کارگردان سینما:

عدم تنوع ژانر یکی از علل اصلی قهر مردم با سالن‌های سینما است

شمس گفت: سینمای امروز ایران اغلب در اختیار دو ژانر کمدی و اجتماعی است که متأسفانه در ژانر کمدی اغلب فیلم‌ها سطحی و نازل هستند و در ژانر اجتماعی هم تنها فلاکت زدگی و بیچارگی به تصویر کشیده می‌شود.
کد خبر: ۵۹۶۳۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۰ - 13June 2023

عدم تنوع ژانر یکی از علل اصلی قهر مردم با سالن‌های سینما استبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «روح انگیز شمس» کارگردان سینما و استاد دانشگاه در گفت‌وگویی در خصوص لزوم تنوع ژانر در سینمای کشور و عبور از دو ژانر «اجتماعی» و «کمدی» اظهار داشت: سینمای ایران در حال حاضر سرشار از فیلم‌های سیاه اجتماعی و کمدی مبتذل شده و این اتفاق برای آینده هنرهفتم بسیار خطرناک است به ویژه آنکه تنها فیلم‌های سیاه به اسم سینمای ایران در جشنواره‌های جهانی حضور پیدا می‌کنند و تصویری مخدوش از ایران به دنیا ارائه می‌دهند.

کارگردان فیلم سینمایی «پسرعمو، دخترعمو» افزود: مدیران و سیاست‌گذاران کلان فرهنگی و سینمایی ملزم و موظف هستند که از تولید فیلم‌ها با مضامین و ژانر‌های متنوع حمایت کنند. سینمای امروز ایران اغلب در اختیار دو ژانر کمدی و اجتماعی است که متأسفانه در ژانر کمدی اغلب فیلم‌ها سطحی و نازل هستند و در ژانر اجتماعی هم تنها فلاکت زدگی و بیچارگی به تصویر کشیده می‌شود.

وی ادامه داد: شاید یکی از علت‌های قهر مردم از سالن‌های سینما عدم تنوع ژانر باشد؛ اگر کسی به فیلم‌های علمی-تخلیی، پلیسی، جنایی، معمایی، اکشن، ترسناک، خانوادگی و... علاقمند باشد اثر مورد نظر خود را از میان سبد فیلم‌های تولید شده در سینمای کشور پیدا نمی‌کند و همین باعث می‌شود از رفتن به سینما صرف نظر کند.

شمس با بیان اینکه متخصصان و کارشناسان از وضعیت سینما شاکی هستند اظهار داشت: یکی از پرسش‌هایی که امروز به کرات مطرح می‌شود این است که مردم چرا می‌روند و این فیلم‌های سطحی و سخیف را می‌بینند؛ خوب وقتی مدیران سینمایی برای مخاطب خوارک فرهنگی مناسب تهیه نمی‌کنند معلوم است که مخاطب مجبور می‌شود به تماشای آثار نازل و سطحی بنشیند.

این سینماگر متذکر شد: مدیران سینمایی تردید نکنند که لزوم ادامه حیات سینما حمایت از ژانر‌های متنوع است و اگر این اتفاق رخ ندهد تا کمتر از ۱۰ سال آینده هیچ اثر و نشانی از سینمای شریف ایران باقی نمی‌ماند.

وی در پایان این گفت‌وگو افزود: بنده به عنوان یک سینماگر حقیقتاً ناراحتم از اینکه سینمای ایران با یک سری آثار سیاه اجتماعی در جشنواره‌های جهانی شناخته می‌شود. متأسفانه برخی سینماگران با حمایت مدیران به سمت نشان دادن تلخی‌ها و چرک‌های جامعه می‌روند و غربی‌ها هم تنها به این نوع فیلم‌ها بها می‌دهند؛ این روند و نگرش در سینما مستلزم تغییر اساسی است و مسئولان سینمایی باید برای یک بار هم که شده اثرگذاری خود را در این راستا نشان داده و تغییرات اساسی و بنیادین در سینمای کشور به وجود آورند.

منبع: سینماپرس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها