نبیه بری:

درخواست خروج اتباع خارجی از لبنان، قابل درک نیست

رئیس پارلمان لبنان در واکنش به درخواست چند کشور عربی و غربی برای خروج شهروندان خود از این کشور گفت که وضعیت در اردوگاه عین الحلوه آرام است و صدور بیانیه‌های هشدارآمیز در این خصوص، مایه تعجب است.
کد خبر: ۶۰۸۲۵۸
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۲ - 06August 2023

درخواست خروج اتباع خارجی از لبنان، قابل درک نیستبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، شرایط سیاسی لبنان بار دیگر مه آلود و پر تنش شده است، چند کشور عربی و غربی خواستار خروج شهروندان خود از لبنان شده‌اند و این در حالی است که لبنانی‌ها با حیرت و تعجب به این موضوع نگاه می‌کنند⁨؛ چرا که اعتقاد دارند اتفاق امنیتی خاصی نیفتاده است که کشور‌ها خواستار خروج اتباع خود شوند.

نبیه بری رئیس پارلمان لبنان شامگاه امروز یکشنبه به شبکه خبری المیادین گفت: از بیانیه سفارت خانه‌ها تعجب می‌کنم؛ زیرا هیچ چیزی از نظر امنیتی وجود ندارد که مستوجب این مسئله باشد. اینکه هشدار‌ها منحصر به مناطق نزدیک به عین الحلوه قابل فهم است.

درگیری‌های خشونت‌آمیز و مسلحانه در اردوگاه آوارگان فلسطینی «عین الحلوه» در شهر «صیدا» واقع در جنوب لبنان که از شنبه شب پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد و با وجود همه تلاش‌های ارتش و نیرو‌های امنیتی لبنان، آتش این درگیری همچنان شعله‌ور است. تاکنون بیش از ۱۰ نفر در این درگیری‌ها کشته شده‌اند، اما ارتش لبنان شایعات در خصوص مداخله و عملیات نظامی در این اردوگاه را تکذیب کرده است.

ابتدا عربستان سعودی از اتباع خود خواست تا لبنان را ترک کنند، سپس کویت و بعد از آن قطر و بحرین خواستار خروج اتباع خود شدند. آلمان و انگلیس نیز درخواست مشابهی از شهروندان خود در لبنان کرده‌اند.

رئیس پارلمان لبنان با بیان اینکه درخواست‌ها برای خروج اتباع خارجی از این کشور، قابل فهم نیست، تصریح کرد: وضعیت در عین الحلوه آرام است؛ لذا چرا باید چنین بیانیه‌های هشدارآمیزی صادر شود؟

در پی هشدار‌های عربی و غربی، «نجیب میقاتی» رئیس دولت پیشبرد امور لبنان نیز روز گذشته گفت که شرایط امنیتی طوری نیست که موجب نگرانی شود. او «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه لبنان را مکلف کرده است که با کشور‌های عربی تماس گرفته و به آن‌ها در خصوص امنیت شهروندانشان اطمینان خاطر بدهد.

یک منبع سیاسی لبنانی در این زمینه گفت که مواضع کشور‌های عربی خلیج فارس چیزی جز پیشدستی و اقدام پیشگیرانه برای یک رویداد امنیتی در لبنان نیست و به احتمال قوی اقدامی در راستای انتخاب رئیس‌جمهور مدنظر خودشان باشد. به گفته او در این راستا احتمال دارد که نام «ژوزف عون» فرمانده ارتش به عنوان گزینه ریاست‌جمهوری بار دیگر مطرح شده و شانس بیشتری پیده کند.

این منبع سیاسی لبنانی همچنین گفت که باید منتظر نوع واکنش حزب‌الله به این اتفاقات باشیم، به خصوص اینکه حزب‌الله لبنان بار دیگر توانسته است تا شانس و اقبال «سلیمان فرنجیه» برای پست ریاست جمهوری را افزایش دهد و رایزنی‌هایی در این باره با «جبران باسیل» آغاز کرده است در حالی که تا چند ماه پیش اکثر متحدان مسیحی حزب‌الله با ریاست‌جمهوری «سلیمان فرنجیه» مخالف بودند.

لبنان بار دیگر وارد خلأ ریاست‌جمهوری شده و از اکتبر سال گذشته که دوره میشل عون به پایان رسید، این کشور هنوز رئیس‌جمهور ندارد و جلسات چند باره پارلمان نیز هر بار به حد نصاب لازم نمی‌رسد.

کارشناسان درگیری‌های خونین در عین‌الحلوه را مشکوک دانستند و گفتند که بعید ندانست رژیم صهیونیستی در این فتنه نقش داشته باشد؛ زیرا در سایه افزایش قدرت بازدارندگی حزب‌الله لبنان و تضعیف ارتش اشغالگر به دلیل اختلافات و درگیری‌های داخلی، ایجاد هرگونه تنش و درگیری در داخل لبنان به ویژه در مرز‌های جنوبی این کشور به نفع تل‌آویو خواهد بود.

پایان پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار