حجت‌الاسلام رئیسی در بدو ورود به تهران عنوان کرد؛

نقش مهم «بریکس» در همکاری‌های اقتصادی و تجاری

رئیس‌جمهور گفت: بریکس یکی از ائتلاف‌های جهانی است که نقش بسیار مهمی در همکاری‌های اقتصادی و تجاری دارد و کشور‌های مهمی عضو این پیمان هستند.
کد خبر: ۶۱۲۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ - 25August 2023

نقش بسیار مهم «بریکس» در همکاری‌های اقتصادی و تجاریبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران پس از بازگشت از سفر به آفریقای جنوبی و شرکت در پانزدهمین نشست «بریکس»، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: سفری که به آفریقای جنوبی داشتیم، برای شرکت در اجلاس بریکس سفر مهمی بود؛ از این جهت که بریکس یکی از ائتلاف‌های جهانی است که نقش بسیار مهمی در همکاری‌های اقتصادی و تجاری دارد و کشور‌های مهمی عضو این پیمان هستند.

حجت‌الاسلام رئیسی افزود: اعضای بریکس به لحاظ جمعیت و تولید ناخالص داخلی، سهم مهمی در اقتصاد دارند، این ائتلاف‌های جهانی مثل «بریکس»، «شانگهای»، ائتلاف‌های نوظهوری هستند که کاملاً مخالف یکجانبه‌گرایی و با نگاه استقلال کشور‌ها برای همگرایی و همکاری در جهت پیشرفت امور ملت‌ها است.

رئیس‌جمهور گفت: موضوع عضویت جمهوری اسلامی ایران در «بریکس» از آنجا آغاز شد که سال گذشته در نشست مجازی بریکس شرکت کردیم و درخواست عضویت جمهوری اسلامی ایران در آن نشست، مطرح شد و پیگیری‌هایی نیز از طریق سران بریکس برای عضویت ایران صورت گرفت.

وی ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ژئوپلیتیک کنشگری فعال در عرصه‌های مختلف بین‌المللی دارد.

حجت‌الاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: موضوع عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس با اجماع اعضا صورت گرفت و به اتفاق آراء به عضویت جمهوری اسلامی ایران رأی داده شد.

وی با بیان اینکه طبیعتاً سازوکار‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی را می‌طلبد که این ساز و کار اجرایی همکاری ما بابریکس فراهم شود، افزود: با سرعت این سازوکار‌ها در حال ایجاد است، از آن زمانی که عضویت اعلام شد، همکاران وزارت خارجه کشورمان بررسی‌هایی را انجام داده‌اند، یکی از مفاهیمی که مطرح شد، ایجاد صندوق بریکس بود که تمرکز بریکس بر همکاری‌های تجاری و اقتصادی است.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: نظام سلطه به دنبال آن است که با سلطه‌گری، اجازه رشد اقتصاد کشورمان را ندهد؛ اما رشد اقتصادی کشور ما در جهت ارتباط با کشور‌های مستقل منطقه و جهان است که می‌تواند اقتصاد مقاومتی را در کشور رقم بزند.

حجت‌الاسلام رئیسی همچنین گفت: یکی از مزایای عضویت در بریکس آن است که موجب توانمندی کشورمان در حوزه قدرت سیاسی خواهد شد؛ زیرا ارتباط جهانی، حتماً قدرت سیاسی جمهوری اسلامی ایران را ارتقا خواهد داد؛ یعنی ارتباط با سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای به توان سیاسی و اقتصادی کشور خواهد افزود.

وی هدف اصلی دولت سیزدهم را حفظ منافع ملی کشور دانست و افزود: محور اصلی فعالیت‌های دولت نیز بر همین اساس است و آنچه که انجام شده نیز یک رخداد اتفاقی نبوده است، بلکه یک سیاست انتخابی بوده و هدف دولت آن نیز این است کار واقعی در زندگی مردم انجام دهیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: عضویت ایران در بریکس، رویداد قابل توجهی است که باید نهایت بهره را از این عضویت برای کشورمان و منافع ملی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام رئیسی تأکید کرد: در ابتدای دولت سیزدهم گفتیم که در سیاست خارجی، یک گزینه را دنبال نمی‌کنیم و با یک پرونده روی میز مواجه نیستیم؛ در سیاست خارجی هم یک سری کار‌های نیمه‌تمامی وجود داشت که باید آن‌ها را به سامان برسانیم؛ یکی از آن‌ها موضوع رفع تحریم‌هاست که باید این پرونده را دنبال کنیم تا این تحریم‌های ظالمانه پایان یابد.

وی در ادامه با بیان اینکه دولت مردمی هرگز سیاست خارجی کشور را زمینه‌ای برای منازعات و مشاجرات حزبی و جناحی تبدیل نخواهد کرد، عنوان کرد: آنچه برای ما اهمیت و اولویت دارد، تضمین و تأمین منافع کشور و مردم است و امیدواریم بتوانیم از این رویداد قابل توجه نهایت بهره‌برداری را در این زمینه داشته باشیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به آغاز هفته دولت و اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته طی دو سال گذشته، با بیان اینکه سیاست دولت متوقف نکردن ظرفیت‌های کشور به یک گزینه و دنبال کردن پرونده‌های متعدد و نیمه‌تمام بوده است، افزود: یکی از پرونده‌هایی که از ابتدای آغاز به کار دولت در دستورکار بوده، موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه از اقتصاد کشور بوده است و در کنار این مسئله موضوع ارتباط با همسایگان که سال‌ها مغفول واقع شده و در حد روابط دیپلماتیک متوقف مانده بود، پیگیری شد و در دستورکار قرار گرفت و بحمدالله ظرف دو سال گذشته، تلاش‌های صورت گرفته در زمینه ارتباط‌گیری مؤثر با همسایگان، کشور‌های اسلامی و کشور‌های همسو آثار و دستاورد‌های قابل‌توجهی برای کشور داشته است.

حجت‌الاسلام رئیسی عضویت در پیمان‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با هدف اتصال کشور به زیرساخت‌های اقتصادی قدرت‌های نوظهور را از دیگر اقدامات دولت طی دو سال گذشته برشمرد و افزود: همچنین در موضوع تجارت خارجی و سهم اندک کشور از بازار‌های جهانی به رغم برخورداری از ظرفیت‌های کم‌نظیر نیز اقدامات مؤثری صورت گرفت که رکورد رشد تجارت خارجی طی چهار سال گذشته شکسته شد و به ملت عزیز ایران عرض می‌کنم امروز فرزندان شما در دولت در انجام وظایف خود در راستای تحقق منافع ملت از هیچ اقدامی فروگذار نخواهند کرد.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به برگزاری ۱۴ دیدار رسمی و غیررسمی در سفر به آفریقای جنوبی، توافق برای توسعه و تجهیز پنج پالایشگاه کشور آفریقای جنوبی با صدور تجهیزات فنی و مهندسی را از دیگر رهاورد‌های این سفر با رایزنی وزرای دولت در حاشیه اجلاس سران بریکس برشمرد و گفت: فضایی که در این سفر و در سفر قبلی به قاره آفریقا مشاهده کردم، افزایش و تقویت روحیه ضد استعماری در میان ملت‌ها و مسئولان آفریقایی با رویکرد تضمین و تأمین استقلال مردم آفریقا بود و این روحیه ما را هرچه بیشتر به آفریقا نزدیک و زمینه همکاری‌های تجاری و اقتصادی و همچنین تلاش‌های مشترک در مقابله با یکجانبه‌گرایی در جهان فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار