رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا:

«تواضع» از شاخص‌های حاکمان دینی است

حجت الاسلام «سعیدی» گفت: مسئولان نظام الگو هستند و نباید در آنان تبختر و تکبر وجود داشته باشد، قطعا تواضع از شاخص‌های حاکمان دینی همچون رسول الله (ص) و امیر مؤمنان (ع) است.
کد خبر: ۶۱۳۶۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۰ - 30August 2023

«تواضع» از شاخص‌های حاکمان دینی است

به گزارش دفاع‌پرس از رشت، حجت‌الاسلام «علی سعیدی» رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا (چهارشنبه) در مراسم استانی بزرگداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر که در مصلی امام خمینی (ره) شهر رشت برگزار شد، با اشاره به توصیه قرآن به همراهی با «صادقین» بنابر آیه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَ کُونُوا مَعَ الصّادِقینَ»، اظهار داشت: کسانی که در اداره امور مسلمانان نقش دارند و متعد به ایمان و تقوا هستند، از مصادیق «صادقین» بوده و مردم نیز باید به صادقان رأی دهند و با مسئول صادق همراه شوند.

رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به گذشت دو سال از عمر دولت سیزدهم افزود: مقام معظم رهبری در دوران دولت‌های نهم و دهم که صحبت از دولت اسلامی شده بود، مراحلی را برای انقلاب مطرح فرمودند که هر مرحله مقدمه مرحله دیگر است؛ انقلاب، نظام، دولت، جامعه، کشور و امت اسلامی از جمله این مراحل است که در عصر رسول الله (ص) نیز شاهد آن بودیم. پیامبر در مکه فردسازی کرد و سپس در مدینه علاوه بر فردسازی، به ملت و دولت‌سازی پرداخت و این مجموعه را به سمت مکه برد و زمینه حکومت سازی را فراهم کرد.

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) همین مراحل را برای انقلاب ما طراحی کرده بود، تصریح کرد: اگر دولت‌های بعد به وظایف خود عمل می‌کردند، ما امروز باید شاهد شکل‌گیری امت اسلامی می‌بودیم؛ اگرچه چنین شرایطی در کشور ما وجود دارد، اما به آنچه که مد نظر امام و رهبری بود در دولت‌های پیشین جامه عمل پوشانده نشد.

حجت الاسلام سعیدی با اشاره به ویژگی‌های دولت اسلامی براساس دعای «اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَهٍ کَرِیمَهٍ»، خاطرنشان کرد: شاخص دولت اسلامی و کریمه، عزت اسلام و عزت اهل اسلام و عزت جغرافیای جهان اسلام و عزت ملت مسلمان و عزت منطقه مقاومت و عزت ملت ایران است؛ از طرف دیگر چنین دولتی ذلت و تخریب جریان نفاق و کفر و شرک و الحاد را در دستورکار دارد.

وی نقاط اشتراک و افتراق دولت شهید رجایی با دولت آیت الله رئیسی را برشمرد و تاکید کرد: در دولت شهید رجایی یک همراهی و همفکری در دولتمردان وجود داشت؛ اگرچه عمر کوتاه این دولت موجب شد شاهد به ثمر نشستن ایده‌ها و برنامه‌های شهید رجایی نباشیم.

رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با بیان اینکه دولت آیت‌الله رئیسی با دولت‌های پیشین تفاوت ماهوی دارد، متذکر شد: اولین شرط دولت کریمه این است که مبانی فکری و ایده‌ها و آرمان‌ها و مواضع و بینش رئیس جمهور منطبق با، ولی فقیه باشد؛ در واقع مبانی و اصول و شاخص‌های انقلاب کاملا باید در رئیس جمهور تئوریزه و نهادینه شده باشد و کوچک‌ترین زاویه‌ای با مبانی فکری و عملی، ولی فقیه نداشته باشد.

وی مردمی بودن را یکی از شاخص‌های دولت شهید رجایی دانست و افزود: این مردمی بودن را در قامت آیت‌الله رئیسی می‌بینیم، زیرا رئیس جمهور دولت سیزدهم با مردم ارتباط دارد و در کنار مردم و با مردم و برای مردم و در خدمت به آنهاست. رئیس جمهور با رأی مردم بر سر کار می‌آید و لذا باید خادم مردم باشد و دولتمردان نیز در خدمتگزاری به مردم تلاش شبانه روزی کنند.

حجت الاسلام سعیدی ولایی بودن را دومین ویژگی دولت کریمه شهید رجایی دانست که مصادیق آن در دولت سیزدهم نیز مشاهده می‌شود و تصریح کرد: ولایی بودن یعنی باور به اینکه، ولی فقیه در سلسله مراتب ولایت الهی است. ساحت ولایی باید در تار و پود نظام اسلامی تجلی پیدا کند و اگر بناست، ولی فقیه جانشین امام زمان (عج) باشد، ایده‌ها و آرمان‌ها و تفکرات و تدابیر وی باید در جای جای انقلاب تسری یابد و رئیس جمهور و سایر قوا مسئول تحقق این ایده‌ها و آرمان‌ها و تدابیر هستند.

وی با تأکید بر لزوم پذیرش سیاست‌ها و تدابیر، ولی فقیه، برخورد گزینشی با منویات رهبر را در شأن دولت اسلامی ندانست و خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در عمل به تدابیر رهبر نباید منافع و مصالح خود را مد نظر قرار دهد و اگر چنین شود، آن دولت اسلامی نیست. تلاش برای تحقق فرمان، ولی فقیه یکی از ویژگی‌های بارز سردار سلیمانی بود که باید در رئیس جمهور دولت اسلامی عینیت داشته باشد.

رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا تاکید کرد: ساده زیستی یکی دیگر از ویژگی‌های مشترک دولت شهید رجایی و دولت آیت الله رئیسی بوده، البته ساده زیستی رئیس جمهور خیلی مهم است و اگر بناست که مردم از دولت الگو بگیرند، رئیس جمهور خودش باید ساده زیست باشد؛ قناعت و صرفه جویی از دیگر ویژگی‌های دولت اسلامی شهید رجایی است و دولت باید بتواند هزینه‌ها را به حداقل برساند، همچنین پرهیز از فساد یکی از لازمه‌های دولت اسلامی است.

وی بی توجهی برخی از دولت‌ها نسبت به فساد را یکی از مصیبت‌های نظام دانست که موجب رنجش مردم شده و متذکر شد: فساد در جمهوری اسلامی جایی ندارد؛ البته آیت الله رئیسی هم در قوه قضائیه و هم در دولت، برخورد و مبارزه با فساد را در دستورکار قرار داده است.

حجت الاسلام سعیدی با تأکید بر لزوم توجه دولتمردان به تواضع و فروتنی به ویژه در مقابل مردم به عنوان یکی از ویژگی‌های دولت اسلامی، تصریح کرد: مسئولان نظام الگو هستند و نباید در آنان تبختر و تکبر وجود داشته باشد، قطعا تواضع از شاخص‌های حاکمان دینی همچون رسول الله (ص) و امیر مؤمنان (ع) است.

وی تعبد نسبت به دین و شریعت را از مهمترین ویژگی‌های دولت اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: اگر دولت‌های گذشته نسبت به بیانات رهبر انقلاب درباره تهاجم فرهنگی بی توجهی نمی‌کردند، امروز با پدیده بی حجابی مواجه نمی‌شدیم. نباید رضایت مخلوق را بر رضایت خالق ترجیح دهیم و به خاطر رأی، شریعت را زیر پا بگذاریم؛ البته شاهد ایثار و ادای تکلیف آیت‌الله رئیسی در حوزه حجاب هستیم که حل این مشکل به زمان نیاز دارد.

رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا از مدیریت جهادی به عنوان ویژگی دولت اسلامی یاد کرد و افزود: آیت‌الله رئیسی و دولتمردان او شبانه روزی کار می‌کنند و زمان نمی‌شناسند و از استراحت خود می‌زنند تا مشکلات مردم را حل کنند؛ البته برای قضاوت درست درباره دولت‌ها باید به نقاط افتراق آن‌ها نیز بپردازیم که یکی از نقاط افتراق دولت شهید رجایی و دولت سیزدهم، فاصله زمانی آن با انقلاب است.

وی با بیان اینکه شهید رجایی زمانی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد که فضای انقلاب بر کشور حاکم بود، تاکید کرد: دولت سیزدهم زمانی بر سر کار آمده که چهار دهه با انقلاب فاصله داریم و لذا اداره کردن امور سخت‌تر شده، زیرا گسست نسلی رخ داده است؛ نسل شهید رجایی دست پرورده انقلاب بود و دفاع مقدس را پیش برده بود، اما دولت سیزدهم با نسل چهارم و نسل پنجمی سر و کار دارد که فضای انقلاب را ندیده و جنگ را لمس نکرده است.

حجت الاسلام سعیدی با اشاره به پیشرفت‌های سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه اخیر، متذکر شد: امروز ایران با موشک‌های خود معادلات منطقه را تغییر می‌دهد و در بخش‌های علمی و صنعتی نیز اتفاقات کم نظیری در حال رخ دادن است که نمونه آن را در جابجایی دکل نفتی مشاهده کردیم.

وی با بیان اینکه امروز با فراگیری تحریم‌های ظالمانه مواجه هستیم؛ در حالی که در دولت شهید رجایی تنها تحریم تسلیحاتی و تجهیزات دفاعی بودیم، افزود: دنیا تحریم‌های صد درصدی را علیه ایران بسیج کرد و حتی پول‌های ما در عراق آزاد نمی‌شد، اما شاهد حضور موفق ایران در بریکس و شانگ‌های هستیم که نشان‌دهنده قدرت دولت سیزدهم است، در واقع تحریم‌ها عملا شکسته شده است. حدود ۴۰ کشور تمایل به عضویت در بریکس دارند و ۲۳ کشور درخواست رسمی داده‌اند، زیرا کشور‌های عضو بریکس ۴۲ درصد جمعیت دنیا را شامل می‌شوند و لذا پذیرش ایران در کنار قدرت‌های بزرگ یکی از افتخارات دولت سیزدهم است.

رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به افزایش جمعیت کشور از ۳۵ میلیون نفر در دولت شهید رجایی به ۸۵ میلیون نفر در دولت سیزدهم تصریح کرد: در دولت شهید رجایی با فضای جنگ و پایین بودن انتظارات مردم مواجه بودیم، اما امروز انتظارات مردم چندصد برابر شده و شاهد جابه جایی نیاز‌ها با خواسته‌ها هستیم؛ متأسفانه بخشی از خواسته‌های جامعه امروز، نیاز نیست و دولت باید نیاز را با خواسته جایگزین کند.

وی فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را یکی از مهمترین و بزرگترین تفاوت‌های دولت شهید رجایی و دولت سیزدهم دانست و خاطرنشان کرد: امروز شبکه جهانی در قالب یک گوشی تلفن همراه در اختیار هر جوانی قرار دارد و لذا در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ شاهد برخی از پیامد‌های منفی این فضا بودیم که در لایه‌هایی از جامعه ما سر باز کرد. مدیریت فضای مجازی در دستورکار بسیاری از کشور‌های قدرتمند از جمله روسیه و آمریکا بوده اگر می‌خواهیم جوانان ما مهذب باشند، نمی‌توانیم این فضا را آزاد و رها کنیم.

حجت الاسلام سعیدی با انتقاد از تعطیل شدن معاونت پرورشی در ساختار آموزش و پرورش، تاکید کرد: ۵۰ هزار مدرسه فاقد معلم پرورشی داریم و لذا نمی‌توانیم انتظار تربیت اسلامی داشته باشیم. دولت سیزدهم بار تراکم مشکلات چهار دولت پیشین را بر دوش می‌کشد، دولت سازندگی فرهنگ را حذف کرد و دولت پس از آن فقط به سیاست پرداخت؛ دولت نهم عملکرد مثبتی داشت، اما در دولت دهم شاهد عملکرد منفی بودیم و حساب دولت بعد نیز در زمینه فرهنگ پاک است.

وی با اشاره به عدم مرزبندی در دولت شهید رجایی، متذکر شد: امروز با شرایطی رو به رو هستیم که برخی مرزبندی‌ها به وجود آمده و عده‌ای در برابر اصول امام و ایده‌های رهبری که تداوم بخش راه امام است، ایستاده‌اند. در دولت سیزدهم کار‌های بزرگی انجام شده که برخی این کار‌ها را زیر سوال می‌برند و حاضر نیستند که افتخارات را مطرح کنند؛ اگرچه به اذعان دشمنان، آیت‌الله رئیسی توانسته بدون تسلیم در برابر آمریکا تحریم‌ها را بشکند، اما در داخل برخی به این دستاورد‌ها اشاره نمی‌کنند.

رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به بروز و ظهور غائله‌ها و فتنه‌ها در سال‌های پس از انقلاب و اثر این فتنه‌ها در کاهش عملکرد دولت‌ها، تصریح کرد: در هر دهه از عمر انقلاب، شاهد یک فتنه و غائله بودیم که شامل بنی صدر و منتظری و کوی دانشگاه و انتخابات ۸۸ و قیمت بنزین بود؛ البته در سال گذشته با فتنه‌ای مواجه شدیم که ب قصد براندازی واقعی طراحی شده بود، اما مردم بار دیگر پای ولایت ایستادند و با اغتشاشگران همراهی نکردند.

وی با بیان اینکه دولت آیت‌الله رئیسی دقیقا براساس خط مشی امام و رهبری حرکت کرده و به دنبال تحقق آرمان‌های انقلاب است، افزود: بی تردید مشکلاتی داریم و مردم در حوزه معیشت و تأمین مسکن و هزینه زندگی با کمبود‌هایی مواجه هستند، اما نباید مصالح شخصی را به مصالح انقلاب گره بزنیم و سرنوشت مشکلات ما بر رأی دادن ما اثر بگذارد.

حجت الاسلام سعیدی با اشاره به بدهی ۴۵۹ میلیارد دلاری ترکیه و تورم ۷۵ درصدی این کشور و حضور پررنگ مردم در انتخابات آن، خاطرنشان کرد: در سوریه نیز علی‌رغم ویرانی‌هایی که دشمنان ایجاد کرده‌اند، شاهد مشارکت بالای مردم در انتخابات بودیم. امروز ایران اسلامی در اوج عزت در دنیاست و دشمنان در مقابل پیشرفت‌های ما نمی‌توانند کاری کنند لذا باید در انتخابات شرکت کنیم و رأی هدفمند داشته باشیم تا مجلس آینده به دولت برای رفع مشکلات کمک کند و مردم آثار تلاش مسئولان را در زندگی خودشان مشاهده کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار