بشار اسد: بازگشت آوارگان در اولویت دولت قرار دارد

رئیس جمهور سوریه که میزبان وزیر خارجه اردن بود، گفت که اقدامات دولت سوریه بستر مناسبتری را برای بازگشت آوارگان فراهم خواهد کرد.
کد خبر: ۶۰۱۱۳۰
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۲ - 03July 2023

بشار اسد: بازگشت آوارگان در اولویت دولت قرار داردبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن که در دمشق حضور دارد، بعد از ظهر امروز (دوشنبه) با هیأت همراه خود، به دیدار «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه رفت.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد: بشار اسد و الصفدی در این دیدار مسئله بازگشت آوارگان سوری و روابط دوجانبه بین «امان» و دمشق را بررسی کردند. اسد گفت که بازگشت امن آوارگان سوری به شهر‌ها و روستا‌های خود، اولویت دولت سوریه است.

کمیساریای اروپایی برای کمک‌های بشردوستانه و حفاظت مدنی هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد که تعداد پناهندگان سوری در اردن ۶۶۰ هزار نفر هستند که ۶۶ درصد آن‌ها زیر خط فقر زندگی می‌کنند. طبق این آمار اردن پس از ترکیه و لبنان بیشترین تعداد پناهجویان سوری را در خود جای داده است.

وی با تأکید بر لزوم فراهم کردن زیرساخت‌ها برای بازگشت آوارگان، تأکید کرد: تمام اقداماتی که دولت سوریه در زمینه قانونگذاری یا حقوقی یا مصالحه انجام داده است، بستر مناسبتری را برای بازگشت آوارگان فراهم خواهد کرد.

رئیس جمهور سوریه همچنین گفت که مسئله آوارگان، یک مسئله انسانی و اخلاقی محض است که نباید سیاسی شود. الصفدی هم از تلاش‌های اردن از در زمینه بازگشت آوارگان و ایده‌های جدیدی که در این زمینه مطرح شده است، توضیحاتی ارائه کرد.

وزیر خارجه اردن با اشاره به حمایت این کشور از ثبات در سوریه، تأکید کرد که امان آماده است در زمینه‌های دوجانبه با سوریه همکاری کند و بدین ترتیب، بحران سوریه حل شود.

اردن در ۲۳ مارس (سوم فروردین) از ارائه طرح و ابتکار جدیدی برای حل بحران سوریه خبر داد که بر اصل مشارکت کشور‌های عربی در این مسأله تأکید داشت، بسیاری از کشور‌های عربی حتی قطر نیز از ابتکار اردن استقبال کردند.

طرح پیشنهادی اردن شاهد اقدام برای تغییر تدریجی رفتار دمشق در ازای مشوق‌هایی است که به دقت برای منافع ملت سوریه تنظیم می‌شود و هدف از آن‌ها اجرای راه حل سیاسی و تلاش برای جلب حمایت سوریه است.

به موجب این طرح، هر پیشنهادی به حکومت سوریه با یک مطالبه همراه است که در آن‌ها تمرکز اصلی بر مسائل انسانی با مشارکت مستقیم کشور‌های عربی و رفع نگرانی درباره نبود نقش کشور‌های عربی است. این طرح با یک جدول زمانی درباره پیشنهاد‌های عرضه شده به دمشق و مطالبات از آن همراه است.

وزیر خارجه اردن پس از دمشق نیز به ترکیه می‌رود و قرار است در دیدار با «هاکان فیدان» همتای ترکیه‌ای خود درباره روابط دوجانبه و طرح ابتکاری اردن برای پیدا کردن راهکار سیاسی حل بحران سوریه و تضمین تمامیت ارضی آن گفتگو کند.

الصفدی در ماه فوریه نیز با هدف بازدید از مناطق زلزله زده در سوریه و اعلام همبستگی اردن به دمشق رفت. این نخستین سفر وزیر امور خارجه اردن به دمشق از سال ۲۰۱۱ بود که با بشار اسد نیز دیدار کرد.

اردن همچنین در سال ۲۰۲۱ سندی را تنظیم کرد که شامل راه‌حل پیشنهادی این کشور برای حل بحران سوریه بود. این سند با هماهنگی رئیس جمهور امریکا و رئیس جمهور روسیه تنظیم شد، اما راه به جایی نبرد.

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها