به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، وقتی لباس پاسداری به تن میکردند، تمام توان و فکرشان را میگذاشتند تا به تکلیف عمل کنند. تکلیفی که خیلی وقتها انجام دادنش به قیمت جانشان تمام میشد و همین جان سپردن در راه انجام به تکلیف یکی از آرزوهایشان بود.
بعضی از این شهدا در همان سالهای نخست پاسداری و در دوران جنگ تحمیلی یا مبارزه با گروهکهای ضدانقلاب به آرزویشان که شهادت بود، رسیدند، اما بعضی از این سبزپوشان ماندند و پس از چند سال جهاد در مسیر حفظ امنیت، پیشرفت در زمینههای نظامی و علمی و سازندگی، مبارزه با تروریسم به رفقای شهیدشان پیوستند.
جمعی از شهدای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تسلط بر علوم نظامی، استراتژیک، هوا و فضا، تسلط بر روابط و معادلات منطقهای و مدیریت کلان توانستند کشور را به قله نزدیکتر کنند که این سعی و تلاش و خلوصشان برای همیشه در تاریخ انقلاب اسلامی ثبت خواهد شد.
شهید حسن باقری
پاسدار جوانی که توانست به استراتژیست بزرگ جنگ تبدیل شود
یکی از شهدای پاسدار که از وی به عنوان نابغه جنگ یاد میشود، شهید غلامحسین افشردی معروف به حسن باقری است. وی که متولد ۱۳۳۴ بود، سال ۵۸ وارد گروه سیاسی و فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی شد و یکی از گزارشهای خبری و مهم وی مربوط به شکست مفتضحانه آمریکا در طبس است. شهید باقری که در روزنامه جمهوری اسلامی مشغول به کار بود، توسط آیتالله خامنهای به محسن رضایی که آن موقع مشغول تأسیس اطلاعات سپاه بود، معرفی شد.
شهید حسن باقری با شروع جنگ تحمیلی به جبهههای جنوب خوزستان رفت. آن زمان هنوز اطلاع دقیقی از حد پیشروی نیروهای عراقی وجود نداشت. وی در آن شرایط مسئول اطلاعات ستاد عملیات جنوب شد و شروع به جمعآوری اطلاعات و شناسایی تمام مناطق جنوب کرد. این اقدام وی آغاز تأسیس واحد اطلاعات رزمی در سپاه بود.
شهید حسن باقری که در ۲۴ سالگی وارد جبهه شده بود، ظرف دو سال توانست به استراتژیست بزرگ جنگ تبدیل شود و واحد اطلاعات رزمی در سپاه و جنگ را پایهگذاری کند. او به قدری نابغه بود که گفته میشود صدام از صدای او از پشت بیسیم وحشت داشت.
این فرمانده جوان جنگ در عملیاتهای شکست حصر آبادان، طریقالقدس، فتحالمبین، آزادسازی خرمشهر، مسلمبنعقیل و محرم نقش زیادی داشت. او سرانجام پیش از آخرین شناساییاش که مربوط به عملیات والفجر مقدماتی بود، به تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۳۶۱ و در سنگر دیدبانی بر اثر اصابت خمپاره به شهادت رسید. شهیدی که معتقد بود با خلوص و سعی و تلاش به توفیق شهادت میرسیم. شهیدی که تا مدتها همسر وی نمیدانست در جبهه مسئولیت دارد و فرمانده است. شهید باقری در پاسخ به این سؤال که در جبهه چه کار میکند، گفته بود: من سقای بچههای بسیجیام.
شهید حسن طهرانی مقدم در حال توضیح دستاوردهای علمی صنایع موشکی ایران به رهبر معظم انقلاب
شهید طهرانیمقدم؛ بنیانگذار یگان موشکی سپاه
شهید «حسن طهرانیمقدم» متولد ۱۳۳۸ بود که پس از طی تحصیلات مقدماتی، موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته مهندسی صنایع شد. این شهید که در آغازین روزهای تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت آن درآمده بود، در دوران جنگ عراق و ایران، جزو نخستین فرماندهان توپخانه سپاه و بنیانگذاران این واحد بود.
شهید حسن طهرانیمقدم بنیانگذار یگان موشکی سپاه است که با گذراندن دوره موشکی در سوریه، این واحد ارزشمند را در زمان جنگ مدیریت میکرد. او در سال ۱۳۶۴ به سمت فرمانده موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد و همچنان تحقیقات خود را درباره ساخت موشک و راکت ادامه داد.
راکت نازعات، موشک شهاب ۳، قیام، قدر، عاشورا و خلیجفارس، جزو تولیدات موشکی ایران در دوران مدیریت اوست. شهید حسن طهرانیمقدم در سال ۱۳۸۵، مسؤولیت سازمان جهاد خودکفایی سپاه را بر عهده گرفت و تا روز شهادتش در حادثه انفجار مهمات یکی از پادگانهای تحت امر در تاریخ ۲۱ آبانماه سال ۱۳۹۰، برای تولید و گسترش تسلیحات موشکی کشور فعالیت داشت.
شهید حاج قاسم سلیمانی، بینیاز از هرگونه توضیحی سردار بزرگ و فاتح جنگ در محور مقاومت
پاسداری با محبوبیت جهانی
سردار حاج قاسم سلیمانی یکی از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که امروز محبوبیت جهانی دارد و با گذشت بیش از ۳ سال از شهادتش هنوز داغ فراقش بر دلهاست.
سردار سلیمانی فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله در دفاع مقدس بود که پس از پایان جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران در سال ۱۳۶۷ به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی ایران هدایت میشدند. او تا قبل از انتصاب به فرماندهی سپاه قدس، با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان میجنگید.
سردار حاج قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۹ با حکمی از سوی آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان فرمانده سپاه قدس انتخاب شد و در این نیرو فعالیتهای گستردهای در زمینه تقویت و گسترش فعالیتهای محور مقاومت داشت. همین اقدامات سردار سلیمانی در جبهه مقاومت و سپس مبارزه با داعش و جبههالنصره موجب محبوبیت بیش از پیش این چهره نظامی شد. ناکامی رژیم صهیونیستی و آمریکا در رسیدن به اهداف خود در خصوص فلسطین و لبنان و غرب آسیا انگیزهای بود تا سردار سلیمانی و همراهانش در ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ با دستور و نظارت مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا ترور شوند.
سردار نورعلی شوشتری، محبوب مردم بود
پاسداری که دغدغه وحدت مسلمین را داشت
سردار شهید «نورعلی شوشتری» یکی از فرماندهان شجاع در جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران بود که ۷ بار مجروح شد. وی در عملیات مرصاد هم فرمانده بود و «در تماس مرحوم حاج سید احمد خمینی با وی و ابلاغ گزارش پیشرفت عملیات توسط آن مرحوم به امام خمینی (ره)، حضرت امام خطاب به سردار شوشتری میفرمایند: در این دنیا که نمیتوانم کاری بکنم. اگر آبرویی داشته باشم در آن دنیا قطعا شما را شفاعت خواهم کرد.»
سردار شوشتری بعد از جنگ هم در میدان بود و برای امنیت مردم تلاش میکرد و همیشه میگفت: «آرزو دارم در میدان جنگ باشم و به شهادت برسم و جسم ناقابلم در راه خدا تکهتکه شود».
وی که جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه بود، دغدغه وحدت مسلمین و امنیت مرزهای شرقی را داشت در «همایش وحدت اقوام و مذاهب سیستانوبلوچستان» به تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۳۸۸ بر اثر انفجار تروریستی توسط گروهک جندالله به سرکردگی عبدالمالک ریگی به آرزویش رسید و «شهید وحدت» نام گرفت.
شهید حسین همدانی، سردار مدافعان حرم و مستشار نظامی ایران در سوریه
از فرماندهی جنگ تا شهادت در راه دفاع از حرم
سردار حسین همدانی از پایهگذاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده منطقه عملیاتی بازی دراز در جبهه غرب در زمان دفاع مقدس، عضو شورای عالی فرماندهی سپاه استان همدان، فرمانده لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) استان همدان، فرمانده لشکر۱۶ قدس استان گیلان و معاونت عملیات قرارگاه قدس بود.
وی پس از دفاع مقدس مسئولیتهایی همچون فرماندهی قرارگاه نجف اشرف، فرماندهی لشکر ۴ بعثت، ریاست ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران، جانشینی فرماندهی نیروی مقاومت بسیج سپاه (دو دوره)، مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جانشینی سازمان بسیج مستضعفین و فرماندهی سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ را بر عهده داشت.
با حمایتهای سردار همدانی کتابهای متعدد و ماندگاری پیرامون دفاع مقدس به قلم حسین بهزاد و گلعلی بابایی نوشته شد. سرانجام سردار حاجحسین همدانی در مهر ماه سال ۹۴ حین انجام ماموریت در سوریه به شهادت رسید.
سردار شهید علی هاشمی از مؤسسان سپاه حمیدیه و فرمانده قرارگاه نصرت، شهید مصطفی چمران فرمانده ستاد جنگهای نامنظم، پاسدار شهید سیدمحمدعلی جهانآرا، سرلشکر یوسف کلاهدوز، شهید محسن وزوایی، پاسدار شهید محمّد بروجردی، شهیدمحمد ابراهیم همت، شهید مهدی باکری، شهید محمدرضا دستواره، شهید حسین خرازی، پاسدار شهید احمد کاظمی، سردارشهید عبدالله اسکندری و حاج اصغر پاشاپور جمعی دیگر از شهدای پاسدار هستند که اقدامات ماندگاری برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی داشتند که شرح هر کدام از اقدامات این شهدا در برهههای مختلف مجال زیادی را میطلبد.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۱۳۴