معرفی کتاب؛

بیان رشادت‌های شهدای غواص در کتاب «من رضا هستم»

بخش انتهایی کتاب «من رضا هستم» به وقایع قبل از عملیات کربلای چهار و مراحل آمادگی غواصان گردان غواصی جعفر طیار (ع) می‌پردازد که در این دوران به شیوه جالب خودسازی شهید «داریوش ساکی» و رسیدن او به فرماندهی دسته غواصی اشاره می‌شود.
کد خبر: ۶۰۲۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۹ - 09July 2023

بیان رشادت‌های شهدای غواص در کتاب «من رضا هستم»به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، درباره عملیات کربلای چهار و غربت غواصان رزمنده شهید، چند کتاب منتشر شده که در ادامه یکی از این این‌آثار را به‌طور اجمالی مرور و معرفی می‌کنیم.

یکی از آنان کتاب «من رضا هستم» به قلم «مهدی مسیبی» است که توسط انتشارات «حماسه ماندگار» به چاپ رسیده، این کتاب با بیانی ساده و شیوایی به داستان زندگی دانشجوی پزشکی، بسکتبالیست و غواص شهید «داریوش (رضا) ساکی» پرداخته است. داستان از ساحل اروند در سال ۱۳۴۶ و قبل از تولد داریوش شروع می‌شود و در ساحل اروند در سال ۱۳۶۵ با شهادت او به پایان می‌رسد. 

کتاب با پرداختن تعمدی به جزئیات زندگی این شهید در دوران نوزده سال زندگی زیبایش ابتدا دوران کودکی‌اش را در آبادان با دقتی قابل تحسین، با تصویر سازی دقیقی از فضای آبادان در سال ۱۳۴۶ و در ادامه بخشی از تاریخ قبل از انقلاب و دوران انقلاب در ملایر و هم چنین سیر رشد و تحول شهید را در ذهن خواننده تصویر می‌کند. اصرار به بیان وقایع عادی زندگی او نشان از اهتمام نویسنده به پرهیز از اغراق و ماورایی نشان دادن نسلی است که بصورت تدریجی و با دم مسیحایی امام خمینی (ره) به خود باوری رسیده و در نهایت به اوج تکامل فردی خود رسیدند.

داستان مانوس شدن داریوش با قرآن و انتقال دانسته‌ها به اطرافیان با اخلاقی خوش بخشی از روحیه فرهنگی اوست که با راه اندازی کتابخانه‌ای با کتب مذهبی در زیرزمین خانه ادامه یافته و بخشی از داستان به این ایام می‌پردازد. دوران پر تلاطم انقلاب اسلامی و شرکت در تظاهرات و راهپیمایی‌ها بهش مهمی از زندگی داریوش را تشکیل می‌دهد و نگارنده با ظرافت در لابلای خاطرات شهید وقایع دوران انقلاب در ملایر را با ذکر اسامی و اماکن ماندگار کرده است. 

زندگی ورزشی شهید بخش دیگری از کتاب است که به ورود وی به عرصه بسکتبال و مسابقات و افتخارات به دست آمده او در سطح آموزشگاه‌ها و شهر و استان می‌پردازد که تا چندی قبل از شهادت تداوم داشته و با دوران حضور او در جبهه عجین می‌شود، در جایی که در تیم دانشگاه با بزرگان و قهرمانان این ورزش و بازیکنان تیم ملی هم بازی شده و از آنان درس‌ها می‌آموزد. ورود شهید به دانشگاه شهید بهشتی در رشته پزشکی و هم خانه شدن با شهیدان احدی و کاظمی بخش زیبای دیگری ازین کتاب است که اوج رشد روحی و آشنایی با مفاهیم عالی عرفانی در او را بیان می‌کند. آشنایی و معاشرت با شهید «احمدرضا احدی» از او فرد دیگری می‌سازد که تمام حجاب‌های جان را یکایک شکافته و در نهایت تصمیم خود را که سال‌ها در کشاکش با آن بود عملی می‌سازد.

نیمه دوم کتاب به بیان حضور او در جبهه‌ها در جزیره مجنون و گردان غواصی می‌پردازد و به این بهانه بخشی از تاریخ کمتر گفته شده جزیره مجنون در خرداد ۱۳۶۵ و حماسه آفرینی این شهید و دوستان حاضر و شهیدش در دفع تک دشمن و نجات جزیره از سقوط با دقتی شگفت بیان می‌شود. در ادامه نیز داستان حضور در گردان غواصی جعفر طیار (ع)، لشکر انصار الحسین ع با تشریح جزئیات عملیات انصار در جزیره مجنون کتاب را به اوج رسانده و با توصیف این عملیات که در تاریخ دفاع مقدس کمتر به آن پرداخته شده، سرنوشت عجیب و خواندنی شهید «داریوش ساکی» را بیان می‌کند، او که دیگر خود را «رضا» خوانده و از دیگران نیز می‌خواهد که او را رضا بنامند. 

بخش انتهایی کتاب به وقایع قبل از عملیات کربلای چهار و مراحل آمادگی غواصان گردان غواصی جعفر طیار (ع) می‌پردازد که در این دوران به شیوه جالب خودسازی شهید و رسیدن او به فرماندهی دسته غواصی اشاره می‌شود. داستان با روایت روز‌های اول دی ماه و شروع عملیات کربلای چهار و شهادت داریوش و جمعی از همرزمانش و اسارت بخشی دیگر به پایان می‌رسد و خواننده را با دنیایی از مفاهیم عالی و اندیشه در چگونگی اوج و تکامل و پرواز به منتهای هستی در ۱۹ سال عمر کوتاه این شهید تنها می‌گذارد. 

«مهدی مسیبی» در این کتاب سعی بر این دارد که الگویی از زندگی موفق در عرصه‌های مختلف را برای کودکان و نوجوانان و جوانان بیان کند و در این کار هم خوشبختانه موفق بوده است.

انتهای پیام/

 

 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار