مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی:

دفاع مقدس هویت جاری ملت ایران و نظام اسلامی است

سرهنگ «فلاحی» دفاع مقدس را هویت جاری ملت ایران و نظام اسلامی دانست و گفت: هرچه از دفاع مقدس می‌گذریم باید نشر ارزش‌های آن دوران را بیشتر و مؤثرتر پیاده‌سازی شود.
کد خبر: ۵۹۷۲۵۳
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۷ - 17June 2023

رربه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از بیرجند، سرهنگ پاسدار «غلامرضا فلاحی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی امروز (شنبه) در جلسه شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس شهرستان طبس، اظهار داشت: امنیت و آرامش و عزت ما و زانو زدن ابرقدرت‌های جهان و دشمنان ما در برابر ملت بزرگ ایران از برکات دفاع مقدس و خون مطهر شهدای مظلوم است.

وی دفاع مقدس را هویت جاری ملت ایران و نظام اسلامی دانست و بیان داشت: هرچه از دفاع مقدس می‌گذریم باید نشر ارزش‌های آن دوران را بیشتر و مؤثرتر پیاده‌سازی شود لذا باید از والدین، همسران و خانواده  شهدا به عنوان گنجینه‌های آن دوران به گردآوری و نشر این ارزش‌ها تلاش کنیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی اضافه کرد: انقلاب اسلامی ایران از ابتدا تاکنون دستاوردهای عظیمی داشته است که دشمن در صدد کوچک شماردن این دستاوردهای عظیم است و ملت ایران به ویژه نسل جوان و نوجوان باید در این راستا هوشیار باشند.

وجود ۳۰ هزار رزمنده دفاع مقدس در استان   

سرهنگ فلاحی با اشاره به اجرای ویژه برنامه تجلیل از رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس، گفت: این برنامه در سال جاری نیز اجرا خواهد شد و رزمندگان و پیشکسوتانی که وابسته به هیچ سازمان و نهادی نیستند شناسایی و مورد تجلیل و تکریم قرار خواهند گرفت.

وی با اعلام اینکه در خراسان جنوبی ۳۰ هزار رزمنده دوران دفاع مقدس وجود دارد، تبیین کرد: حضور رزمندگان دلاور و بازماندگان هشت سال دفاع مقدس جزو برکات انقلاب اسلامی ایران است و امروز به‌عنوان اسوه‌ها و اسطوره‌های مبارزه با متجاوزان بعثی در هر نقطه ایران اسلامی تأثیر خود را گذاشتند.

اقدامات انجام شده در تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی به تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان اشاره کرد و گفت: تدوین این دانشنامه از سال ۹۶ پیگیری شده و تاکنون فعالیت‌های زیادی در زمینه جمع‌آوری اسناد انجام شده است و اگر به دانشنامه به صورت علمی پرداخته شود، می‌تواند تأثیرات مؤثری بر جوانان آینده داشته باشد.

سرهنگ فلاحی توضیح داد: در زمینه تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس تاکنون ‌یک هزار و ۸۶۰ مدخل شناسایی و جمع‌آوری شده و این مداخل به مرکز ارسال و پس از ارزیابی تعداد 760 مدخل مورد تأیید قرار گرفت و از آنجا که شهرستان‌ها هم که به نوعی در دفاع مقدس نقش داشتند هم پای کار آمده و پیش‌بینی می‌شود تعداد مداخل تأیید شده به یک هزار مدخل برسد.

وی با اشاره به اینکه مداخل مربوط به خراسان جنوبی در دوران دفاع مقدس در قالب چهار گروه نظامی، شهدا، جغرافیا، فرهنگی و اجتماعی جمع‌آوری شده است، افزود: کیفیت کار بر کمیت و تعداد مداخل ارجحیت دارد و پرداختن به دانشنامه دفاع مقدس و نقش استان در دفاع مقدس باعث پاسداشت و ترویج فرهنگ ایثار، دفاع مقدس و بهره‌گیری نسل جوان از این مهم می‎‌شود.

تبیین حماسه‌های دفاع مقدس؛ مهم‌ترین رسالت پیشکسوتان

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی بر لزوم تقویت نهضت وصیت‌نامه‌خوانی شهدا و نهضت خاطره‌گویی رزمندگان در تمام ادارات و سازمان‌ها تأکید کرد و افزود: این مهم باید توجه قرار گیرد تا این برنامه تبدیل به یک فرهنگ شود و در این راستا پیشکسوتان رسالت مهمی بر دوش دارند چراکه پیشکسوتان بهترین الگوهای ایستادگی و مقاومت برای ملت و نسل آینده هستند.

سرهنگ فلاحی با بیان اینکه آمادگی داریم دوره تخصصی مصاحبه و ضبط  خاطرات را برای علاقه‌مندان برگزار کنیم، اضافه کرد: کارهای زیادی در نشر دفاع مقدس انجام شده اما هنوز در شأن و عظمت این ارزش بزرگ ملی کار بیشتر و مضاعف‌تری باید صورت پذیرد.

وی با تأکید بر اینکه نسل جدید جامعه باید به باور «ما می‌توانیم برسد» که این مهم قطعا با فریضه «تبیین» محقق می‌شود، خاطرنشان کرد: موفقیت‌های کشور اعم از بهداشتی درمانی، هسته‌ای، دفاعی و علمی نشأت گرفته از روحیه جهادی و برکت شهدا است که همواره در جامعه نهادینه شده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها