به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، نشست واکاوی جنایت علیه زنان و کودکان مصدوم شیمیایی سردشت امروز (دوشنبه) با حضور «علیاصغر جعفری» معاون هماهنگکننده و امور استانهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، «مریم مجتهدزاده» رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس، سردار «حسن رستگارپناه» رئیس مرکز اطلاعات و امنیت دانشگاه امام حسین (ع)، «زهره الهیان» رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و جمعی از فعالان حوزه زنان و کودکان در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
الهیان در این نشست با اشارهای تاریخی به تلفات غیرنظامیان در جنگها اظهار داشت: تلفات غیر نظامیان در جنگ جهانی اول حدود ۵ تا ۷ درصد، در جنگ جهانی دوم ۵۰ درصد و در جنگهای کنونی تا ۹۰ درصد هم رسیده است و دولتهای برای رسیدن به اهداف خود به سراغ غیرنظامیانی رفته اند که اگر جامعه بین الملل در خصوص مردم سردشت واکنش جدیای نشان میداد امروزه ۲۰ میلیون کودک آواره طبق آمار جهانی نداشتیم.
وی بیان کرد: جوامعی که شعار زن، زندگی آزادی میدادند چرا در مورد زنان و کودکان مصدوم شیمیایی سردشت سخنی نمیگویند.
رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: حمله سردشت وسیعترین حمله بعد از جنایت هیروشیما بود و از بعد پزشکی به واسطه اختلال و استرس پس از حادثه عوارضی در همسران جانبازان شیمیایی سردشت داشت همچنین در کودکان نیز به نحوی بروز پیدا کرد. هشت هزار جانباز با عوارض این بمباران دست و پنجه نرم میکنند که عمده این افراد زنان و کودکان هستند. همان جوامعی که شعار زنان و کودکان و شعار زن، زندگی آزادی میدهند چرا در این مورد صحبت نمیکنند.
الهیان بیان کرد: بعد از ۳۶ سال از آن واقعه همچنان زنان دچار آلام و دردهای ناشی از عوارض و تبعات بمباران شیمیایی هستند که هنوز درمان قطعی برای آن نداریم. ابعاد عاطفی و روانی موضوع دیگری است که زنان را مکرر تهدید قرار داد.
وی افزود: شورای حقوق بشر سازمان ملل با محوریت کشور آلمان قطعنامهای را علیه ایران در محکومیت فوت دختری در ایران صادر کرد و باید این سوال مطرح میشد که شما با شعار زن زندگی ازادی برای حمایت یک زن فوت شده به میدان آمدید پاسخ شما در مقابل زنان سردشت چه بود که با بمبهای شما به شهادت رسیدند. البته این سوال مطرح شد و طرف المانی بسیار بهم ریخت.
الهیان گفت: گروهی از زنان و کودکان میتوانند شکایت فردی داشته باشند که از طریق گزارش دهی به مجامع بین المللی باید موضوع پیگیری شود و ما از کشورهای غربی علیه این جنایتها سوال کنیم و پاسخ بخواهیم.
انتهای پیام/ 141