به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، یادواره «خورشید دوکوهه» پاسداشت چهل و یکمین سالگرد ربوده شدن اولین فرمانده محور مقاومت جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان در راستای کنگره ملی شهدای پایتخت، عصر امروز (چهارشنبه) در پردیس تئاتر تهران برگزار شد.
در این مراسم، سردار «حسن رستگارپناه» مسئول مرکز مطالعات اطلاعات و امنیت دانشگاه امام حسین (ع)، امیر سرتیپ «محمد محمودی» معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سردار سرتیپ پاسدار «حسن حسنزاده» فرمانده سپاه محمد رسولالله (ص) تهران بزرگ، امیر سرتیپ «محمدرضا فولادی» رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران، سردار «یونس عبدی» رئیس مرکز امور ایثارگران فراجا، «اسماعیل کوثری» از فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران، خانواده معظم شهدا و عموم مردم حضور داشتند.
سردار «حسنزاده» در ابتدای این مراسم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام و تبریک دهه ولایت و امامت، با بیان اینکه حاج احمد متوسلیان یک مکتب است، اظهار داشت: به استناد کلام شهید حاج قاسم سلیمانی که گفته است «شرط شهید شدن، شهید بودن است»، از نظر ما حاج احمد متوسلیان از همان روزی که پا به عرصه مبارزه با رژیم شاهنشاهی گذاشت، از آن روزی که به عملیات بوکان اعزام شد و از آن روزی که به سقز رفت، شهید شده بود. حاج احمد متوسلیان آن موقعی که محاصره بانه را شکست، آن روزی که مأموریت پیدا کرد تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) را تشکیل دهد، آن موقعی که عملیات فتحالمبین را طراحی کرد و آن موقعی که یکی از سرداران فتح خرمشهر شد، شهید شده است.
دبیر کنگره ملی شهدای پایتخت با بیان اینکه هنوز از نظر ما حاج احمد متوسلیان فرمانده سپاه تهران است، گفت: اگر امروز حاج احمد متوسلیان نیست؛ مکتب حاج احمد دارد کارها را در پایتخت دنبال میکند؛ چراکه تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) که حاج احمد متوسلیان آن را تأسیس کرد، امروز به یک سپاه بزرگ در پایتخت تبدیل شده است.
وی با اشاره به شاخصهای مکتب حاج احمد متوسلیان، تصریح کرد: آرزوی من این است که حاج احمد متوسلیان برگردد و ما به او بگوییم که شهید حاج حسین اسداللهی از تو یاد گرفت که وقتی در سرپلذهاب زلزله آمد، تا آخرین خانه را نساخت، برنگشت. ما آرزو داریم که به در حضور حاج احمد گزارش عملکرد سپاه تهران را به او بدهیم.
سردار حسنزاده، شجاعت، بصیرت، صلابت، درایت و تدبیر، قاطعیت همراه با محبت، مردمداری، ایمان به هدف، امید به آینده، نگاه آرمانگرایانه، را از ویژگیهای حاج احمد متوسلیان دانست و گفت: حاج احمد قدرت بسیجکنندگی، قدرت سازماندهی، قدرت همراهسازی و نفوذ کلام داشت.
امروز جمهوری اسلامی ایران به یک قدرت تبدیل شده است
ماموستا «مصطفی شیرزادی» امام جمعه اهل سنت مریوان نیز در ادامه این مراسم، با بیان اینکه حاج احمد متوسلیان پس از ۴۱ سال هنوز در قلب مردم کردستان و مریوان قرار دارد و یاد او در سر و زبان مردم کرد است، اظهار داشت: حاج احمد متوسلیان همه را به یک چشم میدید و برایش کُرد و اصفهانی معنا نداشت. حاج احمد خودش مهمات را روی دوش میکشید تا به همسنگران خود یاری برساند. او ارتفاعات کردستان را از وجود ضدانقلاب پاکسازی کرد. اینکه امروز حزبالله در مقابل اسراییل ایستاده است، نتیجه اقدامات این فرمانده است. او در بین ما به «کاک احمد» مشهور بود.
این پیشمرگ کرد مسلمان گفت: زمانی که حاج احمد به مریوان آمد، پادگان شهر در محاصره بود؛ اما این جوان عزیز با پیشمرگان کُرد مسلمان برنامهریزی کرد و همراه دانشجویانی که تحصیل را کنار گذاشته بودند، به مریوان آمد و به پاکسازی ضدانقلاب پرداخت. برخی از نوجوانان آن دوران شناسنامه خود را دستکاری کردند تا بتوانند در جبهه حاضر شوند.
امام جمعه مریوان خاطرنشان کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران به یک قدرت تبدیل شده است. دشمنان از حمله به کشورمان ناتوان هستند؛ به این دلیل که افرادی مانند حاج احمد و حاج قاسم جانفشانی کردند. در دوران انقلاب اسلامی همه ملت ایران دست به دست یکدیگر دادند. دشمنان انواع و اقسام کارها مانند جنگ، اختلاف شیعه و سنی و ترور را رقم زدند، اما نظام جمهوری اسلامی همچنان پا برجاست.
ارتش در مریوان یک سال در کردستان مظلومانه در محاصره انقلاب بود
در ادامه این مراسم «علی میرکیانی» از همرزمان حاج احمد متوسلیان نیز اظهار داشت: پیش از آنکه با حاج احمد آشنا شویم، در بوکان بودم. آن زمان بحث خروج سپاه مطرح بود. آنجا توسط ضدانقلاب محاصره شد و برادران ارتشی به کمک ما آمدند.
وی گفت: ارتش در مریوان یک سال در کردستان مظلومانه در محاصره انقلاب بود؛ اما در همان حال وقتی ما پاسداران به مریوان رفتیم از ما مراقبت کردند. حاج احمد متوسلیان توانسته بود با ارتشیان هماهنگی ایجاد کند.
این رزمنده دفاع مقدس بیان کرد: در عملیات فتحالمبین صحبت از ادغام نیروهای رزمنده بود. در آن زمان صحبت شد که چه کسی فرمانده باشد که حاج احمد گفت فرق نمیکند سپاهی یا ارتشی فرمانده گردان باشد. به این دلیل که افرادی از ارتش مانند شهید شمشادیان، شیرودی، دادبین، سروان صفایی، سرهنگ عبادت، جمالی یا فرشته نجاتی به اسم صیادشیرازی را دیده بود. اختلاف در صحنه عملیات بر اجرای بهتر عملیات بود و در کلیات راهبرد اشتراک وجود داشت. همچنین ما یک ارتشی دیگر به اسم سرگرد لعلپور را سراغ داریم که آموزش موشک «تاو» به ما داد.
وی یادآور شد: حاج احمد و رزمندگان ارتش هم سیاست میدانستند و هم از نیت دشمنان آگاه بودند. مریوان جزیرهای در میان کوهستان بود و آنها در این حرم کار پاکسازی کردند و وقتی نیاز شد به لبنان رفتند.
در این مراسم، از بازی «سرباز ابدی» که درباره حاج احمد متوسلیان است، رونمایی شد.
انتهای پیام/ 113