به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، «افشین نادریشریف» معاون تحقیقات و امور صنعتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه مراسم تحویلدهی و الحاق تعداد انبوهی از موشکهای ساخت این وزارتخانه به نیروی دریایی ارتش و سپاه، اظهار داشت: هوش مصنوعی سطوح مختلفی دارد و پایینترین و کمترین سطح آن، بینایی است.
نادریشریف ادامه داد: بمبهای هوشمندی که دارای سیکر (جستجوگر) و دوربین است و هدف را میبیند، این پایینترین سطح هوشمندی است؛ همچنین یک سامانه سلاح میتواند ببیند، تصمیم بگیرد و اقدام کند و یادگیری در محیط داشته باشد.
معاون تحقیقات و امور صنعتی وزارت دفاع افزود: زمانی که صحبت از هوش مصنوعی میشود، باید ببینم که در کدامیک از سطوح حرف میزنیم. در هرکدام از سامانه سلاحها این سطوح متفاوت است و اینگونه نیست که یک تعریفی داشته باشیم و بگوییم این با هوش مصنوعی کار میکند، بلکه بسته به هر سامانه سلاح و عملیاتی که آن سامانه میخواهد انجام دهد، این هوش مصنوعی نیز متفاوت است.
وی با بیان اینکه موشکهای کروز میتوانند هدف را دور بزند، گفت: پرواز در ارتفاعات پایین و مانورپذیری بالا دو ویژگی موشکهای کروز محسوب میشود.
نادری شریف عنوان کرد: زمانی که ارتفاع موشک کم میشود، رادار نمیتواند آن را کشف و سیستم پدافندی نمیتواند برای انهدام آن اقدام کند. سرعت عمل سیستم پدافندی بسیار مهم است که در پرواز ارتفاع پایین زمان عکسالعمل خیلی کاهش مییابد.
معاون تحقیقات و امور صنعتی وزارت دفاع اضافه کرد: در چیدمان سیستم پدافند هوایی احتمال ورود تهدید از یک جهت بیشتر است و سیستم به یک جهتی متمرکز است و این قابلیت را به ما میدهد که از جایی که فکر آن را نمیکنیم، این موشک دور میزند و مانور میدهد و میتواند از پشت حمله کند و یا از محیطی حمله کند که تحت پوشش رادارهای پدافندی دشمن نباشد.
وی افزود: این موشک (کروز دریایی ابومهدی) با تغییر در سیکر (جستجوگر) تغییر مختصری در برنامه هدایت و کنترل خود میتواند بهعنوان یک موشک تهاجمی زمینی استفاده شود. این سکو قابلیت کاربردهای مختلف و امکان توسعه در سایر حوزهها را دارد و فقط مختص اهداف دریایی نیست.
نادریشریف اظهار داشت: به خاطر نیازی که برای دور کردن دشمن از سواحل کشور داشتیم، موشک ابومهدی طراحی شد و با تغییری کوچک در سکو میتواند بر اساس اهداف زمینی بهعنوان موشک تهاجمی استفاده شود.
معاون تحقیقات و امور صنعتی وزارت دفاع در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای تهیه موشکهای دیگر در دستور کار دارید، تأکید کرد: قطعاً برای این منظور برنامه داریم.
وی درباره اهداف وزارت دفاع در جهت افزایش توان موشکی عنوان کرد: توان موشکی ما در چند سطح برنامهریزی میشود؛ ما دارای موشکهای بالستیک و کروز هستیم.
نادریشریف با بیان اینکه موشک ابومهدی از خانواده موشکهای کروز است، اضافه کرد: ما موشکهای کروز از برد ۱۰ کیلومتر تا هزار کیلومتر داریم و مهمترین قابلیت موشکهای کروز ایرانی شلیک آن از روی شناور، زیر دریا، ساحل و هواپیماست.
وی با بیان اینکه بر اساس نیاز عملیاتی و نیازهای دفاعی کشور موشکهای دیگری در کلاس موشکهای کروز و بالستیک در دست توسعه است، افزود: در آینده نزدیک چند نمونه موشک دیگر نیز رونمایی میشود.
معاون تحقیقات و امور صنعتی وزارت دفاع درباره زمان تحویلدهی انبوه موشک حاج قاسم به سپاه تأکید کرد: انشاءالله در هفته صنعت دفاعی تحویلدهی انبوه موشک بالستیک حاج قاسم انجام خواهد شد.
انتهای پیام/ 271