به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، میثم مطیعی داور بخش پایان نامه و پژوهش کنگره ملی نوحه در این بخش اظهارداشت: سابقه رثا و سوگ به اندازه تاریخ بشر است. در ادیان مختلف داشتیم و در اسلام هم گریه پیامبر برای مادرشان و عموی خود حضرت حمزه را دارد. در صدر اسلام افرادی را داشتیم که شعر میسرایند. به طور مثال شخصی به نام صعصعه سوهان داشتیم که شعر میسرود.
وی افزود: ما قبل از ورود اسلام بع ایران، سوک سیاوشان داریم که در بخاری آمده است. صنف مویه گران داشتیم که مانند همین نوحه سرایان بودند. بعد از ورود اسلام مجالس عزاداری برای اهل بیت داریم. با روی کار آمدن آل بویه مجالس نوحهخوانی و تعزیه ایجاد شد.
مطیعی گفت: فعالیت شاعران در عرصه دینی داریم که کسایی مرزی اولین شاعر آیینی است. یغما جندقی که در ۱۲۷۶ درگذشت مبدع نوحهسرایی نوین است.
این استاد دانشگاه گفت: امروز در بین هیأتها مسائل جدید و سوالاتی داریم که در مجالس علمی باید دربارهاش صحبت شد. نوحه به یک پشتوانه علمی، معارتی و هنری تکیه دارد و دعوت میکنم که پژوهشگران در دورههای بعدی آثار خود را ارسال کنند.
وی تصریح کرد: نظام مسائل هیأت و نوحهسرایی باید استخراج شود. بیشتر آثار ارسالی به کنگره مرتبط با نوحه نبود و برخی از آنها ساختار پژوهشی نداشت. برای سال بعد محور و موضوعات پژوهشی اعلام خواهیم کرد. رهبر انقلاب در دیدار با مداحان فرمودند اساتید دانشگاه باید بیایند و نوحه و مداحی را بررسی کنند.
مطیعی گفت: هدف کنگره و طراحان و مسوولان آن رقابت نازل و دور از شأن هیأت نبوده است و برای تشدید بیشتر دیده شدن شکل نگرفته است.
انتهای پیام/ 121