سرهنگ پاسدار «امیرعباس آسمند» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در یاسوج، با اشاره به برگزاری دومین کنگره ملی شهدای این استان در سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: در این راستا ثبت و ضبط تاریخ شفاهی ۴۰ نفر از رزمندگان و ایثارگران استان در دستورکار قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین کار سوژهیابی تاریخ شفاهی دفاع مقدس با همکاری شورای پیشکسوتان دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاریخ شفاهی یکی از شیوههای پژوهش در تاریخ است که به شرح و شناسایی وقایع، رویدادها و حوادث تاریخی بر اساس دیدگاهها، شنیدهها و عملکرد شاهدان، ناظران و فعالان میپردازد.
این مسئول ابراز داشت: تاریخ شفاهی دفاع مقدس، ثبت خاطرات ایثارگرانی است که در دفاع مقدس حضور داشتند و مهمترین هدف آن، ثبت خاطرات مبتنی بر واقعیتهای تاریخی است که انتقالدهنده نمادهای فرهنگی این دوره زمانی به نسل آینده خواهد بود.
آسمند متذکر شد: گذر زمان و بالا رفتن سن رزمندگان دفاع مقدس، هم سبب دشوار شدن یادآوری خاطرات و ناگفتههای آنان میشود و هم خاطرهگو را با وسواس، تردید و مصلحتاندیشی روبهرو میکند که این موضوع اهمیت تسریع در ثبت و ضبط تاریخ شفاهی پیشکسوتان دفاع مقدس را دوچندان کرده است.
انتهای پیام/