اختتامیه نخستین کنگره ملی نوحه برگزار شد؛

قمی: بار اصلی جهاد تبیین برعهده نوحه است/ باباخانی: نوحه معنوی‌ترین بخش هیأت است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در جهاد تبیین بارهای زیاد زمین‌مانده‌ است که بخش مهمی از آن را نوحه بردوش دارد.
کد خبر: ۶۱۸۵۳۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۶ - 24September 2023

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرسه، آیین اختتامیه نخستین کنگره ملی نوحه با حضور مادحین‌ اهل‌بیت(ع) همزمان با شهادت امام حسن عسکری(ع) عصر امروز (یک‌شنبه) در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

مهدی سلحشور، میثم مطیعی، محمدحسین پویانفر، مهدی رسولی، محسن عرب‌خالقی، حسن خانچی، محمد صمیمی و جمعی از شخصیت‌های کشوری همچون حجت‌الاسلام قمی مهمان ویژه این مراسم بودند.

حجت‌الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی در بخش دیگر این مراسم اظهارداشت: نوحه معنوی‌ترین و فراگیرترین بخش هیأت است. نوحه ماناترین بخش هیأت شده است زیرا رنگ بقا یافته است. نوحه اگر وجه آسمانی نداشته باشد، ماندنی نمی‌شود.

وی ادامه داد: نوحه‌های «مکن ای صبح طلوع» و «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است» ماندگار شده است، زیرا آسمانی بودند.

کار سازمان هیأت، فراتسهیل‌گری است

باباخانی گفت: سازمان هیأت ایجاد شده است تا فعالان عرصه هیأت با فراغ بیشتری خدمات خود را ارائه کنند. کار ما فراتسهیل‌گری است. به تمام کنشگران این عرصه می‌گوییم با این که بضاعت کمی داریم اما تلاش می‌کنیم تا کارهای آنان بیش از گذشته اثرگذار باشد.

رییس سازمان هیات و تشکل های دینی تصریح کرد: سازمان صداوسیما، شهرداری تهران، سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهیم تا هرچه بیشتر کنار اهل هیئات بایستند و کمک کار آنها باشند.

در ادامه برگزیدگان بخش کودک رویداد نوحه تجلیل شدند و سپس محمدحسین پویانفر با همراهی تعدادی از نوجوانان بخش‌هایی از نوحه‌های ماندگار این سال‌ها را زمزمه کرد و گفت: ما وارث انسان‌های بزرگی هستیم که این یا حسین(ع) را به ما رساندند.

قمی: نوحه‌های بومی و محلی جدی گرفته شود

سپس، حجت‌الاسلام محمد قمی به اهمیت نوحه اشاره کرد و گفت: حکایت فقط واگویه هنری و حماسی دلدادگی  ودلبستگی ماها نیست؛ فقط آئین و مناسک و رسومی که ارزنده است و ذی‌قیمت و بی‌قیمت، نیست‌؛ ماجرا از حقیقت عالم نشات می‌گیرد.

وی افزود: نوحه با مضامین عالی پیوند می‌گیرد و در نقطه‌ی عطف و اوج این اتصال دسته‌جمعی به آسمان و منبع نور و وحیانیت، دسته‌کم گرفتن نوحه در این مکتب و آیین خطا بوده و هست و بابت کوتاهی‌هایمان تاکنون عذرخواهی می‌کنم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه این مکتب و حرف دارد، افزود: مداحان با توجهات معنوی و قدسی و این نهضتی که ایجاد می‌کند جا دارد در بعد علمی جدی گرفته شود. دست همه کسانی که در انتقال این پیام مهم تمدنی زحمت می‌کشند را می‌بوسیم و سال به سال بیشتر می‌کوشیدم.

قمی توجه به مداحان محلی و بومی را مهم دانست و تصریح کرد: در جهاد تبیین بارهای زیاد زمین‌مانده‌ است که بخش مهمی از آن را نوحه بردوش دارد.

مطیعی: نوحه‌سرایی مقدس و موثر است

میثم مطیعی در بخش دیگر این مراسم به سابقه سوگ در ایران پرداخت و با بیان اینکه قبل از ورود اسلام از سه‌هزار سال قبل سوگ سیاوشان را را داشته‌ایم که در شاهنامه فردوسی آمده است، گفت: بعد از ورود اسلام به ایران، مهم‌ترین و پرحرارت‌ترین سوگ ما در مقام اهل بیت علیهم‌السلام بوده است.

وی گفت: در دوران صفویه نوحه‌سرایی با اشعار محتشم کاشانی و دیگران شکوفا شد و یغمای جندقی مبدع نوحه‌سرایی نوین در ادبیات فارسی شد.

مطیعی به اهمیت نوحه اشاره کرد و تصریح کرد: بنده بخاطر توفیقی که بخاطر ارتباطم با نوحه‌سرایان دارم، می‌گویم که نوحه‌سرایی مقدس و موثر است لذا پایه‌ اصلی نوحه‌سرایی جوشش است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها