به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «کاظم دانشی» کارگردان سینما در گفتوگویی در خصوص لزوم تنوع ژانر در سینمای کشور و عبور از دو ژانر «اجتماعی» و «کمدی» اظهار داشت: هیچ عزمی برای تغییر در سینما وجود ندارد و استعدادها در حال هدر رفتن هستند.
دانشی افزود: بخشی از عدم تولید فیلم در ژانرهای متنوع به مدیریت سینما مرتبط است و بخشی مربوط به مباحث آموزشی میشود.
کارگردان فیلم سینمایی «علفزار» ادامه داد: ما اساساً در سینمای مان چقدر فیلمساز داریم که به جز ژانرهای موجود بتواند در ژانرهای دیگر کار کند؟ هیچ گاه برنامهای برای این اتفاق مهم در سینمای مان وجود نداشته که فیلمسازانی برای تولید فیلم در ژانرهایی به غیر از سینمای کمدی، اجتماعی و دفاع مقدس تربیت کنیم. مثلاً تا امروز ما چند فیلمساز تربیت کرده ایم که بتوانند در ژانر وحشت مبادرت به تولید فیلم کنند؟ همین اتفاق باعث شده تا اگر هرزگاهی هم فیلمی به اسم وحشت در سینمای مان تولید شده بدل به کمدی ناخواسته شود.
وی سپس با بیان اینکه مدیران سینمایی، سینماداران و دفاتر پخش سینماگران را به سمت تولید فیلمهای کمدی و اجتماعی هل میدهند خاطرنشان کرد: اصولاً برنامه ریزی مدیریتی در سینمای ایران این است که فیلمسازان در دو ژانر اجتماعی یا کمدی کار کند. فیلمسازان به ناچار جذب این ژانرها میشوند چرا که میبینند اگر در هر حیطه دیگری مبادرت به تولید اثر نمایند کسی از آنها حمایتی نخواهد داشت.
دانشی اضافه کرد: در این میان متأسفانه بسیاری از استعدادهای درخشان در سینما سوخت شده و از بین میروند؛ مثلاً کسی که میتواند فیلمهای فانتزی خوب کار کند، یا فیلمی سوررئال بسازد کاملاً از عرصه سینما دور میشود. در سینمای ما برای تولید فیلمهای جنگی و اکشن، وحشت و... جایگاه چندانی وجود ندارد و این اتفاق بسیار تلخ و ناامیدکننده است.
این کارگردان سینما تولید فیلم در ژانرهای مختلف را جزو مهمترین اتفاقات سینما برشمرد و در این رابطه خاطرنشان کرد: ما الآن در کشورمان فقط مخاطب فیلمهای دفاع مقدس و کمدی و اجتماعی داریم و علاقمندان به سایر فیلمها میروند آثار هالیوودی را میبینند، چون ما برای آنها پیشنهادی نداریم و بضاعت و بستری برای تولید فیلمهای مورد علاقه آنها مهیا نیست.
وی در پایان این گفتوگو تصریح کرد: نیاز سینمای ایران است که استعدادها و خلاقیتها را شناسایی کرده و سپس آنها را آموزش دهد و تربیت کند تا بتوانیم شاهد تولید آثار متنوعی در هنرهفتم باشیم. متأسفانه ما حتی برای کمدی هم آموزش درست نداریم و به همین علت فیلمهای کمدی مان بدل به یک سری شوخیهای یکدست و یک شکل و اغلب زننده شده که در گیشه فروش میکنند و نگاه تولیدکنندگان شان بیشتر کاسبکارانه است تا اینکه در پی اعتلای هنر باشند.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴