به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «علی رمضانی» مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در گفتوگو با شبکه خبر سیما، با اشاره به آغاز به کار رسمی شبکه کتاب اظهار داشت: ظرفیت حوزه نشر ایجاب میکرد که در فضای رسانههای تصویری هم به این موضوع بپردازیم و به کمک بال رسانه رونق بیشتری به حوزه کتاب دهیم.
رمضانی با بیان اینکه در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ ظرفیتسنجی برای ایجاد شبکه کتاب انجام شد، گفت: در تعاملی که با شبکههای مختلف صداوسیمای جمهوری اسلامی در این دوره از نمایشگاه صورت گرفت، نشان داده شد که حوزه نشر کشور ظرفیت برنامهسازی و ایجاد یک شبکه مستقل را دارد.
وی با اشاره به پخش آزمایشی شبکه کتاب به مدت ۹ ماه عنوان کرد: از اردیبهشتماه تا آبانماه ۱۴۰۱ زیرساختهای این شبکه فراهم و پس از آن نیز پخش آزمایشی شبکه آغاز شد. برنامههای ترکیبی معرفی کتاب و دستاندرکاران صنعت نشر و همچنین ظرفیتهای نویسندگان، شاعران، مصححان، ویراستاران و همه اهالی قلم در کشور نشان داد با اجرای روزانه چندین برنامه کتابی در کشور، ظرفیت پرداخت بیشتر به این حوزه وجود دارد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: سالانه در کشور قریب به صد و ۱۱ هزار عنوان کتاب منتشر میشود که حدود ۷۰ تا۸۰ هزار عنوان آن چاپ اول است؛ برای اینکه به عموم مخاطبان در سنین مختلف کمک شود تا بتوانند بهترین آثار را انتخاب کنند، در این شبکه برنامههای مختلفی تولید و پخش شده و خواهد شد. تاکنون نیز بیش از هزار عنوان کتاب با عنوان دستیاری مخاطبان حوزه کتاب معرفی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامههای شبکه کتاب توضیح داد: رویدادهای حوزه کتاب که در کتابفروشیها، کتابخانهها و دیگر محلهای مختلف در کشور شکل میگیرد و محافل ادبی و کتابیِ متفاوتی که برگزار میشود، از این شبکه پخش شده و میشود. تاکنون روزانه به طور متوسط یک ساعت برنامه زنده پخش میشد. اکنون این شبکه بیش از شش ساعت پخش دارد و تکرار برنامهها هم در دستور کار است. اطلاعرسانی درخصوص برنامههای این شبکه از طریق شبکههای اجتماعی و فضای پیامکی انجام شده و به توسعه مخاطب میپردازد.
رمضانی اضافه کرد: این شبکه در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و در تعامل با شبکههای رادیویی و تلویزیونی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توانست فراز دیگری را تجربه کند و الگوی دیگری از برنامهسازی را به اشتراک بگذارد و به عنوان یک مجموعه که در حال پرورش استعدادهای حوزه کتاب برای برنامهسازی تلویزیونی است، خود را تثبیت کرد.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان اینکه معمولا در دوره آزمایشی برای سنجش توانمندی و امکان تحقق عملیاتی ایده پیشبینی میشود، اشاره کرد: اینکه صدا و سیما و معاونت فضای مجازی به این نتیجه رسیدند که شبکه کتاب میتواند به صورت رسمی پخش خود را آغاز کند نتیجه کوشش و تلاش اهالی صنعت کتاب بود؛ آنها توانستند ایده، ضرورت و ظرفیت این حوزه را اثبات کنند و بگویند یک یا چندین شبکه امکان برنامهسازی برای این حوزه را دارد و مخاطبان را به خود جلب میکند.
وی درباره ایده برنامهسازی مخاطبان برای شبکه کتاب و با اشاره به اینکه هدف اصلی شبکههایی که در فضای مجازی شکل میگیرند تعامل با مخاطبان است، گفت: در مدت زمان فعالیت شبکه پویشهایی اجرا شد که مخاطبان خود کتابهایی را معرفی کردند و این تولیدات پخش شد؛ لذا تعاملی بودن یکی از ویژگیها و وجوه ممتاز شبکه کتاب است. بسترهای ارتباطی با این شبکه به آدرس ketab.tv در شبکههای اجتماعی و فضای وب در دسترس است و مخاطبان میتوانند از این طریق با شبکه ارتباط بگیرند.
رمضانی در بخش پایانی سخنان خود، کتاب را کالایی دانست که استفاده از آن در کشور به صورت همهگیری و عمومی درحال رشد روزافزون است.
وی در توضیح بیشتر ظرفیتهای صنعت نشر کشور گفت: ظرفیتهای حوزه کتاب برای ارکان و اهالی کتاب هم مغفول بود و بعد از آغاز به کار این شبکه برخی از مسئولان حوزه کتاب نیز اذعان میکردند که فکر نمیکردند تا این اندازه رویداد کتابی در سطح کشور برگزار شود.
«تلویزیون اینترنتی کتاب» نخستین شبکه تخصصی حوزه کتاب و نشر در ایران است که سال ۱۴۰۱ راه اندازی شد و زیر نظر خانه کتاب و ادبیات ایران فعالیت میکند. علاقهمندان میتوانند از طریق تارنمای ketab.tv بیننده برنامههای این شبکه باشند.
انتهای پیام/ 121