رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

گذشته و هویت شهر، حلال مشکلات شهر است

«لک‌زایی» گفت: در مسائل فرهنگی و اجتماعی اگر بخواهیم کالبد و روح یک شهر را شناسایی کنیم، باید به گذشته شهر مراجعه کنیم و حلال مشکلات شهر، گذشته و هویت شهر است.
کد خبر: ۶۰۱۴۲۷
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۸ - 04July 2023

گذشته و هویت شهر، حلال مشکلات شهر استبه گزارش دفاع‌پرس از آذربایجان‌ شرقی، حجت الاسلام «نجف لک‌زایی» رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، سه‌شنبه، ۱۳تیر، در دومین نشست مجمع مشورتی روسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استان‌های کشور و پنجمین اجلاس رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شهرهای حماسه‌ساز انقلاب اسلامی اظهار داشت: تشکیل و برگزاری جلسات مجمع رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی شوراهای اسلامی اقدام ارزشمندی است که جای خالی آن طی سال‌های گذشته احساس می‌شد و امیدواریم با برگزاری این جلسات بیش از پیش مسائل فرهنگی را در جامعه اعتلا بخشیم.

وی ادامه داد: در مورد حکمرانی مردمی، استناد به نامه ۵۳ نهج‌البلاغه می‌کنم که سرتاسر این نامه مربوط به مردم است. حکمرانی و آنچه به نام حکمرانی مطرح می‌شود، در صورتی موفق است که به الزامات آن پایبند باشیم.

وی افزود: اول اینکه نگاه چندعاملی حاصل از نگاه مردم، دولت، نهادهای مردمی و... در آن حضور دخیل باشند. اکنون بزرگترین مشکل شهرهای ما، رهاشدگی آنها است.

وی با اشاره به اینکه در شهرهای ما مدیریت واحد وجود ندارد و مدیران شهری تنها مدیر بخشی از آن هستند، اظهار کرد: جهت حل مسائل پیش رو، نگاه به مسائل شهری باید چندرشته‌ای باشد و در کنار آن، نگاه فرارشته‌ای نیز به کار گرفته شود. نخبگان مختلف اقتصادی، ورزشی و فرهنگی شهر می‌توانند در امور مختلف شهر نظردهی کنند.

حجت الاسلام لک‌زایی با تاکید بر اینکه در امر فرهنگ باید نگاهمان رو به بالا باشد، ادامه داد: ابزارهای پیشرفت باید متنوع و اعم از ابزارهای نرم (فرهنگ)، نیمه نرم (اقتصاد) و سخت (سیاسی و نظامی) باشند.

وی افزود: مسجد، مدرسه و خانواده سه نهاد مدنی تاثیرگذار شهری است که در گذشته نیز تاثیر مهمی در انقلاب اسلامی داشت. یک کار مهم مجمع مشورتی کمیسیون‌های فرهنگی می‌تواند حذف واگرایی‌ها و ایجاد هم‌افزایی حول مساجد باشد و بودجه فرهنگی حول مساجد هزینه شود.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: تمام کشورهای دنیا به دنبال توسعه و پیشرفت هستند ولی در برخی از این کشورها طی فرایند توسعه اشکالی وجود داشت که منجر به توسعه نمی‌شود. در کشورهای موفق چرخه و فرایند امور به شکل منظم انجام می‌گیرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار