به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «حسین مسافرآستانه» کارشناس فرهنگی و استاد دانشگاه در خصوص لزوم توجه به راهپیمایی عظیم اربعین حسینی (ع) در سینما و تلویزیون اظهار داشت: شعار دادن در خصوص حمایت از تولیدات فاخر ارزشی برای مدیران امری عادی شده و همه میدانند این شعارها هیچ مایهای ندارد! وضعیت به گونهای شده که دیگر هیچ فردی حتی در لحظه هم نمیتواند دل خود را به شعارها و وعدههای مدیران خوش کند!
مدیرعامل پیشین موسسه رسانههای تصویری در گفتوگویی افزود: وعده و عید همیشه وجود داشته و دارد، اما مهم اینجا است که این وعدهها هیچ گاه عملی نشده! ما وعده مسئولان را همواره شنیدیم، اما این وعدهها بدل به حمایت نشده است.
وی سپس با بیان اینکه دیگر کم کاری بس است و باید وارد میدان شد اظهار داشت: امیدوارم مدیران فرهنگی و سینمایی و تلویزیونی تدبیری اندیشه کنند تا در خصوص مسائل مهمی نظیر واقعه بی نظیر عاشورای حسینی (ع) و اربعین حسینی (ع) بیش از این اهمال کاری نشود.
مسافرآستانه ادامه داد: باید در این خصوص هزاران اثر تولید شود، چون ایدههای ناب از این واقعه فراوان است. نکته قابل تأمل اینکه این قبیل تولیدات برای سایر کشورها به ویژه کشورهای مسلمان و شیعه نشین بسیار جذاب است.
این کارشناس فرهنگی در همین راستا متذکر شد: در پیاده روی اربعین مردم از کشورهای مختلف شرکت میکنند تا ببینند چه اتفاقی رخ میدهد. تولید فیلمهایی در این زمینه میتواند در عرصه بین الملل و تعیین نقشه راه و استراتژی فرهنگی کشور بسیار موثر باشد، اما افسوس که خروجی مثبتی را شاهد نیستیم و مدیران در این زمینه کمتر تلاشی را صورت نمیدهند.
مدیر سابق هنرهای نمایشی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با تأکید بر اینکه اربعین در این سالها خودش بدل به یک رویداد و اتفاق فرهنگی و هنری بزرگ شده که کل مردم و کشور را به صحنه کشانده و درگیر کرده است تصریح کرد: خروجی این آیین و رویداد بزرگ در آثار هنری باید نمود پیدا کند. همانطور که اکثریت باورها و اعتقادات از دل آیینها درآمده ما باید به این آیین مهم نیز با تمام قوا و جان مان تلاش کنیم.
مسافرآستانه راهپیمایی عظیم اربعین حسینی (ع) را در دنیا بی نظیر و بی مانند دانست و در این باره خاطرنشان کرد: ما با آیینی روبرو هستیم که توسط خود مردم به صورت کاملاً خودجوش شکل گرفته! این به خودی خود بی نظیر است! ما باید ایدههای مختلفی از این راهپیمایی بگیریم و در سینما و تئاتر و موسیقی آنها را در قالب اثر هنری به مردم دنیا عرضه کنیم.
وی در پایان این گفتوگو افزود: قطعاً این اتفاق نیاز به برنامه ریزی و حمایت از سوی مدیران فرهنگی دارد که تاکنون چنین برنامه ریزی و اهتمامی وجود نداشته است. پروژههای مهم عاشورایی باید به کرات در سینمای ایران تولید شوند و همه میدانیم که خلق این نوع آثار هنری بدون حمایت دولت و مدیران فرهنگی امکان پذیر نیست و هرچقدر ایده جالب به ذهن هنرمند بیاید تا حمایت نشود نمیتواند به منصه ظهور برسد. متأسفانه بنده ندیدم جایی، اداره ای، مدیری در این خصوص اعلام حمایت کرده باشد و این بسیار متأثرکننده است.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴