به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «علی بهادری جهرمی» سخنگو و دبیر هیأت دولت در دوره دانشجویی جمعی از دانشجویان دانشگاههای استان سیستان و بلوچستان که در شهر قم برگزار شد، حضور پیدا کرد و ضمن سخنرانی به سؤالات دانشجویان حاضر در این جلسه پاسخ داد.
بهادری جهرمی در مقدمه سخنانش در مورد نگاه دولت به عدالت توزیعی در سراسر کشور اظهار داشت: شعار این دولت تحقق ایران قوی از راه تشکیل یک دولت مردمی است. برخلاف دوره گذشته که دولت حل مشکلات را از راه مسیر توافقات خارجی دنبال میکرد، نگاه دولت سیزدهم این است که توسعه و پیشرفت کشور، از درون و با تکیه به ظرفیتهای داخلی محقق خواهد شد؛ البته به ظرفیتهای بیرون از کشور و سیاست خارجی نیز توجه ویژه میشود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه راه تحقق ایران قوی از روستای قوی میگذرد، ادامه داد: این دولت تحقق ایران قوی را در گرو توسعه متوازن در سراسر کشور میداند و پیشرفت کشور فقط با ساخت پالایشگاه، پتروشیمی و کارخانه فولاد محقق نمیشود و در کنار آن باید محرومیت زدایی و عدالت در پیشرفت همه مناطق نیز مورد توجه باشد. یعنی صنعت و آموزش و سایر شئون لازم برای پیشرفت کشور، بایستی در سراسر کشور به شکل برابر وجود داشته باشد و منافع اقتصادی کوتاه مدت و مستقیم نباید در موضوع محرومیت زدایی مورد توجه باشد بلکه در یک ایران قوی روستاهای دورافتاده نیز همچون مراکز استان باید از امکانات اولیه زندگی و رفاهی همچون برق، گاز، آب آشامیدنی، راه روستایی، بهداشت، مدرسه و ارتباطات بهرهمند باشند.
وی افزود: با این نگاه در دو سال اخیر، دهها مدرسه با ظرفیت کمتر از ۱۰ دانش آموز در نقاط دور افتاده کشور ساخته شده است، آبرسانی به ۳ هزار و ۵۰۰ روستا در طرح جهاد آبرسانی صورت گرفت، ۴هزار و ۷۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند، بیش از پنج هزار روستا با ۳۰۰ هزار خانوار به شبکه گاز کشور متصل شدهاند هرچند عدهای با شاخصهای توسعه اقتصادی معتقدند این خدمات به صرفه نیست و دولت را مورد تمسخر قرار میدهند، اما این اقدامات وظیفه قانونی دولت و رسالت حکومت است.
سخنگوی دولت با تبیین نگاه دولت سیزدهم در دیپلماسی همسایگی خاطرنشان ساخت: در سطح جهانی هم نگاه جمهوری اسلامی ایران همین است و ما بر خلاف قدرتهای غربی که به دنبال استثمار و عقب ماندگی علمی و صنعتی دیگران هستند، معتقدیم توسعه و رشد در همه کشورهای منطقه به نفع ما است. سرقت ۹۰ ساله الواح هخامنشی نتیجه اعتماد به غرب بود.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در راستای همین نگاه مبتنی بر عدالت توزیعی دولت سیزدهم، برای نخستین بار در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، صندوقهای پیشرفت و عدالت به صورت استانی تشکیل شدند تا مواهب آن به طور برابر در سراسر کشور تقسیم میشود. با این اقدام برخلاف گذشته که صندوقها به صورت ملی و در تهران فعالیت میکردند، اکنون صندوقهای استانی با مدیریت درون استانی و البته در چارچوب سیاستها و راهبردهای کلان ملی، فعالیت میکنند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: اقدام دیگر دولت در راستای عدالت توزیعی این بود که مالیات بر ارزش افزوده، حقوق معادن و اکثر منابع استانها که به تهران و کلانشهرها میآمد، در سطح استانها و شهرستانهای مربوطه توزیع شد. میزان مالیات بر ارزش افزوده و حقوق معادن که در این دولت طی دو سال بین شهرستانها و شوراهای شهر و استانها توزیع شده، بعضاً به اندازه کل منابع توزیعشده طی یک دهه اخیر بوده است.
وی در تشریح سومین اقدام دولت در راستای عدالت توزیعی، ادامه داد: معادنی مانند معدن مس در مناطق مشخصی از کشور مانند استانهای آذربایجان غربی و شرقی و سیستان و بلوچستان وجود دارد، درحالی که شرکت ملی صنایع مس در استان کرمان فعالیت میکند و منابع به دست آمده از آن به تهران میآید. در نتیجه همین امر است که منابع موجود در استان به قدری نیست که بتوان صنایع بزرگ را در آن تأسیس کرد و بانکهای استان نیز امکان ارائه وامهای قابل توجه به کارآفرینان استان را ندارند.
انتهای پیام/371