وحشت تل‌آویو از «سلاح جدید» ایران به نام «لیتیوم»

وحشت رژیم صهیونیستی از دستیابی ایران به معدن لیتیوم و تاکید مقام معظم رهبری بر بلامانع بودن توافق با غرب بدون آسیب زدن به زیرساخت‌های هسته‌ای، از محور‌های اصلی روزنامه‌های مطرح جهان عرب بود.
کد خبر: ۵۹۶۰۴۴
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۴ - 12June 2023

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، سخنان مقام معظم رهبری در خصوص همکاری دولت ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و اینکه دستیابی به توافق با غرب بدون آسیب زدن به زیرساخت‌های هسته‌ای کشور بلامانع است، مورد توجه روزنامه‌های عربی قرار گرفته است. از سوی دیگر کشف معدن لیتیوم که یک ماده ارزشمند در صنایع جهانی به شمار می‌رود باعث شده، تحلیلگران سیاسی از این اکتشاف به عنوان سلاح جدید در دست ایران یاد کنند.

وحشت تل‌آویو از «سلاح جدید» ایران به نام «لیتیوم»

روزنامه العربی الجدید در صفحه نخست خود به فرمایشات مقام معظم رهبری با تیتر «چراغ سبز رهبر ایران برای دستیابی به توافق هسته ای» نوشت: رهبر ایران تاکید کرده است که در صورت دست نخوردن به زیرساخت‌های هسته‌ای کشور، دستیابی به توافق با غرب مانعی ندارد. بدین ترتیب رهبر ایران راه را مقابل دولت این کشور برای دستیابی به توافق میان تهران و واشنگتن در خصوص پرونده هسته‌ای، باز کرد.

وحشت تل‌آویو از «سلاح جدید» ایران به نام «لیتیوم»

روزنامه القدس العربی نیز به همین فرمایشات رهبر انقلاب اشاره کرد و نوشت: رهبر ایران در سخنان روز یکشنبه خود از دولت این کشور خواست به همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه دهد. این سخنان رهبران ایران در زمانی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران تماس‌های خود را با آژانس بین المللی طی ماه‌های اخیر از سرگرفته است.

وحشت تل‌آویو از «سلاح جدید» ایران به نام «لیتیوم»

عبدالباری عطوان تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله خود در رأی الیوم در خصوص کشف ذخایر لیتیوم در ایران نوشت: رژیم صهیونیستی به ویژه نتانیاهو از ترس ایران در شرایطی به سر می‌برند که حتی خواب از چشم آن‌ها و شهرک نشینان صهیونیست ربوده شده است. این ترس و نگرانی طی سال‌های آتی شدت بیشتری پیدا خواهد کرد. ما اینجا از پیشرفت بزرگ صنعت موشکی ایران و تولید موشک‌های خیبر و فتاح و یا برنامه هسته‌ای ایران که این کشور را در میان کشور‌های پیشرو در این صنعت قرار داده، سخن نمی‌گوییم بلکه از کشف سلاح جدید به اسم «لیتیوم» حرف می‌زنیم که چه بسا ایران را تبدیل به مهم‌ترین قدرت اقتصادی منطقه کرده و روابطش را با ابرقدرت‌ها به ویژه چین و روسیه و آمریکا، تقویت بخشد.

اگر برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران، رژیم صهیونیستی و کشور‌های غربی حامی این رژیم را نگران کرده، پس کشف معدن لیتیوم حاوی بیش از هشت میلیون تن از این ماده که دومین معدن بزرگ جهان بعد از شیلی به شمار می‌رود، ایران را تبدیل به بازیگر اصلی صنایع جهانی در آینده می‌کند چرا که از این ماده در صنعت خودرو‌های برقی و باتری‌های آن و سیستم‌های کامپیوتری و گوشی‌های همراه استفاده می‌شود.

وحشت تل‌آویو از «سلاح جدید» ایران به نام «لیتیوم»

روزنامه لبنانی الاخبار با اشاره به دور شدن عربستان از آمریکا نوشت: به جای آنکه سفر‌های پی در پی مسئولان آمریکایی به عربستان سعودی باعث تقویت روابط دوجانبه شود، به نظر می‌رسد اوضاع میان دو کشور بدتر شده است. بر اساس آنچه که از این نشست‌ها به بیرون درز پیدا کرده، نظام حاکم در عربستان سعودی، آمریکا را به بازی گرفته است. شرایط کنونی در جهان باعث شده، واشنگتن برای از دست ندادن این همپیمان مهم خود در منطقه دست به هر کاری بزند.

وحشت تل‌آویو از «سلاح جدید» ایران به نام «لیتیوم»

روزنامه لبنانی البناء نیز به فرمایشات رهبر انقلاب اشاره کرد و نوشت: این سخنان مقام معظم رهبری، بیانگر اعطای چراغ سبز برای دستیابی به توافقات هسته‌ای، به شرط محافظت از زیرساخت‌های هسته‌ای ایران است. این به معنی عدم بازگشت به توافق سال ۲۰۱۵ به شمار می‌رود.

وحشت تل‌آویو از «سلاح جدید» ایران به نام «لیتیوم»

روزنامه سوری الثوره در مقاله‌ای با تیتر «آمریکا جهان را ویران می‌کند» نوشت: در جنگ‌های مستقیم و یا نیابتی آمریکا، شاهد آن بوده ایم که چگونه زیرساخت‌های کشور‌های مختلف نابود شده است. تجاوز آمریکا به عراق و حملات پی در پی این کشور علیه سوریه و غارت ذخایر این کشور، در کنار صف آرایی ناو‌های آمریکا در مرز‌های چین برای ممانعت از قدرت گرفتن این کشور در عرصه اقتصاد، از مصادیق این واقعیت هستند. اوضاع کنونی در اوکراین نیز با حمایت آمریکا از این سیاست در جریان است به طوریکه هدف از منفجر کردن سدها، گرسنه نگه داشتن ملت اوکراین و وابسته کردن آن‌ها به آمریکا به شمار می‌رود.

وحشت تل‌آویو از «سلاح جدید» ایران به نام «لیتیوم»

روزنامه یمنی المسیره در خصوص بحران این کشور نوشت: آمریکا بعد از شکست در تحقق اهداف خود در جریان تجاوز نظامی به یمن، بر تداوم محاصره این کشور تاکید دارد. آمریکایی‌ها به دنبال تنگ‌تر کردن حلقه محاصره یمن و ممانعت از صادرات محصولات داخلی به خارج از این کشور برای تشدید اوضاع وخیم معیشتی مردم یمن هستند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها