«حسن هانیزاده» کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاعپرس، در خصوص برگزاری باشکوه، استکبارستیز و دشمنشکن راهپیمایی اربعین حسینی اظهار داشت: راهپیمایی اربعین بهعنوان یک پدیده اسلامی و انسانی در عرصههای منطقهای بویژه در جغرافیای ایران و عراق بوجود آمده است.
هانیزاده افزود: با توجه به جایگاه و اهمیتی که نهضت عاشورا در تاریخ اسلام و تاریخ تشیع دارد؛ لذا به نظر میرسد که مردم آزاده جهان صرفنظر از گرایشهای سیاسی و مذهبی به این نتیجه رسیدند که نهضت و قیام امام حسین (ع) بهعنوان نیروی محرکه ملتهای مستضعف جهان در عرصه تعاملات جهانی شکل گرفته است.
کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: راهپیمایی اربعین صرفنظر از جنبههای دینی و مذهبی که از آن برخوردار است پذیرای بیش از ۲۰ میلیون نفر از ۸۰ کشور جهان است که در یک بازه زمانی معین و مشخص همه به سمت کربلا حرکت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری همه ساله مراسم اربعین حسینی در عراق در شرایطی همه ساله انجام میشود که موضوع امنیت مسئلهای چالش برانگیز است، اما عشق به امام حسین (ع) و اینکه این امام عزیز الگوی آزادگی ملتهای جهان محسوب میشود، شاهد هستیم که مردم سراسر جهان با تحمل رنجها و مشقتهای فراوان به سمت کربلا سرازیر میشوند و به زیارت مرقد مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) میپردازند.
هانیزاده اضافه کرد: مراسم راهپیمایی اربعین یک پدیده تاریخی و جهانی است که الان شکل گرفته و هر سال نسبت به سال قبل از آن گستردهتر نیز میشود. در حال حاضر ابعاد شناختی امام حسین (ع) و نهضت عاشورا برای اکثر ملتهای جهان روشن شده است. در این درحالی است که در گذشته مردم جهان شناختی از امام حسین (ع) نداشتند.
کارشناس مسائل بینالملل یادآور شد: اکنون با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک الگوی مبارزاتی برای ملتهای تحت ستم جهان قرار گرفته است به نظر میرسد راهپیمایی اربعین دارای ابعاد سیاسی، مبارزاتی و دینی است و به همین دلیل در آستانه اربعین حسینی، قدرتهای استکباری برای تحت الشعاع قراردادن این راهپیمایی پرشکوه دست به عملیات تخریبی میزنند و سعی میکنند تا ناامنیها را در عراق و ایران و همچنین در محور مقاومت افزایش بدهند و دست به اعمال تخریبی بزنند.
وی تصریح کرد: به هر حال نهضت امام حسین (ع) همانند سیلی توفندهای است که قدرتهای استکباری را درهم میکوبد و هر سال وسیعتر و در اذهان عمومی گستردهتر میشود.
انتهای پیام/ ۱۳۴