«حسین ریگی» کارگردان سینما در حاشیه اکران فیلم «هوک» در جشنواره بینالمللی حوا در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با بیان اینکه بهعنوان یک فیلمساز همواره برای جایگاه زن و مادر اهمیت ویژهای قائل بودهام، اظهار داشت: من شخصاً همواره سعی داشتهام به جایگاه زن و مادر فکر کنم و در آثاری که تولید میکنم توجه ویژهای به آن داشته باشم.
وی درباره انعکاس شخصیت زن در سینما گفت: سینما همیشه در همه زمینهها پیشرو بوده است و میتواند فرهنگساز باشد. معمولاً سینمای ایران به زن توجه ویژهای کرده است؛ مخصوصاً با وجود بانوان فیلمسازی که وارد فعالیتهای فیلمسازی شدهاند، قطعاً این جایگاه، جایگاه بهتری برای زنان خواهد بود که توسط فیلمسازان زن زمینههای آن رقم خواهد خورد.
کارگردان فیلم هوک بهاهمیت و نقش جشنواره فیلم حوا در بازنمایی نقش زن اشاره کرد و افزود: قطعاً جشنوارهها با تداوم و استمرار میتوانند فرهنگسازی مورد نیاز را انجام دهند؛ جشنواره حوا که یک جشنواره و اتفاق موضوعی است که با تداوم میتواند این جایگاه و هدف را محقق کند و به پیش برود.
ریگی درباره فیلم هوک گفت: من در فیلم هوک که درباره پسربچهی است که آرزو دارد بوکسر شود سعی کردم نگاه دیگری به منطقه سیستان و بلوچستان داشته باشم؛ نگاه مرسوم به این منطقه معطوف به قاچاق و مواد مخدر و اشرار است، ولی من در این فیلم یک نگاه دیگری را روایت کردم که نقش مادر در این فیلم جایگاه ویژهای دارد و بخاطر همین موضوع فیلم من در جشنواره فیلم حوا شرکت داده شده است.
وی درباره اهمیت بازنمایی فرهنگ مناطق مختلف ایران در سینما گفت: خردهفرهنگهایی در مناطق مختلف ایران وجود دارد که میتواند با سینما به تصویر کشیده شود و قطعاً تاثیرات خوبی برای همگرایی و نزدیک شدن اقوام خواهد داشت. من بهعنوان اولین فیلمساز منطقه سیستان و بلوچستان در مدتی که فعالیت داشتم با مشکلات مختلفی روبرو بودم که این تابوها در حال شکسته شدن است تا چهره دیگری از این منطقه منعکس کنم.
کارگردان فیلم هوک درخصوص تاثیر سینما در منطقه سیستان و بلوچستان گفت: من در منطقهی فیلمسازی میکنم که در تمام آن یک سینما وجود ندارد؛ همینکه یک نفر از نقطه صفر مرزی با من تماس میگیرد و از اینکه چهره درستی از این استان را در سینمای ایران نشان دادهام، قدردانی میکند ارزشمند و کافی است و فکر میکنم یک قدم به هدف خودم نزدیک شدهام.
نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا به همت بنیاد بینالمللی گوهرشاد و به دبیری مهدیه سادات محور ۱۶ تا ۲۳ تیر ماه سال جاری در سطح کشور و از ۲۰ تا ۲۳ در تهران برگزار خواهد شد. این رویداد محوریت موضوع زنان و خانواده را در دستور کار خود دارد و با همکاری مراکز و سازمانهای فرهنگی مختلف فعالیت خود را دنبال میکند.
انتهای پیام/ 121