یادداشت/ مهدی رحیم‌آبادی

«مساجد» سنگری برای رزمندگان و محلی برای حرکت‌های ایثارگرانه

مساجد کانون ارتباط شد و حرکت‌های ایثارگرانه‌ای که در زمان جنگ اتفاق می‌افتاد باعث دلگرمی فرماندهان و رزمندگان ما شده بود و همچنین و جوانان برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در مسجد گرد هم می‌آمدند و مدیریت هماهنگی نیروها برای اعزام به مناطق جنگی در مساجد انجام می‌شد.
کد خبر: ۶۱۱۴۷۵
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۶ - 21August 2023

«مسجد» محلی برای حرکت‌های ایثارگرانه و سنگری و برای رزمندگانگروه استان‌های دفاع‌پرس ـ «مهدی رحیم‌آبادی» مدیر اسناد اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی؛ مسجد  پایگاهی مردمی و تنها رسانه ارتباطی میان مردم و روحانیت برای شکل‌دهی به حرکت‌های انقلابی و تجهیز نیروی مردمی جهت مبارزه با ظلم و ستم است و دوران دفاع مقدس از جمله دورانی است که مردم ایران بار دیگر در مقابل ظلم و ستم ایستادگی کرده و حضوری گسترده داشتند، حضور یکپارچه مردم در صحنه جنگ و حتی پشت جبهه برای کمک‌رسانی به رزمندگان، نشان از وطن‌دوستی و صیانت از آئین و فرهنگ اسلامی دارد.

امام خمینی (ره) از مسجد به عنوان «سنگر» یاد کردند چراکه در زمان جنگ تحمیلی، سنگر بودن مساجد در دو عرصه خیلی مشهود بود؛ در آن زمان فضای فیزیکی مسجد محل ارتباط و تلاقی مردم ایمان باور و مؤمن بود و همه در فضای مسجد جمع می‌شدند و یک اجتماع مؤمنانه شکل می‌دادند تا بتوانند در مقابل دشمن مشترک ایستادگی کنند بنابراین اگر دفاع مقدس شکل گرفت و توانستیم در مقابل دشمن دفاع کنیم از لحاظ بنیه و انرژی بهترین پایگاه مردمی، مسجد بود. در عرصه نرم‌افزاری هم اندیشه‌های ناب را از مسجد می‌گیریم.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی رونق اولیه به مساجد بازگردانده و به مثابه زمان پیامبر(ص) میعادگاه مسلمانان شد و افراد انقلابی، مردم را از اوضاع زمان و مشکلاتی که جامعه با آن درگیر بود، آگاه‎ کردند.

مساجد کانون ارتباط شد و حرکت‌های ایثارگرانه‌ای که در زمان جنگ اتفاق می‌افتاد باعث دلگرمی فرماندهان و رزمندگان ما شده بود، شهدا درباره مسجد سفارش‌های زیادی داشتند که راه ما را با حضور در مساجد ادامه دهید و وقتی از جبهه برمی‌گشتند شهدای ما دوباره در مسجد حضور پیدا می‌کردند و دوستانشان را در آن مکان می‌دیدند و به سمت جبهه‌ها می‌رفتند.

یکی از مهم‌ترین تحولات جنگ در پشت جبهه‌ها بود که مسجد در این میان نقش اساسی داشت و جوانان برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در مسجد گرد هم می‌آمدند و مدیریت هماهنگی نیروها برای اعزام به مناطق جنگی در مساجد انجام می‌شد.

در آن زمان مساجد کارکرد فرهنگی، تربیتی، آموزشی و نظامی و تشکیلاتی داشت، اتحاد جوانان و نوجوانان، امام جماعت مسجد، ریش‌سفیدان و هیأت امنا موجب تشکیلات منسجم برای رفع نیاز و خلأهای جنگ شد و مردم کمترین سرمایه‌های خود را تقدیم جنگ می‌کردند و از این طریق کمک‌ها جمع آوری و به رزمندگان ما می‌رسید.

پایان سخن اینکه اگر حضور و پشتیبانی مردم از رزمندگان دفاع مقدس در مساجد نبود، قطعاً ما نمی‌توانستیم با این کیفیت در مقابل کشوری که تمام جهان پشتیبان و حامی آن بوده و برای براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش می‌کردند، بایستیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها