یادداشت/ سیروس فتح‌اله

هراس رژیم صهیونیستی از تجهیز جهان اسلام به فناوری هسته‌ای

کشورهای اسلامی تلاش می‌کنند زمینه دستیابی امت اسلامی به صنعت هسته‌ای را فراهم کنند؛ اما چون صهیونیست‌ها نگران توسعه و پیشرفت آن‌ها هستند، سعی می‌کنند مانع دستیابی آن‌ها به این فناوری شوند.
کد خبر: ۵۹۵۷۸۳
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۲:۵۱ - 12June 2023

هراس رژیم صهیونیستی از تجهیز جهان اسلام به فناوری هسته‌ایگروه بین‌الملل دفاع‌پرس- سیروس فتح‌اله؛ «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در گفت‌وگویی، صلح با عربستان سعودی و جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای را از بزرگترین اهداف خود در زمان بازگشت به قدرت برشمرد و مدعی شد که «صلح با عربستان به احتمال پایان درگیری بین کشورهای عربی و اسرائیل کمک خواهد کرد.»

این درحالی است که نیویورک تایمز اخیرا گزارش داده است که برنامه هسته‌ای عربستان یکی از شروط ریاض برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل است؛ اما «یسرائیل کاتس» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی درباره احتمال وجود برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای عربستان گفته است که «فکر نمی‌کنم اسرائیل با چنین مسائلی موافقت کند.»

اما چرا رژیم صهیونیستی از عربستان هسته‌ای هراس دارد و با شرط عربستان؛ شرطی که نه رد شده و نه تایید شده، مخالف است؟ برای تشریح این گزاره ذکر چند نکته مهم ضروری است؛

همه ما می‌دانیم که صهیونیست‌ها و البته غربی‌ها با هرگونه توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی مخالف هستند؛ حتی اگر این کشور، عربستان سعودی باشد؛ کشوری که صهیونیست‌ها به‌دنبال عادی‌سازی روابط با آن‌ هستند. پس می‌توان به این نتیجه رسید که هدف رژیم صهیونیستی از برای برقراری رابطه با کشورهای عربی و اسلامی، تعامل و همکاری بر اساس تامین منافع مشترک نیست، بلکه رویکرد آن‌ها رویکردی کاملا یک‌سویه و بیشتر به‌دنبال کنترل این کشورها هستند.

بر همین اساس، رژیم صهیونیستی و حامیان آن‌ها طی سال‌های گذشته با فتنه‌گری میان کشورهای اسلامی به‌ویژه پیگیری خط «ایران‌هراسی»، تلاش می‌کند، دشمنی غیر واقعی از درون جهان اسلام برای ضربه زدن به انسجام و وحدت کشورهای اسلامی ایجاد کنند تا از این رهگذر تمرکز جهان اسلام برای دفاع از آرمان مقدس فلسطین را برهم بزنند.

اما چرا صهیونیست‌ها از عادی‌شدن روابط تهران ریاض به هراس افتاده‌اند؟

چون صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند که رفع سوءتفاهم بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی و بهبود روابط میان دو این کشور که بدون تردید اثرات تعیین‌کننده‌ای در هم‌گرایی، همکاری و اتحاد سایر کشورهای اسلامی دارد، آینده حیات این رژیم را به خطر خواهد انداخت و بر همین اساس است که از پیشرفت بهبود روابط بین این دو کشور به‌شدت عصبانی هراسان هستند و ادعا ‌می‌کنند که «عربستان از احیای روابط دیپلماتیک با ایران پشیمان خواهد شد؛ زیرا کسانی که با ایران شریک می‌شوند، با بدبختی شریک می‌شوند. آن‌ها (سعودی‌ها) درک می‌کنند که اسرائیل شریکی ضروری برای جهان عرب در دستیابی به امنیت، رفاه و صلح است.

اما جمهوری اسلامی ایران که همواره بر سیاست قوی شدن کشورهای اسلامی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فناوری و دفاعی تاکید دارد، به‌صورت طبیعی در روابط جدید با عربستان سعودی نیز از رویه همیشگی تبعیت خواهد کرد و برای قوی‌تر شدن امت اسلامی تلاش خواهد کرد.

به‌طور قطع در فصل جدید روابط میان تهران و ریاض همکاری در حوزه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و انتقال تجربیات و دستاوردهای قابل توجه ایران به عربستان سعودی بر اساس قوانین بین‌المللی و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند یکی از محورهای اصلی در مناسبات دوجانبه باشد.

کشورهای اسلامی با علم بر اینکه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای یکی از پایه‌های اصلی توسعه و پیشرفت کشورها در زمینه‌های تولید برق، کشاورزی، پزشکی و... محسوب می‌شود، به‌دنبال این هستند تا زمینه بهره‌مندی ملل مسلمان از دستاوردهای گسترده صنعت هسته‌ای را فراهم کنند؛ اما چون صهیونیست‌ها و غربی‌ها نگران پیشرفت و توسعه امت اسلامی هستند، به‌شدت مخالف دستیابی آن‌ها به این فناوری هستند.

انتهای پیام/ 411

نظر شما
پربیننده ها