امام جمعه قزوین از دادسرای عمومی و انقلاب بازدید کرد

آیت‌الله «عابدینی» به مناسبت هفته قوه قضائیه با جمعی از قضات و کارکنان دادسرای عمومی و انقلاب استان قزوین دیدار و گفت‌وگو کرد.
کد خبر: ۶۰۰۰۲۹
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷ - 28June 2023

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قزوین، آیت‌الله «عبدالکریم عابدینی» نماینده ولی فقیه در استان قزوین به مناسبت ایام شهادت آیت‌الله «بهشتی» و هفته قوه قضائیه با حضور در دادسرای عمومی و انقلاب قزوین، با «علی شعبانی» رئیس‌کل دادگستری، «حسین رجبی» دادستان و جمعی از قضات و کارکنان دادسرای عمومی و انقلاب قزوین دیدار و گفت‌وگو کرد.

امام جمعه قزوین در ادامه با حضور در چند شعبه‌ بازپرسی، با قضات حاضر در این شعب به گفت‌وگو نشست و در جریان روند رسیدگی به برخی از پرونده‌های خاص قرار گرفت و از زحمات و تلاش‌های قضات قدردانی کرد.

آیت‌الله عابدینی در دیدار قضات و کارکنان دادسرای عمومی و انقلاب قزوین، ضمن تقدیر از خدمات دستگاه قضایی استان اظهار داشت: یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های دکتر بهشتی، ایمان و اعتقاد آن مرد بزرگ بود و این اعتقادات قلبی، ایمان به خدا و آخرت به او بزرگی بخشیده بود.

وی ادامه داد: خداوند در آیه 139 سوره آل‌عمران می‌فرماید «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ»، یعنی (اگر مؤمنيد سستى مكنيد و غمگين مشويد كه شما برتريد)، این علو درجات و عظمت شخصیت آیت‌الله بهشتی هم فقط مرهون ایمان و اعتقاد قلبی بود.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: صبر و استقامت شهید بهشتی هم ستودنی بود، شرایطی برای شهید بهشتی به‌وجود آورده بودند، تهمت‌ها و توهین‌هایی به سمت ایشان سرازیر می‌شد که قابل درک نیست اما خدا همراه ایشان بود، خداوند در آیه 30 سوره فصلت می‌فرماید "در حقيقت كسانى كه گفتند پروردگار ما خداست‏ سپس ايستادگى كردند فرشتگان بر آنان فرود می‌‏آيند و مى‏‌گويند هان بيم مداريد و غمگین مباشيد و به بهشتى كه وعده يافته بوديد شاد باشيد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: هیچ‌گاه ذره‌ای رنجش و کوتاه آمدن از مسیر حق در رفتار شهید آیت‌الله بهشتی مشاهده نشد، ایشان کرامت نفس بالایی داشتند، همه آموزه‌های دینی ما را به کرامت نفس می‌رسانند.

وی خاطرنشان کرد: ما وقتی عقیده پیدا می‌کنیم، این عقیده در عبادت ما تأثیر می‌گذارد، هر چقدر عقیده‌مان محکم بود عبادتمان عمیق و جدی می‌شود، وقتی عبادتمان حقیقی شد ما را به تقوا می‌رساند، اگر چراغ تقوای حقیقی در جان انسان روشن شد و چشمه تقوای حقیقی در جان انسان به جوشش درآمد انسان به کرامت نفس می‌رسد، بنابراین کرامت نفس محصول عبادت عمیق و خالصانه نزد پروردگار است.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: وقتی کسی کرامت داشت، عفت پیدا می‌کند، اگر کرامت نداشت نمی‌توان با اجبار عفت را به او تحمیل کرد، عفت یکی از شاخه‌های کرامت انسانی است، علی‌رغم اینکه عدالت مبناست اما متأثر از کرامت انسانی است، شجاع بودن نیز محصول کرامت انسانی است، بنابراین کرامت ام‌الفضائل است، کرامت ریشه هر فضیلتی است، اگر کرامت نباشد رذایل بر انسان مستولی می‌شوند.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: شهید بهشتی و شهید مطهری این کرامت نفس را در حد اعلی تحصیل کردند، امیرالمؤمنین (ع) در خطبه متقین در رابطه با افراد متقی فرمود خدا با عظمت در وجود این‌ها درخشیدن گرفته و غیر از خدا هر کسی و هر چیزی از چشمشان افتاده است.

وی یادآور شد: کسی که در مقابل رشوه، پول، مقام، مال دنیا و هواهای نفسانی سر خم می‌کند، به این دلیل است که این‌ها را بزرگ می‌بیند، علت بزرگ دیدن این‌ها نیز این است که چنین فردی قبلاً خدا را بزرگ ندیده است، این تحت تأثیر قرار گرفتن‌ها و خضوع و خشوع در مقابل غیر خدا، ضایعات برای انسان به بار می‌آورد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: شهید بهشتی بلندنظر بود و چشم‌انداز آینده را بسیار گسترده ترسیم کرده بود، آن زمان که هنوز زمزمه انقلاب نبود ایشان مدرسه دین و دانش را تأسیس کرده بودند و آنجا برای تربیت نیرو سرمایه‌گذاری کرده بودند، ایشان از بنیان‌گذاران مدرسه حقانی بود، بزرگان دستگاه قضای ما معمولاً از این مدرسه برخاستند، این‌ها چشم‌انداز آینده شهید دکتر بهشتی بود.

آیت‌الله عابدینی افزود: ویژگی دیگر ایشان شرح صدر بود، بیشترین مایحتاج ما برای هر مسئولیتی همین ویژگی است، هر چقدر ما شرح صدر داشته باشیم خطا، اشتباه، لغزش، تزلزل و ظلم کمتری از ما سر می‌زند، ما به‌شدت محتاج این معنا هستیم.

وی عنوان کرد: حکیم بودن و برخوردار شدن از علوم الهامی نیز از دیگر ویژگی‌های شهید بهشتی بود، امام رضا (ع) فرمودند اگر خدا بنده‌ای را برای مأموریت و مسئولیت رتق و فتق امور بندگان دیگر انتخاب کند به او شرح صدر می‌دهد، قلبش را از چشمه‌های حکمت لبریز می‌کند و علم الهامی و نافع به او عنایت می‌کند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: اگر در مسئولیت‌هایی که داریم خدا به داد ما نرسد و حکمت در کار نباشد کار ما مشکل خواهد شد، هر آیه‌ای از قرآن سرشار از حکمت است، اگر قلب ما با قرآن نورانی شود مشکلات به چشم ما نمی‌آید، برای ادامه کار شوق پیدا می‌کنیم و ناملایمت‌ها برای ما تشویق محسوب می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ادامه داد: شهید بهشتی از علم نافع و الهامی برخوردار بود، علوم الهامی علوم مفید هستند و خدا شهید بهشتی را از علم مفید برخوردار کرده بود.

وی خاطرنشان کرد: علوم الهامی این‌گونه است که اگر خدا به کسی این علم را عنایت کند در پاسخ به هیچ سؤالی درمانده نمی‌شود و کارش در سر هیچ دو راهی به حیرت و سرگردانی نمی‌کشد.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: از دیگر ویژگی‌های شهید بهشتی این بود که ایشان یک مصلح بود، خداوند در آیه 142 سوره اعراف می‌فرماید "موسی هنگام رفتن به كوه طور به برادرش هارون گفت در ميان قوم من جانشينم باش و كار آنان را اصلاح كن و راه فسادگران را پيروى مکن.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: گویا موسای زمان ما یعنی رهبر حکیم انقلاب امروز به هر کدام از مسئولان می‌گوید هارون من باشید و راه اصلاح را در پیش بگیرید، یعنی مصلح باشید.

وی یادآور شد: خداوند در آیه 25 سوره حدید می‌فرماید همه کتاب‌ها و انبیاء آمده‌اند تا مردم برای قسط و عدل قیام کنند، باید کاری کنیم در جان هر آدمی قسط و عدل نهادینه شود یعنی این‌گونه فضای قسط را مدیریت کنیم، نه اینکه طوری باشد که بخواهیم همه بار قسط و عدل را بر دوش بکشیم و در مردم هیچ انگیزه‌ای وجود نداشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: ایجاد انگیزه در مردم برای اقامه قسط از کارهای کلیدی است که بار شما را سبک می‌کند و بازار عدل و قسط را در جامعه گرم خواهد کرد.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: در امر اختلافات بین زوجین قرآن برای ما نسخه نوشته است، خداوند در آیه 35 سوره نساء فرموده "و شما ای حاکمان شرع و عُقلا و بزرگان خانواده! اگر از جدایی و ناسازگاری میان زن و شوهر بیم داشتید، پس داوری از خانواده مرد، و داوری از خانواده زن برای رفع اختلاف برانگیزید که اگر هر دو داور قصد اصلاح داشته باشند، خدا میان دو داور توافق و سازگاری ایجاد می‌کند تا به صلاح زن و شوهر حکم کنند؛ یقیناً خدا به نیّات و اعمال شما دانا و آگاه است.

وی ادامه داد: خداوند می‌فرماید همین که نگران شدید که بین زوجین اختلافی در حال پا گرفتن است، در خانواده‌های زوجین بروید و یک بزرگتر از خانواده خانم و یک بزرگتر از خانواده آقا پیدا کنید و از طریق آن‌ها مشکل را حل کنید، این را در بین مردم باب کنید که بزرگتر هر خانواده مشخص باشد تا در صورت بروز مشکل به این‌ها رجوع شود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: امام حسین (ع) وقتی در محرم برای جمعیتی که عمدتاً در مقابل آن حضرت بودند صحبت می‌کرد فرمود برخی مردم بنده دنیا هستند، دین مزه‌مزه سر زبان آن‌هاست، با دین هستند تا وقتی که منافعشان تأمین شود، وقتی سر دو راهی امتحان قرار گرفتند تعداد دین‌داران بسیار کم می‌شود، حضرت فرمودند چه شده که شما در مقابل من ایستاده و شمشیر می‌کشید؟ به‌خاطر این است که شکم‌هایتان را از حرام پر کرده‌اید.

وی اظهار کرد: مبارزه با فساد را باید تشویق کرد، البته در هر کاری ممکن است افراط و تفریط باشد، ممکن است فردی دم از عدالت بزند و در این میان آبروی یک نفر را هم ببرد، این‌ها باید مدیریت شود که درست در پی عدالت‌خواهی باشیم، شما باید از عدالت‌خواهان حمایت کنید، اگر شما از عدالت‌خواهان حمایت کردید، آن وقت می‌توانید عدالت‌خواهان را هدایت کنید تا درست عدالت‌خواهی و مطالبه‌گری کنند و بر کار آنان هم نظارت کنید، یعنی افراط و تفریط را مدیریت کنید.

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: منشأ اختلافات را باید اصلاح کرد، اگر نظارت بر اجرای قانون شود، جلوی تشکیل صدها پرونده در روستاها و شهرها گرفته می‌شود، برخی نقاط پرونده‌ساز هستند، باید اصلاح شوند تا جلوی مشکلات گرفته شود.

در ابتدای این دیدار آقای علی شعبانی رئیس‌کل دادگستری و آقای حسین رجبی دادستان عمومی و انقلاب قزوین برخی از برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در حوزه قضایی استان را تشریح کردند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار