«اسماعیل جهانگیری» مدیرکل ارشاد اسلامی استان هرمزگان بهبهانه برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا با بیان اینکه زیربنای هرجامعهای خانواده است و در هر خانوادهای رکن اساسی و اصلی زن است، گفت: در ایران اسلامی علاوه بر تنوع مذهبی، تنوع اقوام چشمگیر است و خورده فرهنگها از شمال تا جنوب کشور و از شرق تا غرب گسترده است؛ هرکدام از این خورده فرهنگها ویژگیهای خاصی دارند که بهلحاظ گویش، پوشش و آداب و رسوم و سبک زندگی یک رنگینکمان زیبا را بهنام ایران شکل داده است که نمونه آن در سطح دنیا بینظیر است.
وی به برخی از فرهنگها در مناطق کشور پرداخت و افزود: ما در ابعاد مختلف زندگی و در شادی و عزا و شغل و نحوه آغاز برخی از شغلها مثل صیادی، جمعآوری گندم و ... فرهنگ متناسب داریم؛ علیرغم این تنوع، انسجام وجود دارد که بینظیر است چراکه در عین کثرت، وحدت وجود دارد که عامل اصلی آن همان فرهنگ است که بهنوعی یک فرصت برای ایران مقتدر است.
مدیرکل ارشاد اسلامی استان هرمزگان، فرهنگ را نقطهی اتکا و عامل انسجام میان اقوام ایرانی خواند و تاکید کرد: علت وجود انسجام ملی درعین تنوع فرهنگی در سراسر ایران یک نخ تسبیح بهنام فرهنگ ناب ایرانی است که موجب پایبندی همگی به ملیت و پرچم شده که هویت ما را شکل داده است.
جهانگیری در تشریح اولویتهای استان بوشهر برای انعکاس در سینما گفت: برای پرداختن به هر منطقهای توجه به زیستبوم آن مهم است؛ همین موضوع که زن و مرد هرمزگانی در کنار یکدیگر به مسائل هویتی خودشان پایبند هستند و تعصب به زیستبوم و اعتقادات و فرهنگی دارند مهم است و خانواده ایثارگر را شکل میدهد. ما در این استان نمونههای بسیاری از زنان و خانوادهها را داریم که در کمنظیراند؛ نمونه آن بانو شهیده فاطمه نیک است که در جزیره هرمز علاوه بر اینکه خودشان سال 1366 در مکه خونین به شهادت میرسد، 8 نفر از نزدیکانش از جملهی سه پسر، داماد، برادر و دو برادرزاده و یک خواهر زادهاش در دفاع مقدس به شهادت میرسند. پشتوانه این ایثارگری ایشان بمربوط به زمان مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی است که ایشان مأمن مبارزین بوده است لذا باید این تصویر را از زن و خانواده هرمزگانی منعکس کرد.
وی تاکید کرد: زن و مردم هرمزگان همراه همدیگر در مسائل اقتصادی و صیادی و کشاورزی بودهاند و انسجام خانوادگی وجود داشته است و این امر امروز نیز وجود دارد که باید بیشتر به آن پرداخت؛ ضمن اینکه زیباییهای بسیاری در این استان از حیث پوشش، گویشها و آداب و رسوم، فرهنگ و آیین شادی و عزا وجود دارد که میتواند محور باشند.
جهانگیری درباره تاثیرگذاری سینما در مسیر ارتقاع جایگاه خانواده گفت: رهبر انقلاب در این باره میفرمایند «هیچ اندیشه و تفکری تا در قالب هنر ریخته نشود شانس نفوذ و تاثیرگذاری نخواهد داشت»؛ لذا در میان قالبهای هنری سینما گویایی بهتری دارد. جشنواره حوا در تولیدات مستند و بلند سینمایی و کوتاه و داستانی میتواند از ظرفیت بازیگران و عوامل هنری و شرکتهای فیلمسازی هرمزگان بهره بگیرد؛ اگر بخواهیم از ظرفیتهای این استان برای فعالیتهای فرهنگی استفاده کنیم، بهترین نتیجه حاصل خواهد شد چراکه بهرهگیری از ظرفیت مردم و ظرفیت بومی هزینههای تولید را کاهش میدهد و مردم همراهی بهتری خواهند کرد.
مدیرکل ارشاد اسلامی استان هرمزگان، جشنواره فیلم حوا را در شرایط کنونی یک ضرورت دانست و تاکید کرد: بدخواهان امروز خانوادههای ما را هدف قرار دادهاند چراکه بهخوبی میدانند خانواده عنصر اصلی پیشرفت جامعه است؛ برگزاری جشنوارهها در این شرایط میتوانند خانواده ایرانی را با تمام ابعاد فرهنگی روایت کند و یک اقدام مهم و موثر خواهد بود.
گفتنی است؛ نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا به دبیری مهدیه سادات محور و با همت بنیاد بینالمللی گوهرشاد ۱۶ تا ۲۳ تیر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/ 121