیده و رشد نکرده و هرگز نتوانسته روایتگر درستی برای مفاهیم ارزشی، ملی، دینی و انقلابی باشد. سینمای ایران در مسائل ابتدایی و سطحی نظیر خیانت خانواده و چند همسری و عشقهای مثلثی و مربعی گرفتار شده و این اتفاق نشان دهنده آن است که مدیران فرهنگی و سینمایی کشورمان هرگز مسیر راهبردی درستی نداشته اند.
دکتر فرشته روح افزا استاد دانشگاه، پژوهش گر حوزه و فعال فرهنگی خاطرنشان کرد: همانطور که فیلمهای هالیوود و بالیوود جهان را به نجاست کشانده اند ما باید با ساخت فیلمهای مبتنی بر اندیشههای امام (ره) نجات بخش دنیا باشیم! ما باید موضوعات خوب و ناب را دستمایه تولید آثارمان قرار دهیم و اینقدر زشتیها و پلیدیها را در قاب سینما به تصویر نکشیم. سینما و هنر تئاتر و موسیقی میتوانند مردم دنیا را با دستاوردهای انقلاب اسلامی و اندیشههای ناب امام (ره) آشنا کنند. ما نباید فراموش کنیم که سینما تنها هنر موثر این روزهای دنیا است چرا که میتواند بسیار جزئی نگر و ریزبین و تیزبین باشد. سینماگران ما میتوانند پیام حق و پاک انقلاب اسلامی را به دنیا منتشر کرده و دنیا را نجات دهند.
محمد سلیمی راد مستندساز در این راستا به سینماپرس گفت: ما هرچه ضربه میخوریم از حوزه آموزشی مان است! اگر امروز شاهد این اتفاق هستیم که اندیشههای ناب انقلاب اسلامی و حضرت امام (ره) در فیلمهای مان چندان جایی ندارند به دلیل آن است که در حوزه آموزش کوتاهی کرده ایم! بی شک برای تبیین اندیشه و آرمانهای حضرت امام (ره) در سینما نیازمند تربیت هنرمندان متعهد هستیم. انتخاب برخی از مدیران فرهنگی و سینمایی اشتباه است؛ اگر انتخاب مدیران سینمایی غلط نبود علاقمندان به حوزه سینمای انقلاب و دفاع مقدس در این سالها چنین مهجور واقع نمیشدند. این بسیار تلخ است که بسیاری از سینماگران متعهد و ارزشی امکان کار ندارند و فیلمنامههای شان سالها است خاک میخورد و هیچ نهادی علیرغم شعارهای مدیران و وظیفه اش از تولید این فیلمنامهها حمایت نمیکند.
احمد نجفی بازیگر و تهیه کننده سینما متذکر شد: مدیران سینمایی باید با اقتدار از سینمای ملی که تمام تاریخ بعد از انقلاب اسلامی را در درون خود داشته باشد حمایت کنند و این نگاه چرک و مندرس که در حال حاضر به شدت در سینمای کشور وجود دارد را از ببرند؛ تنها راه دستیابی به این اتفاق مهم نترسیدن دوستان است! بنده چند سالی است فریاد میزنم سینمای ملی ما کجاست؟ اما هیچ کس پاسخی به من نمیدهد! این سینمای ملی که بنده عرض میکنم شامل همه چیز میشود؛ از تاریخ انقلاب اسلامی و شخصیتهای بزرگ آن گرفته تا ۸ سال دفاع مقدس و سایر اتفاقات مهم و استراتژیک کشور!
سعید سعدی تهیه کننده سینما در آستانه سالروز ارتحال جانگداز معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و قیام خونین پانزدهم خرداد در خصوص جایگاه اندیشه و آرمانهای امام (ره) و انقلاب در سینما گفت: بدیهی است که در خصوص پرداختن به ارزشها و تاریخ انقلاب و دفاع مقدس در سینما بسیار حقیرانه عمل کردیم! سینمای ایران در حوزه تولید آثار ارزشی بسیار کم کار است و از اهداف و آرمانهایی که در بدو پیروزی انقلاب اسلامی دغدغه همه ما بود در سینما تنها درصد اندکی قابل مشاهده است. سینمای ایران شاید در این سالها در برخی حوزهها مانند فیلمهای اجتماعی رشد داشته و ما توانستیم به خارج از مرزها برویم و فیلمهای مان را در آنجا به نمایش درآوریم و جایزه بگیریم، اما متأسفانه در زمینه ارزشهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همواره شاهد کم کاری شدید بوده ایم و این گونه مهم سینمایی به شدت مهجور و مظلوم واقع شده است.
پرویز شیخ طادی کارگردان سینما در این راستا به سینماپرس گفت: امروز به طور کلی شعائر و آرمانهای انقلاب را در سینما نمیبینیم شاید دلیل این اتفاق آن باشد که راهبرد درستی نداریم و یا خود را بر اساس نیازهای روز جامعه به روز نکرده ایم و نمیدانیم میخواهیم سینما را به کدام سو هدایت کنیم. مدیران باید با دید بازتری به سینما نگاه کنند؛ ما باید یک سری خطوط قرمز تعریف شده را از سر راه برداریم و با نگاهی باز و شجاعانه با موضوعات روبرو شویم. بی شک هرچقدر زودتر متوجه این اتفاقات شویم برایمان بهتر است و جلوی خسران بیشتر را میگیریم.
الهام چرخنده بازیگر تلویزیون و سینما تأکید کرد: بی تردید سینمای جمهوری اسلامی ایران مدیون و مرهون الطاف حضرت امام خمینی (ره) در اصالت، شکل و محتوا است، اما متأسفانه جای فیلم درخور شأن و منزلت ایشان در سینمای کشور خالی است. حضرت امام (ره) در بدو ورودشان به ایران اسلامی فرمودند: «ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم!»؛ در واقع آنچه مدنظر معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) بود هویت یابی سینمای ایران و ایجاد عنصر ایمان در این عرصه بود که لازم است امروز هم همچنان توسط مردم و مسئولان پیگیری شود.
حبیب والی نژاد تهیه کننده سینما نیز در این باره به سینماپرس گفت: تولید فیلمهای مرتبط با انقلاب و دفاع مقدس بر اساس فرهنگ ایرانی-اسلامی میتواند تأثیرات مثبتی بر آحاد افراد جامعه به ویژه نسل جوان که شاید شناخت درستی از تاریخ و قهرمانان کشور خود ندارند داشته باشد. شک نکیند اگر کار درست و اصولی تولید شود اثر خوب خود را در جامعه و به خصوص نسل جوان میگذارد منتها من باز هم به این نکته تأکید میکنم که برای این مردم باید با فرهنگ ایرانی-اسلامی فیلم ساخت. ما باید فیلمهایی بسازیم که نسل جوان بفهمد. با حرفهای قلنبه سلنبه نمیشود ادعا داشت که برای فرهنگ و سینما کار انجام میدهیم!
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴