رویترز:

تغییرات آب و هوایی زمینه ساز شورش‌های اجتماعی در سوریه بود!

تغییرات آب و هوایی هرگز مهمترین عامل بروز جنگ ها و شورش ها نبوده است، اما محققان دانشگاهی، این عامل را یک «تهدید ساختاری» برای حکومت ها تلقی می کنند.
کد خبر: ۶۰۷۰۷
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹ - 01December 2015

تغییرات آب و هوایی زمینه ساز شورش‌های اجتماعی در سوریه بود!

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس به نقل از رویترز، در حالی که رهبران جهان این هفته در پاریس گرد هم می آیند تا در مورد تغییرات آب و هوایی با هم گفت و گو کنند، آنها زیر سایه سنگین حملات تروریستی اخیر داعش قرار دارند. اما در حالی که آنها در مورد مسائل محیط زیستی فکر می کنند، نباید ارتباط بین تغیرات آب و هوایی و داعش، یا به بیان دیگر رابطه این تغییرات با بی ثباتی سیاسی را فراموش کنند.


داعش پس از ناآرامی ها و اعتراضات سال 2011 در سوریه آغاز شد. علت بالا گرفتن اعتراضات در سوریه علیه حکومت این کشور را نه فقط در انقلاب های کشورهای عربی منطقه بلکه باید در جای دیگری جستجو کرد. سوریه در دهه 1990 یک کشور برخوردار از رفاه بود و گروه های مختلف مذهبی و نژادی در شهرهای مختلف این کشور با یکدیگر زندگی می کردند.


اما بین سال های 2006 تا 2009، اقتصاد سوریه بر اثر شدیدترین خشکسالی تاریخ مدرن خود فلج شد. مقاله اخیری که در مجله روندهای آکادمی ملی علوم منتشر شده نشان می دهد که این خشکسالی طبیعی نبود. بر اساس شبیه سازی های رایانه ای، گرمتر شدن آب و هوا و ضعیف تر شدن بادهایی که رطوبت لازم را از مدیترانه به سمت سوریه می آوردند احتمالا واکنشی به افزایش گازهای گلخانه ای بود.


این عوامل زیست محیطی در کنار مدیریت ضعیف منابع آبی و غفلت دولت سوریه از وضعیت کشاورزی، موجب سقوط کشاورزی در شمال شرق سوریه شد. 75 درصد کشاورزان شاهد از بین رفتن کامل محصولات خود بودند و 80 درصد دام ها تلف شدند. حدود 1.5 میلیون خانواده کشاورز برای یافتن کار و غذا به شهرها مهاجرت کردند و به مهاجران فلسطینی و عراقی ساکن سوریه پیوستند. فشار مضاعف ناشی از اسکان این مهاجران در شهرهای سوریه و اضطراب و نگرانی کشاورزانی که به دلیل خشکسالی زمین های خود را از دست داده بودند موجب افزایش نارضایتی های اجتماعی و بالا گرفتن اعتراضات علیه حکومت شد.


البته مطمئنا تغییرات آب و هوایی هرگز مهمترین عامل بروز جنگ ها و شورش ها نبوده است، اما محققان دانشگاهی، این عامل را یک «تهدید ساختاری» برای حکومت ها تلقی می کنند که حکومت ها نباید آنها را دست کم بگیرند.
منبع: تسنیم

نظر شما
پربیننده ها