گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس- شهاب شعبانینیا؛ «نان نداریم بخوریم، آنوقت نظام موشک میسازد! مردم دارند از گرسنگی میمیرند، نظام به فکر توسعه موشکهای خود است! وقتی مردم گرفتار فقر و نداری هستند، موشک به چه درد میخورد؟!»
جملات فوق و مشابه آن را شاید بسیاری از مخاطبان در سطح جامعه شنیده و یا در فضای مجازی مشاهده کرده باشند؛ عباراتی که خواسته یا ناخواسته تلاش در جهت دوقطبیسازی میان توان بازدارندگی دفاعی و موضوع معیشت مردم است.
سرمنشأ چنین فضاسازیهایی رسانههای معاند هستند و متأسفانه عدهای از مخاطبان این رسانهها نیز که از توان تحلیل مناسبی برخوردار نیستند، طوطیوار به تکرار ادعاهای این رسانهها میپردازند.
آنچه که این قشر نسبت به آن توجه لازم را ندارند، مبحث «امنیت» است و اصولاً هیچگونه فعالیتی بدون بهرهمندی از مؤلفۀ امنیت امکانپذیر نیست؛ خواه فعالیت اقتصادی روزمرۀ مردم باشد و خواه فعالیتهای اقتصادی که از سوی طرفهای خارجی در کشورمان صورت میگیرد تا عایدات آن نصیب کشور شود.
بهعنوان مثال، در جریان فتنههای متعددی که در کشور رخ داده است، بهخصوص فتنه ۱۴۰۱ شاهد بودیم که به دلیل ایجاد ناامنی، چگونه کسب و کارها با اخلال و تأمین معیشت مردم با مشکل مواجه شد.
در سالهای نهچندان دور نیز علاوه بر تهدیدات متعدد آمریکا و رژیم صهیونیستی شاهد رجزخوانی و تهدید نظامی برخی کشورهای منطقه علیه ایران اسلامی بودیم؛ طبیعتاً در چنان شرایطی فقط به لطف مجاهدت نیروهای مسلح کشور در تولید ابزار امنیتآفرین همچون موشک و سایر تجهیزات بازدارندۀ دفاعی توانستیم تهدیدات را خنثی و بی اثر کنیم.
موضوع معیشت و وضعیت نامطلوب اقتصادی نیز که همواره از سوی رسانههای معاند، دنبالههای داخلی آنها و همچنین افراد ناآگاه مطرح میشود، تنها مختص ایران نیست و بحران اقتصادی اکثر کشورهای جهان را درگیر کرده است؛ همچنانکه در دوره معروف به «زمستان سخت» بنا به اذعان رسانههای غربی، حدود ۶۸ هزار نفر در اروپا به دلیل وضعیت نامساعد اقتصادی و نداشتن توانایی برای تأمین سوخت و انرژی، جهت پشت سر گذاشتن فصل سرما، جان باختند.
دعوت مقامات اروپایی از مردمشان به حشرهخواری نیز موضوعی است که به سادگی نمیتوان از آن گذشت و نشاندهنده وضعیت نامطلوب معیشتی در کشورهای به اصطلاح متمدن و پیشرفته است.
در ایران نیز به جز بحران جهانی اقتصادی، مدیریت غلط و بعضاً خسارتبار مسئولان غربزده و لیبرال در دهههای گذشته، از جمله عوامل اصلی ایجاد وضعیت نابسامان اقتصادی در کشور بوده است؛ همچنانکه به اوج رسیدن این شیوه و متعاقب آن، بروز تورم افسارگسیخته را در دوره دولت موسوم به «تدبیر و امید» شاهد بودیم؛ تدابیری که در جهت ثروتاندوزی برخی مسئولان و آقازادههایشان شکل گرفت و امیدهای مردم به داشتن آیندهای بهتر را کمرنگ کرد.
در مجموع، بار دیگر یادآور میشویم که تولید موشک و ابزار امنیتآفرین نهتنها تناقضی با معیشت مردم و بهبود وضعیت اقتصادی ندارد، بلکه به جهت افزایش ضریب بازدارندگی و امنیت در کشور، تسهیلکننده امور اقتصادی و عامل ایجاد گشایش در معیشت مردم نیز هست.
انتهای پیام/ 200